Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudom elkerülni, hogy...

Hogyan tudom elkerülni, hogy most jöjjön meglátogatni minket a lánya?

Figyelt kérdés

A párommal majdnem 4 éve együtt vagyunk. Nekem van két gyerekem, neki egy. 9 éves és még sose volt nálunk (messzebb lakik). Mindig mondtam, hogy jöjjön, próbáltam vele jó kapcsolatot kialakítani, szerencsére sikerült is. Sajnos elég kétszinü már most. Az anyja olyanokat mond neki, hogy apának nem leszel sose olyan fontos mint a mostani kapcsolata és őt jobban szereti mint téged stb. Egyszer már leültünk vele erről beszélni, megértette, azóta megint ok volt minden. Majd egyszer elmentünk 5en (párom+gyereke+én+2 gyerekem) és mivel mind a három lány próbáltam őket még jobban össze kovácsolni. A nagy már kiskamasz, őt annyira nem érdekli más gyerek. Van mikor a tesóval játszik és olyankor a párom gyereke azt mondja, hogy nem játszanak vele a csajok. Pedig ez nem igaz, hanem csak féltékeny azért mondja ezt. Akkor a lányomnak szóltam, húzza feljebb a nadrágot, mert kint van a bugyija...már a gyerkőc az anyjának azt mondta, hogy NEKI azt mondtam, hogy lehúzom a nadrágját, hogy legyen kint a bugyija...

Szóval iszonyat szarkavaró. Az apja persze védi meg szeretné hozni. De az utobbi hónapok amiket lemüvelt velünk, nem tudom félre tenni, hiába gyerek. Az apja miatta (meg az az exe miatt) már nyugtatót kellett beszedjen, mert hergeli az apja ellen, a gyerk meg a telefonba sír és hibáztatja az apját, olyanokért amihez köze sincs, csak anuyka úgy adja elő neki.

Mielőtt elitéltek, hogy gonosz mostoha stb....én angyon azért voltam, hogy jöjjön, meg nagycsaládlegyünk, de csak a vita van miatta. Persze az én gyerekeim is foylamatos vita források, de én őket helyre rakom. Viszont a párom gyerekére nem lehet egy rossz szó sem, mert elsírja magát, akkor meg a párom sértődik meg rám...

Most meg nyári szünetbe hirtelen jönni akar több hétre a gyerkőc. Mondtam a páromnak, hogy ez most nem jó ötlet. Nem tudom hogyan fogom a szabadságomat megoldani, a gyerekeimmel való "nyári szünetet". Szeretnék velük lenni "más gyerek nélkül". Nagyon bunkó vayok? Annyira nagy feszültséget okozott nálunk ez a karantén is, hogy össze vagyunk zárva. Mi ketten is folyamatosan veszekszünk minden szaron. Nem akarok még most ide senkit. Majd ha rendeződik minden helyzet, akkor felőlem jöhet, de én is olyan lelkiállapotba vagyok most, hogy egyszerüen nem tudok elviselni senkit körülöttem. Most a párom éppen a gyereknél van 3 hétig. Mondtam hogy menjen felőlem nyáron ő hetekre. De nem szeretném, hogy most ide jöjjön.

