Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen az anyám és mit...

Miért ilyen az anyám és mit lehetne tenni ellene?

Figyelt kérdés

Az van hogy szinte minden nap elmondja hogy egy h#lye bunkó d#bil f#sz csalódás vagyok a számára, pedig szinte körbeugrálom, segítek amit kell, egy rossz szót nem mondok soha, normalisan beszélek vele, de ő a fent írtakat elmondja szinte minden nap, sokszor megüt, ha elcs#sz valami engem okol, megaláz idegenek előtt, okoskodik hogy milyen egyetemre kellett volna mennem és sose nézi hogy mit szeretnék :/ a középsulim is anno ő választotta, mert "ő az én koromban oda akart járni"

Születésnapomra is csak annyit kértem hogy olyan süti legyen amit szeretek, de ezt sem kaptam meg majdnem, merthogy "ő azt nem szereti" és majdnem lett belőle egy olyan amit sose szerettem, fölényeskedik, hülyének néz és lekezelően beszél a képességeimről, mindig csak magára gondol amivel egyszer majdnem tönkre is tette a családot :(

Gondoltam albira, de addig mit lehetne ez ellen csinálni, illetve akinek hasonló gondja az hogy tett ez ellen?

Ha számít 20F és már keresem a suli mellé a munkát, hátha összejön annyi hogy elmehessek

2020. jún. 10. 22:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Nárcisztikus az anyád. Sajnállak, de átérzem. Ha suliba jársz, járd ki és utána menj el melózni. Ha nincs suli egyből gyűjtsd a pénzt hogy ki tudj repülni. Pár évnyi kitartás kell hozzá de megéri, ha elköltözöl tőle és nem mérgez tovább máshogy fogod látni az életet is. Szabad leszel. Hajrá-hajrá, nekem sikerült neked is fog! :)

24/L

2020. jún. 11. 10:49
 12/23 anonim ***** válasza:

Semmit nem tudsz vele tenni. Minél hamarabb keress egy munkát és dobbants. Addig is itt a nyár. Én csak aludni jarnák haza és biztos, hogy nem hagynám, hogy tönkre tegyen lelkileg. Állj ki magadért és ültesd le a seggére.

És apád amúgy mit szól ehez? Van testvéred?

2020. jún. 11. 11:11
 13/23 A kérdező kommentje:

Ha tehetném én is csak aludni járnék haza csak sajnos nem tudok hova menni, de apa viszont agyon ütne ha nem járnék másik faluba gondozni a csirkéit meg a kertjét, amúgy apa anya pártjátt fogja és bármit elcseszhetnek, mindig én vagy a testvérem a hibás :/ leültetném amúgy csak akkor apa meg elverne :/

Nem értem őket, panaszkodnak meg cirkuszolnak hogy mindent megadnak, de ezt azzal szemléltetném hogy nekem javíthatatlanul kilyukadt a cipőm talpa és csak egy újat kértem ami úgyis le van árazva és most kb az ára a ⅓-a, de nem kaphatom meg, viszont anya már az 5.-ik drága cipőjét vette meg :/ persze nekem ebbe nincs beleszólásom mert nem én pénzem, de pl abba sincs beleszólásom hogy milyen legyen a szobám színe és hogy milyen bútorokat szeretnék megtartani oda magamnak :/ minden csak azért mert nekik így tetszik

Illetve apa megkérdezte hogy mikor lesz vizsgám és azt válaszolta hogy őt nem érdekli hogy mikor lesz vizsgám, csak tanulás helyett menjek ki dolgozni :(

2020. jún. 11. 11:24
 14/23 anonim ***** válasza:
Igen, nárcisz.
2020. jún. 11. 11:28
 15/23 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Részvétem, hogy a szüleid nárciszok. :-(

1. Jegyezd meg, hogy ők téged nem szeretnek. Az amit mutatnak, csak áltatás feléd, a külvilág felé, mert az érdekeiket szolgálja. Ennek nem feltétlenül vannak ő ám tudatában, de ettől még gusztustalan.

2. Tanulj úgy, hogy minden lehetőséged meglegyen minél előbb elköltözni! Utána low contact, majd pszichoterápia.

3. Esetleg költözzetek majd össze tesóddal, hogy ketten könnyebben kijöjjetek a pénzből, és több pénzetek maradjon magatokra.

4. Addig színlelni kell.

5. "leültetném amúgy csak akkor apa meg elverne" Többeknél volt az, hogy 16 felett ilyenkor megfogták az apjuk kezét, aki szembesült vele, hogy már nem annyira erős, és nem volt több verés. Lányoknál ez később van.

2020. jún. 11. 12:01
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Pszichésen beteg. Orvosi segítségre van szüksége. Volt barátnőm anyja ugyan ilyen. Őrjöngve, visítva, torka szakadtából üvölt, mint a sakál.

A volt barátnőmet (30) előttem elmondta mindennek, lehülyézte, szerencsétlen bal **sz stb. Mondtam a lánynak költözzön hozzám. A lány az anyukája mellett akar maradni, mert segítenie kell neki. Amikor a szülő magához láncolja a gyerekét. Volt barátnőmmel az anyja elviselhetetlen viselkedései miatt szakítottam. Az ilyen ordítozásokat, az anyja trágár szövegelését nem hallgatom tovább. Nekem erre nincs szükségem. 30 éves nő nem akar az anyjától elszakadni, az ilyennel nem tudok mit kezdeni.

Kérdező, gondolj bele. Van, esetleg lesz valamikor barátnőd. Hazaviszed őt bemutatni. A lány ezt fogja látni? Amiket én is láttam, tapasztaltam?

A lány azonnal sarakon fordul, és kisétál!

-Soha ne engedd, hogy anyud magához láncoljon téged.

-Lehető legrövidebb időn belül költözz el.

-Anyuddal szakítsd meg a kapcsolatot. Nincs telefon, nincs látogatás.

-Ne áruld el hol laksz.

Kezdesz egy új életet.

2020. jún. 11. 12:23
 17/23 anonim ***** válasza:

16-os, nem az a baj, hogy nem akar, hanem nem tud..mert a büntetés, amit ilyenkor még pluszban el kell szenvedni, nagyon fájdalmas tud lenni. a nárcisztikus kapcsolatból kilépők gyakran elveszik a teljes családot is. a nárcisz gondoskodni fog erről...

ja, az enyém is az. mire végre léptem (végleg), kib*szott az örökségből. leszarom

2020. jún. 11. 13:12
 18/23 anonim ***** válasza:

Sajnos valószínű, hogy Anyád elnyomó személyiség. Ezért viselkedik így. Tanulj olyan módszert, ahol azt tanítják, hogyan kell kezelni az elnyomó személyiséget.

Pl. Ha olyan dolgot mond, ami nem tetszik, csendesen, kedvesen mondd azt neki: értettem. Ha goromba, akkor menj oda és nyugtasd meg, mondd meg neki, hogy szereted. Ez megdöbbenti. A szeretet ellen nem tehet semmit.

2020. jún. 11. 13:23
 19/23 anonim ***** válasza:
Utolsó: Sajnos a nárcisztikus személy keményebb dió, de bárcsak ennyivel meg lehetne oldani. :(
2020. jún. 11. 13:27
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek, 19-es, az esetek nagy százalékában egy dolgot lehet tenni, végleg megszakítani vele a kapcsolatot
2020. jún. 11. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!