Hogyan ne kerüljek összetűzésbe a szüleimmel amikor meglátogatom őket, ha szinte mindenben más a véleményünk?
"Mit tennétek a helyemben?"
Nem szólnék bele az életükbe. Ha amúgy is ritkán járnék haza, nem akarnám ezeket az alkalmakat arra használni, hogy 'neveljem' őket.
Szerintem le kéne mondanod a tàmogatàst, kèrj ügyvèdtől segítséget. Ha olyasmiről kèrdeznek ami konfliktust generàlhat, akkor mondd azt hogy nincs vèlemènyed vagy nem akarsz beszèlni a dologról, ha kiabálàsig fajul az összejövetel akkor menj haza.
Sajnos nem fogod tudni minden esetben fenntartani a bèkèt, az okirat hamisítas kapcsàn pèldàul fel kell hàborodnod, minden eszközt be kell vetned hogy anyàd semmit ne írjon alà a nevedben.
Kedves 5-ös!
Köszönöm a választ. Ez, amit leírtál, egy máshogyan funkciónáló családban működne... De most képzeld el, hogy ha arra sértődés, kiabálás, káromkodás, vagy egyes esetekben az én kigúnyolásom, sértegetésem a reakció, ha csak meg merem említeni, hogy én máshogy látok valamit, mint ők, akkor mi lenne, ha önkényesen tennék konkrét lépéseket is... És ezek csak kiragadott példák a sok közül. Nyilván pont azért emeltem ki őket, mert számomra fontos dolgok, de alapjáraton bármiről más a véleményem, az rögtön konfliktust és feszültséget okoz, legyen az akár a legbanálisabb hétköznapi dolog (például nem szimpatikus számomra egy műsorvezető, akik nekik igen). És ezért eljutottam arra a szintre, hogy már-már gyomorideggel megyek haza. Pedig sok utazást és tervezést igényel, hogy meglátogassam őket. Nyilván nem ilyen hangulatban szeretném eltölteni azt a néhány napot... A kérdésem tulajdonképpen arra irányult, hogy hogyan lehet ezeket a helyzeteket ignorálni, szó nélkül hagyni, úgyhogy a kapcsolat is fenn maradjon. Meg igazából kíváncsi voltam, hogy másnál is van-e ilyen probléma. Mert a közvetlen környezetemben nem nagyon tallkozok ilyennel, szóval kezd bennem megfogalmazódni, hogy ez talán így annyira nem normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!