Tényleg nem emlékszik vagy csak tagadja? Más szülei is teljesen másként emlékeznek gyerekkori dolgokra?
Amikor gyerek voltam, sokat kellett otthon dolgoznom. Csak én mosogattam, porszívóztam, takarítottam a fürdőt, wc-t, mostam ablakokat, csempét, port töröltem, gazoltam, füvet nyírtam és leveleket gereblyéztem. Hetente kellett füvet nyírnom, ha esett az eső, heti kétszer is kellett. A szomszéd még poénkodott is rajta, hogy én állandóan füvet nyírok.
Felidéztem ezt annak kapcsán, hogy a tőlem sokkal fiatalabb testvéremnek annyi a dolga mindössze, hogy rendet tartson maga után. Anyám kikelt magából és ordított velem, hogy hazudok, mert én soha nem nyírtam füvet, csak háromszor legfeljebb életemben.
Apám is emlékszik rá, hogy mindig én nyírtam, a szomszédot is megkérdeztem, ő is mondta, hogy bizony emlékszik (tizenpár éve volt, már rég elköltöztem).
Most lehet, hogy anyám tényleg nem emlékszik erre? Mindig ő küldött ki, ő adta ki, mikor kell nyírni, nem tűrt ellenkezést, ha délben mondta a 35 fokban, akkor kellett menni, mert "később úgysem csinálod meg".
Anyám szellemileg ép, tehát semmi nem igazolja, hogy elfelejtsen dolgokat.
Hogy lehetséges, hogy így kikelt magából, ordított velem és hazugnak nevezett? Tisztán emlékszem ezekre a dolgokra és mások is megerősítették. Mi lehet vele?
Az én alkoholista apám még azt is letagadta, amiről felvételt mutattunk neki. Nézte másnap, hogyan tombolt részegen, hogyan vert össze minket és közben azt hajtogatta, hogy ez akkor se így volt, ő egy ujjal se nyúlt hozzánk.
Vannak ilyen emberek.
37-es, mintha csak én írtam volna... ez hihetetlen. Ugyanúgy bejött hozzám is anyám reggelente (mikor nem volt iskola) és feltépte a redőnyt, és kiabált, hogy álljak neki ennek, meg annak stb. És én sem ehettem. Bármit akartam, csak kitaláltam szerinte, hogy "megússzam", meg szerinte is csak húztam az időt.
Fú, de jó, hogy már nem élek vele!
Az én szüleim is ilyenek, engem kisgyerekként apró dolgokért is össze-vissza vertek, aztán pár hónapja szóba került és nem is emlékeztek még arra sem, hogy akár egy fülest kaptam volna..
Amikor 2.-ba jártam, az osztályfőnök szólt anyámnak, hogy vigyen el szemészetre, mert látszik, hogy hunyorítok, amikor le kell olvasni valamit a tábláról. Az odafele vezető úton végig ordibált velem, átkozódott, hogy most megint miattam kell pénzt költeni, párszor meg is ráncigált az utcán, miközben magyrázott, hogy ha a szemészeten is megmondják, hogy nem is rossz a szemem, csak hazudozok, ott ver agyba-főbe. Hát kiderült, tényleg szemüveg kell, nem is gyenge, de kb. fél évvel a méregdrága szemüveg megvásárlása után tönkrement, ugyanis valamit visszafeleseltem neki, ő meg ököllel orrba akart nyomni, csak elvétette az ütést és a szemüvegemet verte le, amiből így kijött az üveg. Azóta is mindenkinek azt meséli, ha szóba kerül, hogy "a hülye idióta gyereknek még fél éve se volt szemüvege, de tönkretette, a szemem láttára ejtette le az idiótája!"
Egyszer pizza volt itthon és az húgom már vagy 5 szeletet bezabált, amikor nekem még csak 2 szeletet sikerült ennem és összevesztünk az utolsón, erre anyám meghallotta a veszekedést, odarohant, a hajamnál fogva elráncigált az asztalról, megrúgdosott a földön és megfenyegetett, hogy ha még egyszer meghallja a hangom, beleállít egy kést a hátamba. Később apámnak elmeséltem, amikor hazajött, na akkor azért lettem megcibálva, mert hogy róla ne hazudozzak, ő ilyet nem csinált :)
Ha bármit elront itthon, arra is úgy emlékszik, hogy én csináltam, pár hónapja húgom a wc-n ült, amikor anyám berontott a fürdőszobába, hogy ő most berak valamit a szárítóba, erre azzal a mozdulattal letörte a szárító ajtajának a fogóját. A húgom is látta és ő is tudja bizonyítani, hogy így volt, ehhez képest ezt is mindenkinek úgy meséli el, hogy én mindent tönkreteszek, a szárítónak is letörtem a fogóját...
Stb., stb., stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!