Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudom elkerülni, hogy...

Hogyan tudom elkerülni, hogy most jöjjön meglátogatni minket a lánya?

Figyelt kérdés

A párommal majdnem 4 éve együtt vagyunk. Nekem van két gyerekem, neki egy. 9 éves és még sose volt nálunk (messzebb lakik). Mindig mondtam, hogy jöjjön, próbáltam vele jó kapcsolatot kialakítani, szerencsére sikerült is. Sajnos elég kétszinü már most. Az anyja olyanokat mond neki, hogy apának nem leszel sose olyan fontos mint a mostani kapcsolata és őt jobban szereti mint téged stb. Egyszer már leültünk vele erről beszélni, megértette, azóta megint ok volt minden. Majd egyszer elmentünk 5en (párom+gyereke+én+2 gyerekem) és mivel mind a három lány próbáltam őket még jobban össze kovácsolni. A nagy már kiskamasz, őt annyira nem érdekli más gyerek. Van mikor a tesóval játszik és olyankor a párom gyereke azt mondja, hogy nem játszanak vele a csajok. Pedig ez nem igaz, hanem csak féltékeny azért mondja ezt. Akkor a lányomnak szóltam, húzza feljebb a nadrágot, mert kint van a bugyija...már a gyerkőc az anyjának azt mondta, hogy NEKI azt mondtam, hogy lehúzom a nadrágját, hogy legyen kint a bugyija...

Szóval iszonyat szarkavaró. Az apja persze védi meg szeretné hozni. De az utobbi hónapok amiket lemüvelt velünk, nem tudom félre tenni, hiába gyerek. Az apja miatta (meg az az exe miatt) már nyugtatót kellett beszedjen, mert hergeli az apja ellen, a gyerk meg a telefonba sír és hibáztatja az apját, olyanokért amihez köze sincs, csak anuyka úgy adja elő neki.

Mielőtt elitéltek, hogy gonosz mostoha stb....én angyon azért voltam, hogy jöjjön, meg nagycsaládlegyünk, de csak a vita van miatta. Persze az én gyerekeim is foylamatos vita források, de én őket helyre rakom. Viszont a párom gyerekére nem lehet egy rossz szó sem, mert elsírja magát, akkor meg a párom sértődik meg rám...

Most meg nyári szünetbe hirtelen jönni akar több hétre a gyerkőc. Mondtam a páromnak, hogy ez most nem jó ötlet. Nem tudom hogyan fogom a szabadságomat megoldani, a gyerekeimmel való "nyári szünetet". Szeretnék velük lenni "más gyerek nélkül". Nagyon bunkó vayok? Annyira nagy feszültséget okozott nálunk ez a karantén is, hogy össze vagyunk zárva. Mi ketten is folyamatosan veszekszünk minden szaron. Nem akarok még most ide senkit. Majd ha rendeződik minden helyzet, akkor felőlem jöhet, de én is olyan lelkiállapotba vagyok most, hogy egyszerüen nem tudok elviselni senkit körülöttem. Most a párom éppen a gyereknél van 3 hétig. Mondtam hogy menjen felőlem nyáron ő hetekre. De nem szeretném, hogy most ide jöjjön.

Szerintetek nagyon gáz vagyok? :(

2020. máj. 27. 20:05
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
70%
Miért kellene elrabolni? Van az apának látogatási joga, ha az első naptól úgy foglalkozott volna a gyerekkel ahogy kell, akkor nem fajult volna el a helyzet ennyire. A kislány lassan kiskamasz, eddig nem vittétek, persze csodálkoztatok, hogy nem megy simán minden, most meg a hátába döfitek a kést azzal, hogy mégsem viszitek, pont akkor, amikor legkeményebb korszaka jön. Ha olyan férfit választottál, aki már apa, akkor nem hagyhatod figyelmen kívül a lányát sem. Ha a párod együtt él a tieiddel, akkor te is próbálkozz, ezzel a néhány héttel még mindig nagyon le leszel maradva.
2020. máj. 27. 21:55
 22/32 A kérdező kommentje:
18/20 azt nem írtam, hogy 200km-e lakunk egymástól. tehát kb egy éve se hogy összeköltöztünk. addig havonta tudtam találkozni a gyerekével, mert úgy tudtuk összehozni, mi is 2-3 hetente találkoztunk 1-2 napra. viszont mikor szabi volt mentem a gyerekeimmel több hétre is oda. ő sose jött. még egy hétvégére sem. megoldja persze mert nem doglozik. van ideje hetekig ott lenni. azért is mondtam hogy használja ki amig nins munka és legyen vele sokat. sose mondtam hogy ne menjen, sőt mikor nem volt pénze, az én gyerekeim gytartását adtam oda nkei, hogy tudjon menni meg minden. sose egy rossz szót se szólok, hogy 2 hetente megy apás hétvégére, pedig az 100ezer ft havonta. és nem dolgozik. tehát én adtam neki pénzt. szóval hiába próbálsz engem mocskolni, nem tudom, mi okod van rá. az a baj, hogy mikor otthon van a gyerekével csak tv, mese meg telefon. mi meg a gyerekekkel csavargunk stb. és hidd el mindig mondja, hogy inkább ott lenne, mert sajnos az ő gyerekével iylet nem lehet. attól még imádja meg szereti és ő lesz az első neki, de más egy gyerek az előző kapcsolatból, meg egy "másik család" akivel minden nap együtt van. és ezt nem rossz indulatból mondom. mert mint említettem, nekem is van exem, akinek van családja (bár ott sincs közös gyerek), de én úgy gondolom, ők egy család már. attól hogy mozaik attól még család
2020. máj. 27. 21:57
 23/32 anonim ***** válasza:
70%

