Mennyi pénzt adjon haza a gyerek, ha otthon él a szüleivel?
A tágabb rokonságban elég nagy háború van most. A férjem unokatestvére 20 éves, otthon él a szüleivel egy családi házban. Maga a ház nem nagy, de a tetőteret beépítették a gyereknek még korábban, konyha kivételével olyan, mint egy saját kis lakás. A szülők év elején azt kérték, hogy a gyerek adjon haza havi 50 ezer forintot, illetve fizesse a saját telefonját és az internetet (a szülők nem használják, miatta köttették be). A srácnak van ösztöndíja és dolgozik az iskola mellett. Nem tudom mennyit keres, egy irodában kisegítő munkát végez. A családunk teljesen két részre szakadt: a férjem (és az ő oldalán álló többiek) pl. azt mondja nem szabad elvenni a pénzt, hiszen úgy soha nem tud majd a saját lábára állni, albérletbe menni vagy önerőt összegyűjteni. Én (és a srác szülei és további unokatestvérek) jogosnak érzem a szülők által megállapított összeget, én 18 évesen elköltöztem otthonról, nekem egy ilyen helyzet isteni áldás lett volna. De lehet, hogy én vagyok a kivétel vagy túl szigorú vagyok. A család egyébként nem gazdag, de nem is szegények, olyan átlagos magyarnak mondanám.
Ti hogy látjátok? Ti kértek, kérnétek pénzt, ha otthon lakik a gyerek? Vagy ti fizettek a szüleiteknek?
kerdezo, te nagy realos, ha Budapesten az atlag kereset oly magas, akkor azt is feltetelezhetned, hogy a gyerek szulei is jol keresnek. Akkor meg mi az anyamert vannak raszorulva havi 50 rugora? Ja h nem keresnek annyira jol? De a gyerektol elvarod h hozza az atlagot?
Majomparade...
Szerintem nem kell foglalkozni vele.
Egy megkeseredett némber,aki csak másnak akar rosszat.
Állj le ezzel és szégyelld magadat!
Amikor elfogynak az érvek, jön a személyeskedés. Nem velem kell pattogni, hanem a KSH-val, ha valaki irreálisnak találja a számaikat.
Nem hinném, hogy kioszt, nem is lenne miért. Eddig csak 3x írtam le, hogy nem ártom bele magam ebbe az ügybe. Sőt, a véleményemet is megtartom magamnak. Mindenesetre nagyon érdekes, hogy milyen jól él a többség. Nem számít havi 50-70 ezer forint, Innentől semmilyen picsogás nem áll meg, hogy "milyen árak vannak".
"Amikor elfogynak az érvek, jön a személyeskedés. "
Mégis mit vársz?Nem volt elég 9 azaz KILENC oldal érv?!
Egy politikusnak vagy multimilliárdosnak nem sok az a havi 50E forint,de egyetemistának igen.De még mindig nem értem,hogy mi a f.sznak kell havi 50E forint...értelmes ember nem mondja meg.
" Eddig csak 3x írtam le, hogy nem ártom bele magam ebbe az ügybe."
Pedig írtad,hogy a srác szülei hozzád mentek panaszkodni. Na mindegy.
Hidd el,pár év múlva,amikor a te gyerekeddel fogod ezt megcsinálni,akkor te leszel a célkeresztbe,megjegyzem,teljesen jogosan.
Minden esetre még mindig a hányinger kerülget,undorító.Már igazán leállíthatnád magadat
nevetséges, az egész kérdés.
20éves és már kiakarják pakoltatni, 19éves vagyok, most érettségiztem épphogy, máshol meg már kérnék a kesst. nevetséges.
az én szüleim nincs az az Isten hogy pénzt kérjenek tőlem,nagyon szívesen adnak, igazi proli gondolkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!