Szerintetek egy 18-20 éves gyereknek ha otthon él a szüleivel és még tanul milyen és mennyi házimunkát illik végeznie, vagy csak úgy ki kell szolgálja a szülő?
Én 21 vagyok, mosogatok, porszívózok, felmosok, takarítok, mosok, teregetek, lesöpröm a teraszt, járdát, nyáron füvet is nyírok ha kell stb. Igazából mindent csinálok, amit amúgy is kell egy háztartásban, hisz így tanulom meg hogy mit hogyan kell, plusz nyilván nem cseléd sem anyum sem apum, hogy engem szolgáljon ki mindig!
Alapvető dolgok ezek!
Fel van osztva, hogy ki, mit csinál.
Nem egy emberre hárul minden.
Nem fogsz belehalni suli után egy kis rendrakásba vagy hétvégén segíteni kicsit. Hisz ha saját otthonod lesz, azt egyedül kell rendbe tenned. 😉😊
21N
Illik segítenie.
Hogy mennyit, az döntően attól függ, hogy mennyi szabadideje van neki, ill. a szüleinek. Pl. ha anyuka nem jár dolgozni, nincs kertjük, a gyerek meg egy nehéz egyetemet végez, az egészen más, mintha mindkét szülő késő este ér haza munkából, a gyerek meg valami lájtos szakot végez.
Illik elvégezni???
Amióta megszülettél, a szüleid érted IS dolgoznak! Ideje, hogy te is részt vegyél a közös munkából velük együtt.
Rutin házimunkákban besegítesz aztán annyi.
Azért pedig nem kell hálásnak lenned, hogy a szüleid felneveltek. Ha vállalták, hogy világra hoznak akkor az a minimum, hogy addig eltartják és gondoskodnak a gyerekükről amíg tanul és nem keres.
Kiszolgálni???-ne vicceljünk, a 4 éves lányomat nem szolgálom ki. Enged magának vizet,ha szomjas, evéskor segít megteriteni, ha van kedve főzni is segít.
A szobájában elpakol, beágyaz stb.
Nehogy már egy felnőtt embert kiszolgáljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!