Apák, férfiak ti hogy viselkedtek a feleségeitekkel, illetve nők, feleségek ti veletek hogy viselkedik a férjetek, párotok?
milyen a normális viszony nő és férfi (férj és feleség)
között?
velem nagyon jól viselkedik a férjem, pedig sokszor jó hisztis vagyok, iszonyat türelmes, meg sem érdemlem.
Viszont én hiszem, hogy sok esetben a férfi viselkedése függ a nő viselkedésétől is. Tehát engem az is érdekelne, hogy a nők hogyan viselkednek a párjukkal.
Van egy bizonyos séma, amit szerintem sok kapcsolatra rá lehet húzni. Ezt én csak "zsák a foltját" effektusnak hívom, ugyanis sokan beleesnek abba a hibába, hogy az "ellentétek vonzzák egymást" felkiáltással belemennek olyan házasságba, ahol totál ellentétei a felek egymásnak - finoman fogalmazva, hogy szebben csengjen: kiegészítik egymást, azaz az egyik dominánsabb, a másik tűr. Én úgy gondolom, hogy ez valahol egy kényelmes állapot, a mártír tipusúak úgysem tudnak lazítani, a hajcsár párjuk pedig nem bír nem ugráltatni valakit maga körül. Ez viszont szerintem nem egy boldogító állapot, de nehéz belőle kitörni.
Másik séma az, amikor két nagy egyéniség kerül össze, aminek általában zajos válás a vége, mert itt mindkét félnek van vér a pucájában ahhoz, hogy beadja a válópert.
Két csöndes ember - hát ők ritkán kerülnek össze valahogy.
Szerintem a legideálisabb az, ha a felek hasonlóan gondolkodnak, hasonlóak a terveik és az életritmusuk, azonos elveket vallanak, és ha mindezt nem lenne elég nehéz megtalálni, még az is fontos, hogy szeressék egymást - és nem csak barátként. Szóval, ha mindez megvan, már csak a kommunikáció hiányzik, meg az, hogy mindketten hűségesek, őszinték legyenek, meg hozzávetőleg 23456 egyéb tényező kell ahhoz, hogy normális (jó) kapcsolat legyen a felek közt. Senki nem mondhatja, hogy ez egyszerű. :)
Persze ezek csak ilyen alapok, ahány kapcsolat, annyi féle, de szerintem a normális kapcsolat ott kezdődik, ahol a két személy valóban összetartozik - nekik könnyebb fenntartani azt a viszonyt, amit sokaknak küzdelmek árán sem sikerül létrehozni.
Szerintem olyan nincs, hogy univerzálisan normális viszony, mert mindenki mást igényel és vár el.
A mi kapcsolatunk, illetve az én párom:
-érzem rajta, hogy imád, és nagyon szeret engem
-ha megbánt tudat alatt is, igyekszik a kedvemben járni, jóvá tenni
-kedveskedik, amikor tud, apróságokkal
-érezteti velem, hogy tetszem neki, szép vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!