Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van vicces családi történetete...

Van vicces családi történetetek ami külföldön történt?

Figyelt kérdés

Mint tudjuk a magyarok gyakran használják anyanyelvüket külföldön is, és elvárják a külföldiektől,hogy a szépen lassan,tagoltan elmondott magyar beszédet megértsék.

Akár ilyen jellegű sztorikat is írhattok, vagy bármit amit viccesnek találtok és külföldön történt.(az adott nyelv hiányában valaki félreértett valamit és emiatt kellemetlen helyzetbe került, vagy bármit)

2013. júl. 26. 15:32
 1/6 anonim ***** válasza:
47%
Egyszer kint nyaraltam Svájcban az egyik rokonunknál, aki rend és tisztaságmániás. én meg kigyújtottam cigivel a kukáját a teraszon, így az egész lakás tele ment füsttel. ott szellőztettünk. Szerintem ez mókás, mulatságos és vicces volt.
2013. júl. 26. 15:35
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
Anyámat kihoztam nyaralni hozzám (Olaszország). Tipikus magyar viselkedés, ha látja nem értik amit magyarul mond, elkezd üvölteni, szintén magyarul.majd ha ez se válik be akkoreg elkezd káromkodni. Azon kívül hogy jól leègetett mindenki előtt igazán nem tartottam viccesnek.
2013. júl. 26. 15:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy franciaországi ajándékboltban látom, hogy az eladó gyertyákat pakol ki. Szeretem a gyertyákat, mondom a férjemnek magyarul, hogy vajon milyen illatú az a sárga? Erre az eladó megszólal: "Mézes-citromos, parancsol belőle?" :D Nyolc hónapja dolgozott kint, a barátnője miatt ment ki :) Vettem a gyertyából... Ez nem kimondottan vicces, de érdekes volt, hogy milyen kicsi a világ...
2013. júl. 26. 15:55
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
Bolti eladokent dolgoztam atmenetileg Angliaban, volt egy vevo akirol nem tudtam hogy elozoleg felretett maganak egy farmert. Megkerdezte hol van a felretett farmer (jeans). Mondom igen most kulon van mert eppen szuneten van (Jean - kollegano), azonnal szolok neki, es szo nelkul elmentem, es kihoztam neki a kiscsajt :-D
2013. júl. 26. 16:02
 5/6 anonim ***** válasza:
93%

Izraelben voltunk ottani barátokkal. A rádióban valami helyi kabaré ment, sokat nem értettünk belőle. Egyszercsak elkezdtünk fülelni, mert teljesen olyan volt, mintha magyarul beszélnének, de egy értelmes szót se tudtunk kivenni. Kérdeztük, hogy mi megy a rádióban. Mondták, hogy most épp a magyar nyelvet parodizálják, azzal kapcsolatos a kabaré. A hangzását meglepően jól eltalálták.

Apám mesélte fiatalkorából, hogy kimentek Olaszországba a haverjával. Mozit kerestek, kézzel-lábbal, németül, magyarul elmutogatták mit szeretnének, hol a mozi? Az egyik járókelő elmutatott egy irányba és mondta, hogy "vicino". Megörültek neki, hogy tudják a mozit olaszul, mentek tovább, újabb embert állítottak meg:

- Vicino? - és kérdően néztek.

A járókelő is kérdően nézett, majd tanácstalanul körbemutatott. Nem tudták mire vélni, mentek tovább. Kezdett gyanús lenni, hogy már a sokadik ember reagál ugyanúgy. Ekkor derült ki, hogy a vicino azt jelenti, hogy "közel, a környéken" :)

Nem nyelvi, de külföld: Olaszország felé tartottunk, 5-6 éves lehettem, a hátsó ülésen kiterülve aludtam. Épp Szlovéniában jártunk egy szerpentinen, amikor egy csattanásra ébredtem fel. Felnéztem, előttünk gyanúsan közel egy autó, amiből egy hót ideges ember pattan ki, apám a volánnál beletekeredve a pulóverében, karjai a feje felett, pulóver az arcán.

Mint kiderült, menet közben fel akarta venni, de belegabalyodott, így vakon beleszállt az előtte fékező kocsiba. :)

Horvát tengerpart, szintén 4-7 éves lehettem. Napallergiám van, ami gyerekkoromban még erősebb volt. Valamiért nem figyeltek oda eléggé, a fülem kimaradt a lekenésből. Első nap karfiol méretűre és formájúra dagadt az allergiától. Megijedtek, kaptam jó sok allergia elleni gyógyszert. Reggel arra ébredtem, hogy bepisiltem. Nagyon szégyelltem magam. Kb. 25 éves koromban jött föl a sztori, akkor mondták el, hogy a gyógyszer nyomott el annyira, hogy nem tudtam magamról - köszi, évekig bűntudatom volt, hogy bepisiltem :)

Illetve a nyaralás hátralevő részét a nyaralóban töltöttem, annyira szétment a fülem és nem mertek napra engedni :)

Egyszer Olaszországban táboroztattam, a buszsofőr semmilyen nyelven nem beszélt, ezt kifelé említette is. A helyi apácáknál szállásolták el, a kaját is onnan hozták, mi egy iskolában voltunk.

