Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi pénzt adjon haza a...

Mennyi pénzt adjon haza a gyerek, ha otthon él a szüleivel?

Figyelt kérdés

A tágabb rokonságban elég nagy háború van most. A férjem unokatestvére 20 éves, otthon él a szüleivel egy családi házban. Maga a ház nem nagy, de a tetőteret beépítették a gyereknek még korábban, konyha kivételével olyan, mint egy saját kis lakás. A szülők év elején azt kérték, hogy a gyerek adjon haza havi 50 ezer forintot, illetve fizesse a saját telefonját és az internetet (a szülők nem használják, miatta köttették be). A srácnak van ösztöndíja és dolgozik az iskola mellett. Nem tudom mennyit keres, egy irodában kisegítő munkát végez. A családunk teljesen két részre szakadt: a férjem (és az ő oldalán álló többiek) pl. azt mondja nem szabad elvenni a pénzt, hiszen úgy soha nem tud majd a saját lábára állni, albérletbe menni vagy önerőt összegyűjteni. Én (és a srác szülei és további unokatestvérek) jogosnak érzem a szülők által megállapított összeget, én 18 évesen elköltöztem otthonról, nekem egy ilyen helyzet isteni áldás lett volna. De lehet, hogy én vagyok a kivétel vagy túl szigorú vagyok. A család egyébként nem gazdag, de nem is szegények, olyan átlagos magyarnak mondanám.

Ti hogy látjátok? Ti kértek, kérnétek pénzt, ha otthon lakik a gyerek? Vagy ti fizettek a szüleiteknek?

2020. jún. 23. 09:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/107 anonymousreview60 ***** válasza:
91%

A férj jól látja. Fizesse a gyerek az internetet, ha csak ő használja, és ennyi.

Ha egyetemen van és ösztöndíjas, akkor az nappali. Amellett részmunkaidőben dolgozhat legfeljebb. Maradjunk annyiban, hogy a teljes öneltartást elvárni korai. Dolgozzon, tanulja meg megbecsülni a pénzt, tanuljon meg megtakarítani, a saját extra (óvszer, ruha, sör stb.) kiadásait kigazdálkodni, és ennyi.

2020. jún. 23. 10:13
 12/107 anonim ***** válasza:
92%
De amúgy mi köze ehhez az egész rokonságnak? Ez csak és kizárólag a szülők meg a gyerek ügye. Vagy szavazas lesz es ha Klarika, Pista bácsi meg a Jolineni arra szavaz, hogy ne fizessen a gyerek, akkor nem kell neki majd fizetnie?
2020. jún. 23. 10:18
 13/107 anonim ***** válasza:
86%

Az,hogy fizesse az internetet és a telefont az teljesen jogos.

De plusz havi 50 ezret nem értem.Rá vannak szorulva(?),mert nem hiszem.

Vagy mi? Én nem kérnék haza 50 ezer forint pluszt,csak a net és a telefon pénzét kérném.

Egyébként nevetséges,hogy ez miatt van a háborúzás egy egész családban.

2020. jún. 23. 10:20
 14/107 A kérdező kommentje:
Mi a családban megbeszéljük ezeket a dolgokat. Nincsen szavazás. A srác a férjemnek panaszkodott, a szülők meg nekem. Nyilván ez már eldőlt, hiszen a szülők pénzt kérnek és kész. Én is szülő vagyok, igaz még nem aktuális az ilyesmi, de érdekel ki mit gondol. A kötözködést viszont annyira nem szeretem. Ha nem tudsz érdemben hozzászólni, á dieu!
2020. jún. 23. 10:21
 15/107 anonim ***** válasza:
84%
De minek az a havi 50 ezer plusz? Nem elég,hogy fizeti a netet meg a telefont? Egyébként a férjed látja jól inkább.
2020. jún. 23. 10:24
 16/107 anonim ***** válasza:
92%
Az én gyerekeim még kicsik, de most úgy gondolom ha már dolgozni fognak és még itthon laknak akkor kb havi 30- at kérnék tőlük.(Amit félre tennék nekik és majd odaadnám ha elköltöznének) De míg tanulnak addig nem!
2020. jún. 23. 10:29
 17/107 anonim ***** válasza:
89%
De kis agresszív vagy. Hozzászóltam érdemben is, nem is egyszer. Csupán érdekelt, hogy mi koze kb a teljes rokonságnak a család döntéseihez. De ha nem tudsz értelmesen reagálni egy kommentre, csakhogy, akkor inkább ne fáraszd magad.
2020. jún. 23. 10:31
 18/107 anonim ***** válasza:
95%
Én 21 éves koromig laktam otthon az emeleten. Soha nem kértek tőlem pénzt a szüleim és nekem is volt ösztöndíjam egyetemen, noha nem sok. Szépen félretettem és emiatt van most egy kis spórolt pénzem, ami akármikor jól jöhet most hogy a párommal élek egy albérletben.
2020. jún. 23. 10:33
 19/107 anonim ***** válasza:
92%
Ha nappalin tanul, akkor nem kérnék tőle pénzt. Viszont egy felnőtt, foallasban dolgozó embert már nem a szülőknek kell eltartani. Fizesse a rezsit és kaját.
2020. jún. 23. 10:33
 20/107 A kérdező kommentje:
Nappali tagozaton tanul kommunikációt.
2020. jún. 23. 10:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!