Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi pénzt adjon haza a...

Mennyi pénzt adjon haza a gyerek, ha otthon él a szüleivel?

Figyelt kérdés

A tágabb rokonságban elég nagy háború van most. A férjem unokatestvére 20 éves, otthon él a szüleivel egy családi házban. Maga a ház nem nagy, de a tetőteret beépítették a gyereknek még korábban, konyha kivételével olyan, mint egy saját kis lakás. A szülők év elején azt kérték, hogy a gyerek adjon haza havi 50 ezer forintot, illetve fizesse a saját telefonját és az internetet (a szülők nem használják, miatta köttették be). A srácnak van ösztöndíja és dolgozik az iskola mellett. Nem tudom mennyit keres, egy irodában kisegítő munkát végez. A családunk teljesen két részre szakadt: a férjem (és az ő oldalán álló többiek) pl. azt mondja nem szabad elvenni a pénzt, hiszen úgy soha nem tud majd a saját lábára állni, albérletbe menni vagy önerőt összegyűjteni. Én (és a srác szülei és további unokatestvérek) jogosnak érzem a szülők által megállapított összeget, én 18 évesen elköltöztem otthonról, nekem egy ilyen helyzet isteni áldás lett volna. De lehet, hogy én vagyok a kivétel vagy túl szigorú vagyok. A család egyébként nem gazdag, de nem is szegények, olyan átlagos magyarnak mondanám.

Ti hogy látjátok? Ti kértek, kérnétek pénzt, ha otthon lakik a gyerek? Vagy ti fizettek a szüleiteknek?

2020. jún. 23. 09:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/107 anonim ***** válasza:
100%

Én még mindig nem értem hogy miért adni 50E forintot!

Azért mert nem húzott el a f.ba 18 évesen?!

2020. jún. 23. 11:40
 42/107 anonim ***** válasza:
100%
#37: full egyetértek!
2020. jún. 23. 11:42
 43/107 anonim ***** válasza:
98%
Neked szar volt, többen béreltetek egy lakást és még így is nyomtad a melót, hát legyen neki is, oké! :)
 44/107 A kérdező kommentje:
Mert az otthon élése költségekkel jár. Nem szoktál bevásárolni? Nem tudod mennyit eszik egy felnőtt? Mennyibe kerül a borotva, tusfürdő, rezsi stb.?
 45/107 anonim ***** válasza:
92%

#36 Mi az, hogy nem az övé?! Fúj de hányinger hozzáállásod van, remélem ilyen beállítottsággal az életben nem lesz gyereked, ha mégis, őszinte részvétem szegénynek.

Igen is az ő háza is, normális szülőnek pedig meg sem fordul a fejében számon kérni a gyerekén, hogy "Igaz, hogy mi vállaltunk önszántukból téged, neked ebbe beleszólásod nem volt, de ettől függetlenül ehhez a házhoz közöd nincs, hisz ugye nem tettél érte semmit". 🤦‍♀️🤦‍♀️

Mégis hogy tudott volna bármit is tenni érte, de őszintén?? Ezt magyarázd már el. Az emberek saját döntésükből vállalnak gyereket, az ő feladatuk megteremteni hozzá a szükséges hátteret, pénzt, lakást stb, és te komolyan képes vagy ezt felhánytorgatni? Fuu b*asszus. Igazad van, újszülöttként kellett volna hozzátegyen a házhoz, hogy most neki is "közé legyen hozzá", sőt jobb ötletem van, akkor kellett volna hozzátennie ahhoz, hogy van tető a feje felett, mikor még meg sem fogant.....

Tudod vannak még halistennek dögivel olyan emberek, akik azért vállalnak gyereket, mert őszintén vágynak rá és képesek feltétel nélkül szeretni őket, nem pedig azért hogy majd vagdalkózzanak olyanokkal, amikre szerencsétlen gyereküknek a világon semmi rahatasuk nem volt!

2020. jún. 23. 11:43
 46/107 anonim ***** válasza:
99%

"Nem az övé a ház, hanem a szüleié. Ő egy szalmaszálat nem tett keresztbe érte."

