Huszonéves fiatalok! Ti támogatjátok a szüleiteket anyagilag?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 1 éve végeztem az egyetemen, teljes állásban csak azóta dolgozom (előtte diák/részmunkaidős voltam). Nem keresek olyan sokat (havi nettó 150 ezer ft), viszont Apukám, aki egyedül él, sajnos nagyon rossz anyagi helyzetben van. Én a saját fizetésemből épphogy kiszoktam jönni, félretenni nem igazán, vagy csak párezer forintot tudok. Iszonyatosan érzem magam amiatt, hogy nem tudom Apukámat támogatni, emiatt ötlött fel bennem a kérdés, hogy vajon más korombeli fiatal mennyivel tud a szüleinek segíteni? (Külön élek már, másik városban) 25,f2020. jún. 26. 20:07
21/24 anonim válasza:
#18-as, az a szülő aki nem tudott egy önálló gyereket felnevelni magára vessen. Akkor nézhetjük úgy, hogy az egyetem/szakma befejeztével sem a szülőnek nem kompetenciája az aktív munkakorú gyerekét eltartani, sem a gyereknek a szülőt istápolni. De ez szerintem a természetes leszakadással automatikusan kellene hogy jöjjön. Én valahogy úgy gondolom, hogy amég a fiam tanul, természetesen fizetem a tanulmányait és eltartom, de ahogy lediplomázik a számára majd leválasztott lakrészben önálló, saját életet kezdhet, természetesen nem fogok megtagadni tőle utána sem egy tányér ételt, de elvárom hogy a saját rezsijét ő fizesse, magának vegye a ruhákat, stb. Cserébe én viszont nem kérek egy forintot sem, amit keres költse magára és az élete alapozására.
22/24 anonim válasza:
Nem támogatom (igaz, már nem huszonéves vagyok, hanem harmincas éveim végén). Ők sem támogattak a felnőtt életemben már, induláshoz sem kaptam semmi segítséget. Tehát bőven volt (lett volna) lehetőségük félretenni a szűkösebb nyugdíjas napokra, hát ennyi.
23/24 anonim válasza:
Én szoktam minden hónapban 300.000ft-al. De csak ez egy fájdalom díjj mivel nem megyek haza mert nem azt az életet élem amit szántak 26/l
24/24 anonim válasza:
En segitettem ,(sajnos) hitelt is felvettem,amit odaadtam es kb 10-90% aranyban tudtam belole kolteni,mert a tobbit a dragalatos anyam elkoltotte!Es nem arra amire kerte h vegyem fel.
Ennyit a segitsegrol es az onfelaldozo eletmodrol.Tobbet nem annyit adok amennyi nem "serti" a letfenntartasomat es az idomet(tobbletmunka).
Jol gondoljatok meg,hogy kinek es mikor adtok,mert ti maradtok sokszor sz.rban!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!