A cicáitok és szoktak egereket fogni? Van valami vicces, érdekes történetetek ezzel kapcsolatban?
Volt egy cicánk(sajnos eltűnt), és ha a garázsban az egérfogó elkapott egy egeret, odaadtuk neki, a szájába vette, odébb vitte, játszott vele.
Még morgott is!
Aztán megette.
:)))
26/N
Az első cicánk mindent megfogott, egeret, verebet, és behozta a házba, be a főzőfülkébe, és letette a tűzhely elé. Azon tanakodott az egész család, hogy azért viszi-e oda, mert látja, hogy ott főzök? Nagyon okos macsek volt, de ha kivitettük vele, vagy mi kivittük az áldozatát, visszahozta ugyanoda. A végén mindig be kellett zárni az ajtót, mert mindkét oldalról simán kinyitotta magának.
Annak azért örültem, hogy már nem éltek szerencsétlenek. Meg nem ette soha, hanem mikor látta, hogy nem tudja behozni, odavitte a kutyánknak. Nagyon jóban voltak. A szomorú, hogy mikor a kutyánk végelgyengülésben elment, a cica végignézte az eltemetését, aztán elment, és azóta nem láttuk. Ennek 6 éve.
Ezen az utolsón annyira összeszorult a szívem :(:(:( Hihetetlen mennyivel érzőbb lények tudnak lenni az állatok az embereknél, csak sokan csukva tartják a szemüket és nem látják ezt:(
Egyébként a mi macskáink is rendszeresen fognak egeret, egyszer az egyik behozta mutogatva, aztán elengedte a szobában. Marha boldogok voltunk, kerestük az egeret napokig :D Egyébként én ha még látom, hogy él az egér, akkor megmentem. Kap kaját a maccs egye azt. Annyira sajnálom ezeket az egereket, hiába kártékony meg rágcsáló, nekem egy aranyos kis szőrkupac, szóval én megmentem őket :)
Jó 40 éve az első macskánk, amelyikre már/még emlékszem, behozta nekem megmutatni az első egér zsákmányát.
Nem tudtam elvenni tőle, mert elszaladt vele.
Mielőtt elpusztult a mérgezett egértől, keservesen nyávogott pár órán át, de - talán tapintatból - a kert legtávolabbi zugába vonult el szenvedni.
Ott is földeltük el; később egy cseresznyefát ültettünk fölé - de az idő szalad; már az a fa sincs meg.
Enyém még nem fogott egeret, viszont tegnap hajnalban kaptam egy nyálas de még élő lepkét a hajamba ajándékba. Elragadó a cicus, még "beszélt" is valamit és büszkén nézte ahogy szedem ki a hajamból. De persze megdicsértem, hisz ez a dolga :)
Amúgy az a vicces szokása van, hogy összefogdossa a rovarokat és a tányérja mellé gyűjti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!