Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi pénzt adjon haza a...

Mennyi pénzt adjon haza a gyerek, ha otthon él a szüleivel?

Figyelt kérdés

A tágabb rokonságban elég nagy háború van most. A férjem unokatestvére 20 éves, otthon él a szüleivel egy családi házban. Maga a ház nem nagy, de a tetőteret beépítették a gyereknek még korábban, konyha kivételével olyan, mint egy saját kis lakás. A szülők év elején azt kérték, hogy a gyerek adjon haza havi 50 ezer forintot, illetve fizesse a saját telefonját és az internetet (a szülők nem használják, miatta köttették be). A srácnak van ösztöndíja és dolgozik az iskola mellett. Nem tudom mennyit keres, egy irodában kisegítő munkát végez. A családunk teljesen két részre szakadt: a férjem (és az ő oldalán álló többiek) pl. azt mondja nem szabad elvenni a pénzt, hiszen úgy soha nem tud majd a saját lábára állni, albérletbe menni vagy önerőt összegyűjteni. Én (és a srác szülei és további unokatestvérek) jogosnak érzem a szülők által megállapított összeget, én 18 évesen elköltöztem otthonról, nekem egy ilyen helyzet isteni áldás lett volna. De lehet, hogy én vagyok a kivétel vagy túl szigorú vagyok. A család egyébként nem gazdag, de nem is szegények, olyan átlagos magyarnak mondanám.

Ti hogy látjátok? Ti kértek, kérnétek pénzt, ha otthon lakik a gyerek? Vagy ti fizettek a szüleiteknek?

2020. jún. 23. 09:57
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/107 anonim ***** válasza:
0%

Hihetetlen az itteni szülők hozzállássa. Beleolvastam a kommentekbe és már értem, hogy a generációm hogyan lehet ilyen retardált.

"20 éves gyerektől elveszik a pénzét" - 20 évesen nem gyerek, hanem fiatal felnőtt, és nem elveszik hanem minden pénzbe kerül. A rezsi, az internet, az étel, a ruházkodás.

A kortársaim akik adtak le/ adnak le, amikor kiköltöztek a való életbe felkészülten érkeztek, és tudták, hogy vannak bizonyos költségek amit akkor is ki kell csengetni ha törik ha szakad, ha nem tud bulizni menni, ha nem fér bele a cigi. Hiszen az albérlet, a rezsi és a kaja az ilyen. Általában az ilyen ismerőseim ügyesen gazdálkodnak a pénzükkel hiszen megtanultál már a szülői házban is, hogy vannak bizonyos kötelességek.

Ezzel szemben nagyon sok haverom soha nem adott le egy forintot se otthon, a szülők pénzelték ha kell hanem, úgy hogy már munkája is volt. Sokan még a "mamahotelban" rostokolnak, mert ki a fene akarna úgy elköltözni, hogy etetnek, eltartanak, és még rengeteg költőpénzem is marad. A másik fele kiköltözött ugyan, de anyuci belead a rezsibe, fizeti a telefont, bulika pénzt is csúsztat "hát had bulizzon már a gyerek, most fiatal". Valóban, csak az egyedül élő 26 éves lány nem tud megélni a havi nettó 300ezres multi fizuból, mert anyuciék mindig kisegítik. És ha neadjisten anyuciék nem lesznek? Esetleg elzárják a pénzcsapot?

Ez a hihetetlen nagy gond a szülőkkel. Ahelyett, hogy halászni tanítanátok meg a csemetéket, inkább tömitek pénzzel, teremtve egy olyan életképtelen generációt, hogy hihetetlen.

Mondjuk nem baj, nekem így jobbak az esélyeim.

2020. júl. 13. 20:53
 102/107 anonim ***** válasza:
5%

Lehet ronggyá pontozni, attól még életképteleneket neveltek. Soha nem fogja megtanulni a 20onéves "gyerek" (ezen külön behalok, majd ha 40 évesen is otthon fog lakin, akkor 40 éves gyereknek hívjátok?).

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..

