Hogyan viselkedtek ha idegen érkezik a családi házatokba?
Gondolok itt pl: szerelőre, fodrászra, szülők osztálytársaira bárkire akit nem ismertek.
Én valamiért mindig visszahúzódok a szobámba, nem szeretek odamenni, amíg a tesóm rögtön ismerkedik, beszélget.
Ez nagy gond?
Igaz, mi már ketten élünk a párommal, így nem nagyon húzódhatok vissza...:D
De, régen én úgy voltam, hogy szerettem megfigyelőként részt venni. Nem biztos, hogy bekapcsolódtam, de jelen szerettem lenni. Talán azért, mert egyke vagyok, 2 szobás a lakás, és akkor volt csak ilyenre példa, mikor Anyuval ketten éltünk.
De szerintem nem baj, ha Te visszahúzódsz, ha úgysem hozzád jönnek. Ha a tesód meg szeret ott lenni, had legyen. :)
23N
Ha szerelő jött, én is mindig elvonultam, de ha ismerősük, akkor úgyis ki kellett menni, hogy bemutassanak, szóval inkább azt megvártam.
Most már a párommal élek. itt ha szerelő jön, általában én fogadom, ilyenkor igyekszem kedves lenni, megkínálom egy kávéval, és ha látom rajta, hogy beszélgetne, akkor beszélgetek is vele. Ha a páromnak jön olyan ismerőse, akit nem ismerek, akkor is meg kell jelennem, egyrészt amikor bemutat, másrészt mivel én vagyok a háziasszony, viszek be rágcsálnivalót, innivalót, időnként meg benézek, hogy kell-e újratölteni a kancsót vagy ilyesmi. Általában néhány mondat erejéig én is le szoktam ülni hozzájuk beszélgetni. Most már nem tehetem meg, hogy elvonulok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!