Te normális vagy baz+?!!

20 évesen mit csinált volna?!

A férjednek van igaza,jó lenne ha leállítanád magadat!

2020. jún. 23. 11:44
 47/107 anonim ***** válasza:
98%

40 kérdező: te tipikusan a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitást képviseled. ☹ Nehogy már másnak jobb legyen mint nekex volt...

Szánalmas!

2020. jún. 23. 11:45
 48/107 anonim ***** válasza:
100%
Én 25 éves vagyok, még a szüleimmel élek, soha egy forintot nem kértek tőlem. Még 1 évem van az egyetemből, kapok ösztöndíjat, mellette pedig diákmunkázok +a szüleim még havi 60-70ezer forinttal támogatnak.(pedig összesen keresnek kb 340ezret) Az ösztöndíj+diákmunka pénzemet meg félre tudom tenni, abból nyaralok-telelek-vásárolok magamnak. Ők úgy vannk vele, hogy kitaníttatásig az ő felelősségük vagyok. Szerintem így a normális, az én gyerekemet is támogatni fogom az egyetem végéig, mégha az utolsó forintjaimat kell is ráköltenem.
2020. jún. 23. 11:45
 49/107 anonim ***** válasza:
99%

Ha egy gyereket vállalok, akkor mimimum az első diplomáig/szakmáig teszem ezt meg, ha nem tovább.

A gyerek nem kérte, hogy megszülessen, ahogy azt sem, hogy velem lakjon.

A születésekor tisztában leszek vele, hogy akar majd drága telefont, nem akar kimaradni nyaralásból majd tiniként, ha a barátai mennek. Akar majd jogsit, használni akarja a kocsim, vagy kapni valami kis sajátot. Akar majd bulizni, táborba menni.

Ezt felmérem és vállalom- vagy nem.

De el sem tudom képzelni azt a momentumot, amikor az egyetemista gyerekem pénzt nyújt át nekem a kis diákmunkájából.

Majd ha - teszem azt - olyannyira sikeres vállalkozó lesz egyszer, hogy szívesen támogatja a szüleit, neki pedig nem hiányzik majd, azt elfogadom!

De a kis ~120 000 forintos keresetéből lehúzni 60-at a nettel... Undorító.

2020. jún. 23. 11:48
 50/107 anonim ***** válasza:
95%

Őszintén és tiszta szívből sajnálom már most a gyerekidet, szerencsétlenek még valószínűleg nem tudják, hogy te csak azért szülted őket, hogy számonkérd rajtuk a saját szar gyerekkorodat és felhánytorgasd nekik, hogy ők aztán semmit nem tettek a házért, amiben laknak, szóval vagy fizetnek, mint a katonatiszt, vagy arra van az ajtó. Undorító vagy! És ez a lehető legfinomabb kifejezés, amit lehet rád használni.

Azért, mert neked szar volt, mert neked dolgoznod kellett és többen béreltetek egy lakást, akkor a gyerekeidnek is legyen szar?! Ép elméjű, jó érzésű és normális ember MINDIG jobbat akar a saját gyerekének és már fiatal korában megfogadja magának, hogyha lehetősége lesz, ő biztosan nem fog így viselkedni a sajátjával és amit ő nem kaphatott meg, azt majd a leendő gyerekeinek megadja. De neked láthatóan fingod nincs mi az a szeretet, te csak annyit látsz a gyerekből, hogy amint 18 lesz legyen önfenntartó vagy fizessen azért, hogy tanulás mellett továbbra is ott lakhasson, ahol felnőtt. Gyönyörű "szülő" vagy. TE vállaltad őket, a TE feladatot és kötelességed ellátni őket, ruhaztatni, etetni, minimum a 20as éveik elejéig, amíg még tanulnak és nincs önálló keresetük. Talán egy 16 évesnek nem kell enni adni?? Nem kell ruhát venni? Nem kell tusfürdő? Dehogynem, akkor most tőle is beszeded a nem létező pénzét vagy fogod és kib*Aszód az utcára?

2020. jún. 23. 11:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!