Szerintetek nagyon gáz vagyok? :(

2020. máj. 27. 20:05
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
34%
8. Akkor fussunk neki meg egyszer: a lany anyja neveli az apja es uj csaladja ellen a kislanyt, amivel gyermekbantalmazast kovet el. A kerdezo eppen, hogy azt akarja, hogy joban legyenek. Erto olvasas...
2020. máj. 27. 21:16
 12/32 A kérdező kommentje:
8/9 ez nem igaz. mondom hogy igyekeztem. de nagyon sok mindent csinált és mondott az utobbi hónapokban ami nekem nagyon rosszul esett és nem hülyegyerek, tudja mit miért csinál. a párom kapott tőlem egy képet kettönkről és annyit írtam rá, hogy te vagy a családom, életem. ezt a lánya meglátta pár nappal később és duzogott meg flegmázott apjával. majd otthon elmondta az anyjának, hogy ő nem is apa családjához tartozik hanem apának én vagoyk a cslaádja... majd rajzolt apjának egy képet magáról meg apjáról, ahol oda írta hogy mi ketten vagyunk egy család. és sose köüldött nekem képet, most mondta küldje el nekem. szóval ezzel akart megbántani gyerekszinten...elmagyaráztuk nkei, hogy félre értette. de az anyja akkor már lebaszta a párom, hogy miért bánom a gyereket ilyennel...holott egy ártalmatlan fotó volt, semmi rossz szándék nélkül. és ez csak egy ártalmatlan kis gyerekdolog. de mikor hazudozik anyukának olyan dolgokról, amiken már a párommmal össze veszünk....annyit kértem hogy most ne jöjjön mert idő kell mire én is össze szedem magam és újra tuok bízni a gyerekben. mert hiába gyerek egyáltalán nem hülye. nekem is van kettő. ezt anno exemnél is eljátszottuk mikor össze ugrasztottak minket állandoan. apának ezt mondom, anyának ezt...de rájöttünjk hogy zsiványok. beszéltünk velük sokat, és heylre jöttek. de neki nem lehet mondani emrt az anyja meg már az ellenkezőjével tömi a fejét. tényleg ne rögtön az legyen már ha ilyen témya van, hogy a pasi új nője nem bírja az exet meg a gyerekt. ez marhaság.
2020. máj. 27. 21:20
 13/32 A kérdező kommentje:
10/12 ezt mondtam én is a páromnak, hogy majd benő a feje lágya. de addig én nem akarok állandóan veszekedni a gyerek meg az exe miatt. viszont tudom jól, ha most itt lesz, látja hogy mi nem vagyunk éppen a topon és majd az anyjénak mondani fogja. mikor apánál van és én is ott vagyok, akkor is mindig hallgatózik és tovább mondja az anyjának bármi van, torzitva. ez nagyon kellemetlen tud lenni.
2020. máj. 27. 21:24
 14/32 A kérdező kommentje:
higgyjétek el, hogy anyukával van a baj :( a kislány 9 éves, 2.os és cumizik. apuka mondta már hogy vegye el tőle a cumit, de anyuka mondja, hogy ez nyugtatja meg. pedig együtt alszanak, miért nem nyugtatja meg ő a gyereket? telejesen elveszi az önbizalmát. eteti ha kell ha nem. majdnem 60 kg a gyerek. az apja meg persze mindent meg próbál tenni a gyerekért ha együtt vannak, mennek mekibe, vagy csokit stb vesz neki, anyja meg lebassza, hogy miért vesz nkei ilyet. holott nem a 2 nap alatt hízott el a gyerek hanem anyuka lustasága miatt. minden hétvégén délután alszanak még meg hétköznap ha van rá mód. a gyereket sehova nem viszi. nekem ez egy másik világ. én ezt sajnos ebben az állapotban így nem tudom elviselni hetekre.
2020. máj. 27. 21:28
 15/32 anonim ***** válasza:
69%

Figyelj, nekem nem tartozol magyarázattal.

A kérdésben olvasd el a második és az azutáni mondatokat, és gondolkozz el rajta.

4 éve vagy együtt a kislány apával, ezidő alatt egyszer sem volt nálatok, egyszer sem oldottátok meg ezt a feladatot, pedig te mondtad, hogy jöjjön. Tényleg egy kilenc évestől várnád, helyettetek lépjen? Amikor még végre megmozdul az apja itt kérdezhetek, hogy baj lenne-e, ha megakadályoznád. Miért ne lenne igaz az anya állítása, hogy apának fontosabb az új kapcsolat, mint ő? Mi bizonyítja az ellenkezőjét?

Ha neked tényleg számít a kislány, akkor ő miért nincs rajta azon a családi fotón?

2020. máj. 27. 21:29
 16/32 anonim ***** válasza:
54%
És ha a pàrodat idegesítené a te 2 gyereked??? Ugyanigy gondolnàd hahoooo?
2020. máj. 27. 21:35
 17/32 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, neked nem feladatod párod gyerekének a pesztrálása. Csak mert te szabadságon leszel x ideig, amit jogosan a saját gyerekeiddel szeretnél tölteni, nem azt jelenti, hogy párod rádsózhatja a saját gyerekét. Ha ő nem tud vele lenni egész nap, mert pl. dolgozik, ahelyett, hogy kivenne szabadságot ő is, akkor ne vigye oda hozzád, hogy majd te megoldod. Nem neked kell megoldani, hanem neki.

