Más is szülők meglátogatása nélkül tölti a Karácsonyt? Mi a történetetek?
Soha nem látogattam meg a szüleimet karácsonykor. 24-25-26-át mindig hármasban töltjük, férjem, lányom és én. Van karácsonyfa, finom kaják, de nincs rokonizálás, mèg szülők sem. Ejtőzünk, lazulunk azon a 3 napon.
Én a szülői házban is ebben nőttem fel (de ettől mèg jó volt a kapcsolat a nagyszüleimmel). De szüleim is úgy tették, hogy karácsony előtt elvitték az ajándékokat,és utána a 3 napban már négyesben voltunk, csak a kis család (anyám, apám, tesóm, èn). Ndm mentünk, nem ültünk autóba, főleg rossz időben, de amúgy sem. Szóval nàlam hozott minta.
De amúgy alap, hogy szülőkhöz mennek 25 vagy 26-án?
Mi alapból egy épületben lakunk szüleimmel de külön lakrészünk van, így nem látogatjuk meg őket, mert alapból egy épületben vagyunk, és a 24-ét együtt is töltjük. De már lassan 4 éve így megy.
A barátnőm szüleihez meg azért nem megyünk elváltak, az apja alapból nem kíváncsi ránk, mert fejébe vette hogy nem ő a vér szerinti apa, holott nem igaz, mert DNS teszt is bizonyítja hogy ő az igazi apa, de szerinte tévedés. Meg amikor kiderült hogy előző kapcsolatából van egy fia akiről sokáig semmit nem tudott mert a csaja már akkor elhagyta amikor még nem is tudta hogy terhes.
Szóval ő teljesen becsavarodott ettől hogy van egy fia és eddig csak 2 lánya volt, és végre lett egy fia is. Teljesen hátrahagyott mindent és lelépett. A másik lányával néha beszélget, mert ő a kedvence, de ennyi. Az anyukája meg azóta külföldre költözött és már 2 éve nem jár haza mert nagyon keveset lenne itthon és 8 órás autó út idefelé neki nem éri meg hogy fél napot autózzon azért hogy másfél napot itthon legyen aminek a félt átalussza mert elfárad, meg pihenten ül csak autóba. Ő még repülővel sem jön, mert lényegében arra is rámenne 6 órája mire ott kimegy a reptérre, meg becsekkol, vár, felszáll. Busszal, meg vonattal azért nem jön mert az még több idejébe telik. Ő minket hívott hogy ha akarunk menjünk, vár minket, de nem megyünk, mert ennyit nem akarunk autózni, nekem 27-én hajnalba már munkába kell mennem. 24-én a szüleimmel vagyunk. 25-én a nagyszüleim meg más rokonok jönnek, és őket illik megvárni. A barátnőm is dolgozik a két ünnep közt így nincs értelme odamenni. Az ajándékozást postai úton szoktuk megoldani. Általában úgy számoljuk hogy december elejére megérkezzen a csomag, de csak 24-én bontjuk fel. Ahogyan anyós jelölt is csak akkor nyitja ki amikor már karácsony van. Webkamerázni szoktunk vele, volt már olyan tavaly hogy a szüleim skypeon felhívták 24-én hogy ne érezze magát egyedül, és odahozták a tabletet az asztalhoz és ő is beszélgetett velünk. Annyit elmondok hogy a szüleim régóta ismerik a barátnőm anyját már a születésünk előtt is ismerték egymást.
Első vagyok, én is dolgozom s két ünnep közt, de egyébként sem óhajtok hazamenni.
Utolsó előtti, hat óra repülővel, mindennel együtt? Az nudli, innen nincs közvetlen járat, és otthon is két óra min haza, egy egész nap az utazás.
Anyámékat sok éve nem,megromlott a viszony. Nagyszüleimet szoktuk,meg anyósékat
Idén viszont már hárman vagyunk egy csöppséggel aki sír az autóban így nem megyünk,fontosabb az ő jókedve. Hozzánk nem jönnek,mert "gyerek dolga látogatni",hát így jártak, nekik is 300km 2x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!