En teljesen aterzem a problemad. Nalunk iszonyatosak a parom gyerekei. Es messzemenokig rosszindulatuak. Az anyjuk is szornyu.

En is kikeszultem a sajat gyerekeimtol is es az osszezartsagtol is es az egesz karantenosditol. Ugyanezt kertem a paromtol, mint te, hogy ha vege, akkor ne ujabb problemat hozzon be, hanem kicsit lelegezzunk fel, koncentraljunk egymasra, rendezzuk a sajat sorainkat. Nem mellesleg en is kijelentettem sajat es kozos gyerekeim lennenek most az elsok es majd utana johet barmi mas. Ugyanugy felajanlottam menjenek legyen egyutt a gyerekeivel, de ne hozza oket a nyakamra.

Szoval sajnos nagyon tudom mit erezhetsz.

Ennek ellenere a helyedben nem generalnek a parommal tovabbi feszultseget. Inkabb valamk koztes megoldason ugyeskednek.

Ha van ra anyagilag keretetek, akkor a szabidat, amit most ugy gondolod mind a sajat gyerekeidre szannal oszd fol 3 reszre.

Pelda: elso hetben egyezzetek meg mindenki legyen a sajat gyerekeivel anyu.gyerekek apugyereke felallasban es kesz.

Masodik hetre viszont legalabb egy 4 napos kozos nyralasthozzatok ossze. Ne egy hetet nehohy megoljetek egymast, de ne is 2 napot, mert akkor az csaka pakolasrol es utazasrol szolna ami amugy is feszultsegekkel terhes lehet. Peldaul menjetek el egy sima kis nyaralobaahonnan kirandulni lehet vagy lemenni a strandra vagy jatszani a kertjeben. De lehetseg a "kozos" nyaralasra. Igen keszitsetek majd egy kozos kepet is. Es otthon is tedd ki es adj a kiscsajnak is (akkor is ha uber sz.r lesz a nyaralasotok).

Harmadik heten meg megint legyel a gyerekeiddel...de ha olyan hogy parod elhozna hozzatokaz ovet akkor hozza, de osszatok be hogy akkor o menjen vele apa lanya prpgramozni te meg lehetsz adsig a sajatjaiddal. Kozos vacsorat meg ki lehet estenkent birni. Még az is lehet az elotte levo nyaraas kicsit oldja a feszkot, ossze hozza a gyerekeiteket is.

Kitrtast.

2020. máj. 27. 21:59
 24/32 A kérdező kommentje:
21/22 miből veszed hogy nem foglalkozott vele? az anyuka sose engedte hogy ott aludjon a gyerek. elment egyszer buliba és hajnal 2kor haza kellett vinni a gyereket mert ő azt akarta. pedig már aludt. midnig elvette a páromtól azt az örömöt. nem emhetet az oviballagásra, mert a gyereket összezavarja ha sokan vannak. meg nem mehet érte a suliba, emrt a gyerek ne szokja meg, hogy érte megy. 9 évesen már öröm ha apa megy érte és nem megszokás kérdése. mindig nagyon apás volt a gyerek. anyuka egyszerüen kisajátította a gyereket. mint anyagilag mint minden téren telljesen a lányát támmogatja és idáig is azt tette. anyuka sajnos ilyen. párom szülei is mindig hívják az unokát, de oda is csak akkor mehet, ha éppen pesztra kell
2020. máj. 27. 22:02
 25/32 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, én azt hittem, hogy nem lesz otthon a férjed, hogy a nap egy részében dolgozik, és majd csak utána lesz a gyerekkel. De azt írod, hogy otthon lenne vele. Akkor igazán elviselhetnéd, szerintem nagyon nem helyes, hogy azt akarod, hogy ne menjen a gyerek. A párod majd intézi őt, te ne aggódj miattuk. Majd ők megtalálják a közös hangot, ha meg mégsem, akkor a párodnak kell valamit kitalálnia, hogy elviselhető legyen a kisasszony, hogy ne gondolja meg magát, ha pl. előbb még moziba szeretett volna menni. Ne becsüld alá a férjed, feltalálja majd magát, nem kell neki az irányítás. Hidd el, meg fogja tudni oldani. Te csak foglalkozz a tieiddel, ő meg ellesz a sajátjával.

