Jogszerű az hogy a feleségeim szülei elviszik a kisfiamat több napra,és csak a feleségem egyezik bele?
Pihend ki magad ebben a négy napban. Esténként hívd fel a feleségedet, mondd el neki, mennyire hiányzik. Ha a közelben laknak anyósék, meg is látogathatod őket. Egy óra hosszára még egy szopós babát is a nagymamára hagyhattok, hívd meg a felségedet cukrászdába, vagy csak sétáljatok egyet.
Mire hazaérnek, takarítsd ki a lakást, főzz ünnepi vacsorát, vegyél virágot. (Ha a nagyszülők felpakolják őket élelemmel, annak is örülj, amit csak lehet gyorsan csomagold kétszemélyes adagokba, cimkézd fel, és tedd a fagyasztóba.)
Másnap pedig üljetek le megbeszélni, hogyan szervezzétek otthon a napokat, hogyan veszel részt a baba körüli tennivalókban, hogyan tudjátok biztosítani, hogy az anyukának és neked is rendszeresen legyen szabadidőtök, illetve hogy a kapcsolatotok ápolására is maradjon idő és energia. Kérdez meg, hogy érzi magát, mennyire alakultak úgy a dolgok, ahogy mondjuk egy éve elképzelte. Mi az ami bevált, amin semmiképpen nem akar változtatni, mit szeretne másképp. Te is mondd el neki ugyanezeket, aztán keressétek meg a közös pontokat.
Ezt akkor is érdemes megtenni, ha már van valamilyen rendszeretek. A kicsi igényei most elég gyorsan változnak (többet van ébren, hosszabbak a szopás közti szünetek, aztán a fogzással lehetnek nyűgösebb periódusok), hogy a családi rendszer "felülvizsgálata" is gyakrabban szükséges lehet.
Feleségeim?
Na a tobbnejuseg nem jogszeru. Ezet megbuntethetnek.
Bocs tudom elgepelted, de ezen akkorat nevettem.
A fleseged szeret teged? Vagy szeret csak nehez neki egyedul a 4 honaossal? Es ezert megy a szuleihez ilyen sok idore?
Te mennyit vagy otthon? Ne valaszolj ra csak gondold vegig.
Lehet a feleseged szules utani depresszioban szenved, otthon nagyon rosszul erzi magat amikor egyedul van a gyerekkel es ha elmegy az anyjahz ott konnyebb neki lelkileg. Valahogy vele kellene kiegyezned. Az anyosod lehet sz.r ember es sajnos a feleseged se allt melled az adott veszekedesben, de ha segit neki a gyerekkel akkor o biztos nem pont most fog a partodra allni.
Azt gondold vegig hogyan tudnal a feleseged otthonletjein konnyiteni. Es valahogy kideriteni miert nem szeret otthon lenni a babaval. Masreszt az teljesen jogos, ha nem dolgozol es pl hetvegen otthon lennel akkor a gyerekkel egyutt legyen o is otthon es te segits neki mindenben.
Ha futja akkor fogadj fol egy takaritonot aki heti egyszer megy es rendbecsapja a lakast. A felesegednek meg minden heten egy estet probalj adni kimenosre, felteve te el tudod altati a gyereket meg tudod etetni elore lefejt anyatejjel vagy tapszerrel ha tapszeres a kicsi.
En akkor csinaltam vagy csinalom ezt ha otthon nagyon rosszul erzem magam ha nem birok a gyerekkel ha ugy erzem keves vagyok es jol jonne segitseg vagy egyszeruen nagyon negativ gondolataim vannak mert pl beteges a gyerek es husztis es en tehetetlennek erzem magam.
#36 Pedig pont az ilyen helyzetekben nagyon jó a családnak a többnejűség.
Nagyon jókat írsz.
Exemmel három, rövid idő alatt bekövetkezett nagy mértékű külsőhatás miatt barátságosan, és közös megegyezésel váltunkszét.
Én hihetetlen szerencsés voltam abban a kapcsolatban akkori párom anyával és apjával is baráti visszonyom volt. Ha másod diplomája miatt pár napra elutazott a párom, és én dolgoztam, délutánonként akkor is feljártam hozzájuk. Mondjuk mind a ketten egyedül és együtt is mint egy baráti házaspárhoz, vagy annak egy-egy tagjához jártunk.
Tudom, hogy ennek az egyik fő oka, hogy párom anyának családja nagyon messze élt, apjának meg csak az édesanya volt rajtunk kívül a rokonsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!