De érdekes, itt mégis vannak értelmes szülők :D

2020. júl. 14. 17:34
 103/107 anonim ***** válasza:
93%
Nem olvastam el a kommenteket, de egy biztos: fel nem merult volna, hogy fizessek a szuleimnek. Olyan elofordult, hogy nekem elobb jott meg a fizetesem, es az egyik folyoszamla le volt nullazva, igy tolem kertek penzt, de aztan vissza is kaptam. Egyebkent en 26 eves vagyk, kicsit zavar is, hogy nem dolgozom meg, de soha, egyszer se mondtak ilyet a szuleim, hogy húzzak el itthonrol, vagy fizessek. Ha nyomorban el a csalad megertem, de a leiras alapjan nekem nem ez jott le. Ez csak puszta irigyseg.
2020. júl. 19. 22:56
 104/107 anonim ***** válasza:
75%
És már bocsánat kedves válaszoló 103 de itt is vagy példának. 26 éves és még nem dolgozik. Nekem 23 évesen 5 év releváns tapasztalatom van és egy fél diplomám. Nem baj szülők, nyomjátok.:D
2020. júl. 20. 20:02
 105/107 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ket diplomam van azota, mester alatt nem dolgoztam ez teny, de a szuleim tamogattak a tanulmanyaimban, es ok biztattak tovabbi tanulasra, nem ezen a nehany even mulik kibol milyen ember lesz. Sajnalom ha valakinek ilyenek a szulei, hogy nem addig tamogatjak a gyereket, amig nincs egy biztos allasa. Bar teny, nem vagyunk egyformak, es sosem szorultunk ra semmire.
2020. júl. 20. 20:16
 106/107 anonim ***** válasza:
100%
Egyebkent ahogy elobb is irtam mester elott dolgoztam, aztan a szuleim mondtak hogy annak semmi ertelme, ha MSC alatt par szaz forintos oraberert gurizhetek valahol diakmunka nev alatt. De megertem ha valakinek ez is bevetel. En pl segitettem lakaskiadasban es abból reszesultem.
2020. júl. 20. 20:20
 107/107 anonim ***** válasza:
92%

Mi az, hogy emiatt retardált ez a generáció meg életképtelenek?! Hagyjuk már. Persze-persze, akit 18 évesen kib*sztak a szülei "old meg az életedet, ahogy akarod" jeligevel vagy szimplán meg sem próbálták segíteni a gyereküket, annak ellenére hogy lett volna lehetőségük rá vagy ugye inkább elszedték azt a minimális pénzt is tőle, amit egyetem mellett meg tudott keresni, azokból milyen k*urva életképes emberek lettek. Bezzeg, akit a szülőjük hajlandó volt segíteni lehetőségeikhez mérten és inkább arra törekedett, hogy a 20 éves gyereke meg tudja takarítani azt a pénzt, amit suli mellett keresett, azokból mekkora életképtelen retardált lett. Ja várjunk, mégsem.

Ki ne találjuk már, hogy az a normális, hogy az alig felnőtt gyerekemtől, aki még javában tanul, havi 50 ezreket elveszek, csak hogy továbbra is lakhasson a saját otthonában, úgy hogy közben én magam nem is feltétlen szorulok rá. Hát szégyellje magát az ilyen "szülő". Egy 20 éves mi a búbánatból tartaná fenn magát egyedül? Főleg, hogy tanul. Vannak ám olyan szakok, amik mellett nem lehet dolgozni, mert pl baromi nehéz és irtó sokat kell tanulni vagy szimplán úgy vannak az embernek órai, hogy nem tud mellette normálisan munkát vállalni, akkor mi van? Kiteszed a gyereked az utcára és mosod kezeid? Bravó, jár a taps. Hihetetlen hogy mai napig vannak ilyen "szülők", akik nincsenek rászorulva a pénzre, de a saját 20 éves gyereküktől képesek elvárni havi 50 ezret vagy többet.

Nem kell idekeverni a 40 éves mamahoteleseket, az ugyanis baromira a másik véglet és köze nincs ehhez a szituációhoz! En is 23 éves koromig otthon éltem, mert tanultam. Nem, nem dolgoztam egyetem mellett, mert nem lett volna kivitelezhető, valamint anyumék egyáltalán nem is akarták, hogy így túlterheljem magam, örömmel segítettek, amiben tudták, eszükbe nem jutott volna akárcsak egyetlen forintot is elvenni, ha kerestem volna. Aztán lám, mégis életképes, önálló felnőtt lettem, már abban az évben, ahogy lediplomaztam összeköltöztem a barátommal és már fél éve szakmai gyakorlaton voltam, ahová aztán felvettek állandóra. Eltartom magamat és nem lettem anyuci pici gyereke.

És az összes barátom kb ugyanígy volt, ha dolgoztak is egyetem mellett, sehol nem vették el a szülők a pénzt, pedig volt olyan család, akik nem feltétlen álltak a legjobban anyagilag, de azt mondták inkább esznek vajas kenyeret, de a gyereküket akkor is támogatják. Így áll hozzá egy normális szülő!

Szóval ennyit erről.

Lehet, hogy te nem vagy életképtelen saját belátásod szerint, cserébe egy irtó nagy tahó lettél, aki kapásból ítélkezik ismeretlen emberek felett és trágár jelzőkkel illeti, szép munka, ügyi vagy.

2020. júl. 20. 22:41
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!