Amúgy egy csendes gyereket sokkal könnyebb elviselni, mint a te hangos gyerekeidet. Gondolj erre is, hogy a férjed egész évben őket hallgatja, ő sokkal többet tűr, mint neked kéne csak pár hétig.

2020. máj. 27. 22:08
 26/32 A kérdező kommentje:
23/24 ez nem kivitelezhető. a párom ilyen téren iszonyat önző. pont jönnek testvéremék is külföldről. 2 évente látom őket és ilynekor mikor itthon vannak mindig mennék velük, jönnek ide, stb. ki akarjuk használni az időt. persze ő nem akar rajtam osztozni, mondja is mindig iszonyat féltékeny mindnekire. az a baj, hogy annyira más habitusu az ő gyereke. mondtam neki, hogy menjen legyen vele heteket, de most hagyjuk már ki ezt az egészet. együtt kirándulni nem tudunk menni, mert tuti nem lenne jó vége. már voltunk egy egy napo kiránduláson és veszekedés lett a vége. pont ezért mert olyankor mind a három gyereket egyformán kezelek. az egyik lányomnak fájt a torka és fagyizni akartak. mondtam hogy nem, ha az egyik nem , akkor a másik kettő sem. találjunk valami köztest. pl otthon egy hideg kakaó. de nem. párom gyereke addig hiszizett, hogy sunyiba vett neki fagyit, majd oda tolták a gyerekeim elé. persze hogy fel voltam háborodva. vagy mikor az autóba a 3 gyereket hátra ültettem és elkezdett sírni hogy ő elől akar. párom meg mondta, hogy üljek már hátra ha nem baj. modom komolyan engem ültetsz hátra két gyerek közé? be se tudtam magam kötni, mert nem fértem el, de a gyerek elől ült. tehát nincs megbeszélés, hanem tényközlés. és ezt utálom. így persze semmibe vesz az ő gyereke engem
2020. máj. 27. 22:13
 27/32 A kérdező kommentje:
25/26 az mivel lenne jobb ha levegőnek nézném őket? szeretnék normálisan együtt lenni 5ösbe, de most egyszerüen nekem sok lenne. az a baj, hogy tudom nagoyn jól hogy iszonyat nagy balhék lennének apróságok miatt. párom is iszonyat lobbanékony, és tudom hogy zavarni fogja az hogy én most ezt nem szívesen csinálom végig. tehát olyan eröltetett lesz az egész. nagoyn sok próbléma van msotanában és szerintem előbb azokat kellenne megszüntetni utána mást is bevonni
2020. máj. 27. 22:18
 28/32 A kérdező kommentje:
25/27 hidd el az én gyerekeim is sokak, de ők nem csinálják ki lelkileg. viszont az exe meg a gyereke miatt minden héten sír, mert ki készítik lelkileg. nem hiába van nyugtatón. ezt nem lehet bírni. ezért haragszok. mert tehetetlen vagyok és látom hogy mennyire rossz a páromnak és nem tudok mit tenni.
2020. máj. 27. 22:21
 29/32 anonim ***** válasza:
93%

Legjobb lenne akkor, ha a párod menne a gyerekéhez. Kár, hogy ilyen lobbanékony természetűek vagytok. Azt kell, hogy mondjam, hogy tulajdonképpen ti vagytok a probléma forrásai, a két felnőtt, nem a gyerek. Én nyugodt ember vagyok, nem is értem, hogy lehet felkapni a vizet olyan dolgokon, amiket írsz, hogy meggondolja magát a gyerek, nem játszik a medencében, stb. Hogy ez miért idegesít titeket, rejtély. Na, mindegy, ti ilyenek vagytok, de ezt rossz olvasni, hogy ilyen kis csip-csup hülyeségeken ti képesek vagytok balhézni, hogy hogyan viselkedik egy alapvetően csendes gyerek. Ha ti ketten a férjeddel csak veszekednétek, attól pont csak rosszul érezné magát egy visszahúzódó gyerek.

Egy csendes gyerek, lobbanékony szülő nem jó páros, valószínűleg előbb-utóbb el is fog távolodni az a gyerek az apjától, ha ennyire különböző természetűek. Még ha fiúgyerek lenne, talán nem így lenne, de egy nyugis lánygyereket nem sokáig fog érdekelni egy ideges természetű apa.

De komolyan, valahogy nektek kéne lehiggadni, nem balhézni, azzal úgysem juttok előrébb, csak még több feszültséget generáltok.

2020. máj. 27. 22:31
 30/32 anonim ***** válasza:
58%
Egy újabb csodás új feleség aki az exet szidja, de ő nem akarja hogy a gyerek hozzájuk menjen. Mert neki most nem jó. Szidod azt a gyereket és közben bizonygatod hogy te milyen jó mostoha lennél.
2020. máj. 28. 05:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!