Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogszerű az hogy a feleségeim...

Jogszerű az hogy a feleségeim szülei elviszik a kisfiamat több napra,és csak a feleségem egyezik bele?

Figyelt kérdés
Az anyja elég rondán viselkedett velem pedig egy rossz szót se szóltam rá,így semmi kedvem hozzájuk menni egy légtérben lenni velük a feleségem persze semmit se törődik evvel,most is pénteken dután elviszik a gyereket,aztán csak kedd dután hozzák haza,feleségem szerint is sok az a három-négy nap,mit tudok tenni forduljak ügyvédhez,szerezzek ügyvédi papírt hogy én nem mentem.bele annyi napot ott legyen és hozzam haza a gyereket vagy mit tegyek?Tudom a nagyszülőknek is kell látniuk a gyereket de akkor mért nem jönnek el mondjuk hetente látogatni ahelyett hogy ennyi nap egybe?

2020. júl. 3. 06:24
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
84%

Pihend ki magad ebben a négy napban. Esténként hívd fel a feleségedet, mondd el neki, mennyire hiányzik. Ha a közelben laknak anyósék, meg is látogathatod őket. Egy óra hosszára még egy szopós babát is a nagymamára hagyhattok, hívd meg a felségedet cukrászdába, vagy csak sétáljatok egyet.

Mire hazaérnek, takarítsd ki a lakást, főzz ünnepi vacsorát, vegyél virágot. (Ha a nagyszülők felpakolják őket élelemmel, annak is örülj, amit csak lehet gyorsan csomagold kétszemélyes adagokba, cimkézd fel, és tedd a fagyasztóba.)

Másnap pedig üljetek le megbeszélni, hogyan szervezzétek otthon a napokat, hogyan veszel részt a baba körüli tennivalókban, hogyan tudjátok biztosítani, hogy az anyukának és neked is rendszeresen legyen szabadidőtök, illetve hogy a kapcsolatotok ápolására is maradjon idő és energia. Kérdez meg, hogy érzi magát, mennyire alakultak úgy a dolgok, ahogy mondjuk egy éve elképzelte. Mi az ami bevált, amin semmiképpen nem akar változtatni, mit szeretne másképp. Te is mondd el neki ugyanezeket, aztán keressétek meg a közös pontokat.

Ezt akkor is érdemes megtenni, ha már van valamilyen rendszeretek. A kicsi igényei most elég gyorsan változnak (többet van ébren, hosszabbak a szopás közti szünetek, aztán a fogzással lehetnek nyűgösebb periódusok), hogy a családi rendszer "felülvizsgálata" is gyakrabban szükséges lehet.

2020. júl. 3. 09:25
 32/45 A kérdező kommentje:
Na ez jó ötlet
2020. júl. 3. 10:30
 33/45 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem a feleség kap anyagi támogatást a szüleitől, ezért enged az akaratuknak. Vagy sokat fog majd örökölni egyszer, ezért várják el, hogy jólétért cserébe engedelmeskedjen.
2020. júl. 3. 12:02
 34/45 anonim ***** válasza:
35%
Lehet, hogy a feleségednek sokkal jobb dolga lesz ott, ezt már írták. Ne sajnáld tőle. Ott lehet, hogy körülugrálják őt is, lehet, hogy főznie sem kell, se mosogatni, semmit dolga nem lesz csak lazítani. Örülj neki, hogy ilyen jó dolga lesz ott. 4 nap pedig nem olyan sok gyerek nélkül. Menj el te is rokonlátogatóba, szüleidhez vagy testvéredhez vagy unokatestvéredhez.
2020. júl. 3. 12:05
 35/45 A kérdező kommentje:
Főzni én szoktam,ő csak mosogatni szokott,kertet is megcsinálnom egyedül,kis kert,de szép van elég dolga a gyerekkel bár abba is igyekszem neki segíteni,persze most körülrajongják,megy neki a pizza,hamburger rendelés,mivel mostanában kevesebbet látták meg ott a gyerek is meg hogy máskor is menjen,régebben meg sokszor leszarták,nem olyan gazdagok a szülei meg anyagilag se támogatják nincs is annyi pénzük csak szimplán nagyon akaratosak
2020. júl. 3. 13:17
 36/45 anonim ***** válasza:
75%

Feleségeim?