Az viszont jó ötlet, hogy menjen a férjed a gyerekhez néhány hétre.

A hazugságokért ne neheztelj a gyerekre, érdekesebb úgy az életük, ha kitalálnak valami hazugságot, nem rosszindulatból teszik ezt. Ha pedig mégis szándékosan szeretne megbántani azáltal, hogy hazugságot terjeszt rólad, állj úgy hozzá, hogy még csak gyerek. Én is csináltam sok hülyeséget, beszéltem sok hülyeséget gyerekként, közben meg nem is gondoltam komolyan, ha valami csúnyát mondtam például. Csak próbálgatja magát a gyerek, kísérletezget mire mi a reakció, meg pusztán unaloműzésből is lehet, hogy valaki hülyeségeket talál ki. Vagy sértettségből így vág vissza, de mindez nem valós rosszindulat.

2020. máj. 27. 21:42
 18/32 anonim ***** válasza:
67%
4 éve vagytok együtt. 5 éves volt a kislány, bőven abban a korban, amikor simán össze lehetett volna szokni vele. Nem tettétek meg (ez a ti feladatotok lett volna, nem az 5-6 évesé). Persze, hogy most nehezebb. Sajnálom szegényt, mert most nyitna felétek, menne, te meg elutasítod. Viszont becsülendő, hogy a párod korrekt, mert ezek szerint megoldja, hogy vele legyen pár hetet. Remélhetőleg megoldja nyáron is majd így. Mert hidd el, ő meg sokkal szívesebben töltené az időt a saját gyerekével, mint a tieiddel. Ti nem vagytok, és így nem is lesztek soha egy család. Vagy te és a gyerekeid, meg ő és a gyereke.
 19/32 A kérdező kommentje:

15/16 nem tartozok magyarázkodással, csak annyira összetett ez az egész,

hogy nyilván az jön le, hogy ÉN vagyok a gonosz mostoha. mégis hogy oldottuk volna meg?

raboljuk el a gyereket? azért mentem én a gyerekeimmel sokat, hogy legalább így találkozzunk.

nem fontosabb a kapcsolata mint a gyerek. nekem se fontosabb ő mint a gyerekeim.

csak egyszerüen épp ésszel gondolkozva máshogyan fontosak. a gyerekek egyszer kirepülnek, lesz családjuk.

a párom marad a párom, vele szeretnék megöregedni.

mindkét oldalról vannak kompromiszumok hidd el. nagyon sokat elnézek ,elfogadok én is mint ő is.

és a fotón csak ő meg én voltam rajta mert valentin napra kapta a fotót.

a páromat idegesíti a gyerekeim. ezzel tisztába vagyok .ezt a harcot én a gyerekeimmel küzdöm meg.

nkeik is alkalmazkodni kell mindenkihez. ha baja van velük elmondja.

20/32 A kérdező kommentje:
17/19 nem a feladatom a peszzra ez igaz. de nyilván úgy szoktam vele (vagyis szeretnék) vele bánni mint a többi kettővel ha hárman vannak. viszont az enyémek imádnak medencézni, csavarogni, hangosak. az ővé nem megy bele a vizbe, csendes visszahúzodó. tehát nagyon fel kell forduljon itt midnen hogy most ő itt lesz. párom nem dolgozik, tehát ittohn lenne ő is. de tényleg annyi lenne csak, hogy nem akarom magam feszélyezve érezni miatta. tudom milyen és robbanna a vita. ezt akarom elkerülni :/ nem a hazugságok miatt. hanem hogy az anyja akarata miatt van ez mind. nem is jönne amugy ha az anjya nem engedné, csak most anyucinak megint programja van nyárra és jobb lepasszolni a gyereket. párom is attól van ki, hogy otthon vannak napokig és csak tv, mert sehova nem lehet vele menni. moziba is menni akar, aztán 20 perc múlva sír hogy haza akar menni. itt is az lenne mindig. azért 200 km meg nem éppen itt van.
2020. máj. 27. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!