Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Huszonéves fiatalok! Ti...

Huszonéves fiatalok! Ti támogatjátok a szüleiteket anyagilag?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 1 éve végeztem az egyetemen, teljes állásban csak azóta dolgozom (előtte diák/részmunkaidős voltam). Nem keresek olyan sokat (havi nettó 150 ezer ft), viszont Apukám, aki egyedül él, sajnos nagyon rossz anyagi helyzetben van. Én a saját fizetésemből épphogy kiszoktam jönni, félretenni nem igazán, vagy csak párezer forintot tudok. Iszonyatosan érzem magam amiatt, hogy nem tudom Apukámat támogatni, emiatt ötlött fel bennem a kérdés, hogy vajon más korombeli fiatal mennyivel tud a szüleinek segíteni? (Külön élek már, másik városban) 25,f
2020. jún. 26. 20:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
nekem már csak egy nagymamám él, sajnos anyagilag nem tudom támogatni, de amiben tudom, támogatom. segítek a ház körül, viszek neki valami ennivalót, ilyenek. neked már a saját jövődön kell gondolkodnod, azt kell építgetned és arra kellene félretenned. szomorú ez a helyzet, de ha magadra vállalod a szülő anyagi támogatását, úgy csak egy helyben fogsz toporogni az életeddel.
2020. jún. 26. 21:48
 12/24 anonim ***** válasza:
73%
De miért kell támogatni? Beteg?
2020. jún. 26. 21:53
 13/24 anonim ***** válasza:
85%
Sajnos a mostani fiatal felnőttek szülei valamiért úgy gondolják, hogy őket a gyerekeiknek segíteni kell, és viszonozni a felnevelést. Figyelmen kívül hagyva, hogy már nem az a világ van. Egy fiatalnak épp elég nehéz megállni a saját lábán, netalán egzisztenciát felépíteni, nemhogy még másnak adja a pénzét, mást tartson el. Nyilván ha megteheti és olyan a viszony akkor rendben, de ha nem teheti meg akkor pofátlanság a gyereket lehúzni. Tőlem sem kértek soha sem a nagyszüleim, sem a szüleim, én sem fogok kérni a fiamtól. Nem azért szültem, hogy egy két lábon járó bankautómatának használjam.
2020. jún. 26. 22:02
 14/24 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Örülök ha idén sikerül a szobákat felújítani, 5 millió kéne a tetőre, a pénz meg kevés.
2020. jún. 26. 22:06
 15/24 anonim ***** válasza:
98%

Szia. 21 éves vagyok, noha sosem kérték, támogatom a szüleimet. Sokat segítettek,hogy el tudjak indulni a saját utamon.

Nettó 220-at keresek, albérletben lakok, kocsim sincs. De a havi nagybevásárlásukat én intézem (kb 20.000 ft), és házhoz viszem nekik. Pénzt sosem fogadnának el, erről is úgy kellett meggyőzni őket.

Nem azért segítek, mert kérik, vagy kötelezne valaki, hanem mert akarok. Hálából. :)

2020. jún. 27. 00:13
 16/24 anonim ***** válasza:
88%

Nem. Felnőtt dolgozó embert nem támogatok... Szerintem csúnya dolog ha a szülő elfogadja a gyerekétől. Mondjuk én elvből nem tamogatnam a szüleim amennyi fájdalmat okoztak, plusz ők se támogattak, nagyszüleimnek köszönhetek mindent, plusz korán elkezdtem dolgozni.

Persze más téma egy betegség, vagy egy hirtelen bekövetkezett anyagi kár. De amennyire szemét vagyok szerintem már akkor sem segítenék nekik...

2020. jún. 27. 00:16
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szoktam támogatni a szüleimet. Pénzt nem fogadnak el, nem is akarják, hogy segítsek nekik. Heti 1x bevásárlok. Szerencsére nagyon jól fizető munkám van, szüleim tudják, hogy mi a célom és hogy nagyjából mennyi pénz kell ehhez. Még a szüleimmel élek, sokat is fogyasztok, ezért érzem úgy, hogy kicsit be kell szállnom a vásárlásokba, ha már pénzt nem fogadnak el.

Mindig viccelődnek, hogy inkább tegyem el a nyugdíjas éveikre a pénzem, hogy minden évben a Maldiv-szigeteken tudjanak nyaralni :D

24F

2020. jún. 27. 08:07
 18/24 anonim ***** válasza:
54%
#13: pont fordítva, manapság még a harmincasok is a szüleiktől lejmolnak, és rajtuk élnek akar 30-35 éves korukban is.
2020. jún. 27. 08:15
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem engedik, hogy anyagilag támogassam őket, ezért amit adnék pénzt, azt inkább félre teszem nekik a nyugdíjas éveikre.
2020. jún. 27. 08:16
 20/24 anonim ***** válasza:
69%

Mifelénk inkább a szülők fizetik az albérletet is a dolgozó fiataloknak.

Amúgy ha nem tartos betegség van, akkir minek kell támogatni egy dolgozó felnőttet, aki jellemzően sokkal többet keres, mint egy pályakezdő?

2020. jún. 27. 08:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!