Na a tobbnejuseg nem jogszeru. Ezet megbuntethetnek.

Bocs tudom elgepelted, de ezen akkorat nevettem.

A fleseged szeret teged? Vagy szeret csak nehez neki egyedul a 4 honaossal? Es ezert megy a szuleihez ilyen sok idore?

Te mennyit vagy otthon? Ne valaszolj ra csak gondold vegig.

Lehet a feleseged szules utani depresszioban szenved, otthon nagyon rosszul erzi magat amikor egyedul van a gyerekkel es ha elmegy az anyjahz ott konnyebb neki lelkileg. Valahogy vele kellene kiegyezned. Az anyosod lehet sz.r ember es sajnos a feleseged se allt melled az adott veszekedesben, de ha segit neki a gyerekkel akkor o biztos nem pont most fog a partodra allni.

Azt gondold vegig hogyan tudnal a feleseged otthonletjein konnyiteni. Es valahogy kideriteni miert nem szeret otthon lenni a babaval. Masreszt az teljesen jogos, ha nem dolgozol es pl hetvegen otthon lennel akkor a gyerekkel egyutt legyen o is otthon es te segits neki mindenben.

Ha futja akkor fogadj fol egy takaritonot aki heti egyszer megy es rendbecsapja a lakast. A felesegednek meg minden heten egy estet probalj adni kimenosre, felteve te el tudod altati a gyereket meg tudod etetni elore lefejt anyatejjel vagy tapszerrel ha tapszeres a kicsi.

En akkor csinaltam vagy csinalom ezt ha otthon nagyon rosszul erzem magam ha nem birok a gyerekkel ha ugy erzem keves vagyok es jol jonne segitseg vagy egyszeruen nagyon negativ gondolataim vannak mert pl beteges a gyerek es husztis es en tehetetlennek erzem magam.

2020. júl. 3. 14:16
 37/45 anonim ***** válasza:

#36 Pedig pont az ilyen helyzetekben nagyon jó a családnak a többnejűség.

Nagyon jókat írsz.

Exemmel három, rövid idő alatt bekövetkezett nagy mértékű külsőhatás miatt barátságosan, és közös megegyezésel váltunkszét.

Én hihetetlen szerencsés voltam abban a kapcsolatban akkori párom anyával és apjával is baráti visszonyom volt. Ha másod diplomája miatt pár napra elutazott a párom, és én dolgoztam, délutánonként akkor is feljártam hozzájuk. Mondjuk mind a ketten egyedül és együtt is mint egy baráti házaspárhoz, vagy annak egy-egy tagjához jártunk.

Tudom, hogy ennek az egyik fő oka, hogy párom anyának családja nagyon messze élt, apjának meg csak az édesanya volt rajtunk kívül a rokonsága.

2020. júl. 3. 14:35
 38/45 A kérdező kommentje:
Igen elgépeltem,csak egy nejem van,de mi jól megvagyunk van időnk egymásra is,én főzök,felmosok,mosogatni azt inkább ő csinálja,de nincs semmiféle szülés utáni depresszió,és sírt mielőtt jöttek érte,hogy ő előbb is,hazajönne,csak akkor az anyja nekiesne hogy ott nem jó,meg biztos én kényszerítem hogy annyit ne legyen ott,ha meg én mennék oda abból meg megint csak veszekedés lenne,megkapnám hogy korlátozni akarom a láthatásba:(
2020. júl. 3. 16:21
 39/45 anonim ***** válasza:
73%
Szép. A nejed magát se hajlandó megvédeni, akkor a gyerekét hogy fogja??
2020. júl. 3. 16:30
 40/45 A kérdező kommentje:
Joguk van nekik is látni a gyereket meg, meglett felnőtt emberek hogy zavarja el őket a francba az ember,meg nincs kedvem veszekedni
2020. júl. 3. 18:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!