Megérkezik reggel a sofőr, mondja, hogy kettőkor hozzák a tyúkhúslevest. Néztünk kerek szemekkel, hogy ezt honnan tudja?

Mondta, hogy reggel evés mímelve, nyammogva az órára mutatott és kérdően nézett. Az apáca elkezdett csapkodni a karjával, kotkodácsolt, mutatott egy kanalat, majd az órára mutatott és feltartotta két ujját.

Tehát kettőkor tyúkhúslevest eszünk :)

(Ezt a sztorit üzenném mindenkinek, aki nem mer külföldön kommunikálni!!!)

Horvátország, nyaralás: baráti társasággal, én beszéltem csak angolul. Étteremben ültünk, lassan indultunk volna. Pincérnek jeleztem és mondtam, hogy "Bill, please!"

A pincér visszatért egy korsó sörrel, letette, elment. Néztünk értetlenül, hogy ez mi volt, nem rendeltünk sört.

Néhány perc gondolkodás után leesett, visszahívtam a pincért: "BILL, not BEER, pleeease!!" Utána már kaptunk számlát :)

Németországba mentem a férjemmel, autót akart vásárolni a cége, őt küldték ki, én tolmácsolni mentem. A cseh határon átérve rendőrök leintettek minket. Egy orvosi ügyeletesnek felmatricázott kocsiban ültünk (mentőszolgálatnál dolgoznak), hátul sötétített üveg. Elől a férjem és a barátja, hátul én.

Rendőr benéz az ablakon, mond valamit. Férjem rémülten néz. Átnéz a barátjára, szól hozzá, ő is rémülten néz. (Nem értették mit mond és más nyelven se beszéltek)

Rám mutattak. Angolul elkezdtem beszélgetni a rendőrrel, mondta, hogy kérné a papírjainkat. Fiúk odaadták, én keresgélek, akkor jöttem rá, hogy a diákigazolványomon kívül MINDENT otthon hagytam. Pánik, hogy basszus, kéklámpással megyek tovább, csak másikkal....

Nyeltem egyet és nagy mosollyal átnyújtottam a diákigazolványt. A rendőr döbbenten nézi:

- Ez micsoda?

- Fényképes diákigazolvány?

- Nincs valamilyen rendes azonosításra szolgáló okmánya? Útlevél, személyigazolvány..?

- De, van!

- És hol..?

- Otthon...

- Az hol van?

- Budapesten...

- Várjon egy percet...

Ekkor fejet vakarva visszasétált a kollégájához, gondolom nem tudta eldönteni, hogy viccelődök vagy alapból ilyen sötét vagyok. Visszajött:

- Miért vannak Budapesten az okmányai?

- Otthon felejtettem őket...

- Tudja, hogy ezért 400 eurora büntethetném?

- Nem...

- Na, idefigyeljen. Lehet, hogy egyszer én járok Budapesten és pont a maga segítségére fogok szorulni. Úgyhogy nagyon gyorsan hajtsanak el és nem találkoztunk!!

Azóta is hálásan gondolok vissza rá, mert ciki lett volna ennyi fizetni, vagy rendőrörsön éjszakázni...

2013. júl. 26. 16:36
 6/6 anonim ***** válasza:
85%

Nem nyelvi, de a belvárosban találkoztam egy turistával, aki kérdezte, merre találja az állatkertet. Miután elmagyaráztam neki, megkérdeztem tőle, hogy olasz? Mire ő meglepetten: Honnét tudok erről? Hát, hogy gesztikulál. Mire ő: Ja, hát ez jellemző ránk! És nevetett is. xDDD

Egy haverom mesélte, hogy kint volt Szlovákiában egy szlovák és 3 magyar barátjával. A várban meghallották a helybéliek, hogy magyarul beszélnek, mérgesek lettek, kötekedni akartak velük, de a szlovák barát mondott nekik valamit, amiből csak annyit értettek 'Orbán'. Erre a helybéliek elmosolyodtak és békén hagyták őket. Haverom kérdezte, hogy ez mi volt? A szlovák barát azt felelte, hogy az ő magyar barátait azzal védte meg, hogy nem szeretik Orbánt (ami igaz volt). De érdekes módon ezért hagyták békén őket a kötekedni akarók. De legalább megúszták, mert ennél rosszabb is történhetett volna. Jó, hogy van szlovák barátja a haveromnak :)

2013. júl. 27. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!