Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg nem emlékszik vagy...

Tényleg nem emlékszik vagy csak tagadja? Más szülei is teljesen másként emlékeznek gyerekkori dolgokra?

Figyelt kérdés

Amikor gyerek voltam, sokat kellett otthon dolgoznom. Csak én mosogattam, porszívóztam, takarítottam a fürdőt, wc-t, mostam ablakokat, csempét, port töröltem, gazoltam, füvet nyírtam és leveleket gereblyéztem. Hetente kellett füvet nyírnom, ha esett az eső, heti kétszer is kellett. A szomszéd még poénkodott is rajta, hogy én állandóan füvet nyírok.

Felidéztem ezt annak kapcsán, hogy a tőlem sokkal fiatalabb testvéremnek annyi a dolga mindössze, hogy rendet tartson maga után. Anyám kikelt magából és ordított velem, hogy hazudok, mert én soha nem nyírtam füvet, csak háromszor legfeljebb életemben.

Apám is emlékszik rá, hogy mindig én nyírtam, a szomszédot is megkérdeztem, ő is mondta, hogy bizony emlékszik (tizenpár éve volt, már rég elköltöztem).

Most lehet, hogy anyám tényleg nem emlékszik erre? Mindig ő küldött ki, ő adta ki, mikor kell nyírni, nem tűrt ellenkezést, ha délben mondta a 35 fokban, akkor kellett menni, mert "később úgysem csinálod meg".

Anyám szellemileg ép, tehát semmi nem igazolja, hogy elfelejtsen dolgokat.

Hogy lehetséges, hogy így kikelt magából, ordított velem és hazugnak nevezett? Tisztán emlékszem ezekre a dolgokra és mások is megerősítették. Mi lehet vele?

2020. máj. 26. 10:29
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk dettó ez a helyzet. Anyám már másnap letagadta, hogy előző nap mik történtek. A szüleim elváltak, apámnak folyamatosan panaszkodott rólam, én pedig anyámról, persze mindketten mást mondtunk. A szomszédok, a barátok, sőt még a tesóim is tudták, hogy nekem van igazam, anyám mégis mindent tagadott. Mondjuk nálunk olyanok miatt mentek a veszekedések, hogy anyám mondott rám/nekem valamit, általában fenyegetett, zsarolt, másnap pedig már "ő ilyet sose mondott". Sosem volt egy mintaanya, amint tudott, ki is penderített otthonról, aztán a barátnőinek panaszkodott, hogy "ott hagytam a szarban", és ő mai napig így emlékszik ezekre a dolgokra, hogy ő mindent megtett értem es a tesóimért, de mi milyen hálátlanok vagyunk... Az én anyám idegileg, érzelmileg egyáltalán nem stabil, szerintem indulatból mondott vagy tett dolgokat, amiket másnapra megbánt, aztán úgy tett, mintha sosem történték volna meg ezek a dolgok... Szerintem nálatok is ez állhat a háttérben. Már bánja, hogy a legtöbb házimunkát veled végeztette el.
2020. jún. 8. 13:33
 32/48 anonim ***** válasza:
100%

Dettó ilyen féreg az anyám és a férjemmel az anyósom is.

Gyűlölöm őket.

2020. okt. 16. 18:20
 33/48 anonim ***** válasza:
86%

ez most megdöbbent hogy ennyi ilyen élményű ember van. Sajnos nekem is ismerős ez a helyzet, akár még pár perccel korábban mondott dolgot is letagad :D de nem szoktam vele vitatkozni, mert már rég rájöttem, hogy nem lehet, ráhagyok mindent. A letagadásnál szerintem az a rosszabb, amikor kitalál rólam vagy másról hajmeresztő dolgokat és hazugságokat terjeszt. Olyan történeteket, amik nem hogy meg sem történtek, de még álmomba se jutottak eszembe, annyira meredek dolgok. :D

Arra már rájöttem, hogy nárcisztikus, és ezért ilyen, de amin nagyon csodálkozom, hogy mennyi ilyen anya van. Nem értem, miért kell ezeket a nőket feleségül venni.

2020. okt. 17. 22:48
 34/48 anonim ***** válasza:
85%

Nem emlékszikrá mert nem akar, így te nem tehetedfel neki a kérdést,hogy mièrt te és nem a hudog/öcséd.

Ha mégis felteszed akkor jön a hiszti,ordibálás. Az mindegy hogy téved...ìgy inkább hagyják nem akarnak konfrontálodni. De ha tökös vagy akkor hergeld,hozz tanukat,és állitsd pellengérre.

2020. okt. 18. 01:21
 35/48 anonim ***** válasza:
80%
Az enyém is ezt csinálja. Rajta azt látom, hogy nem úgy élte meg a dolgot, mint én ezért vagy egyáltalán nem emlékszik rá, vagy teljesen máshogy mint én.
2020. okt. 29. 09:32
 36/48 anonim ***** válasza:
39%

Az én szüleim képesek voltak azon veszekedni, hogy az elôzô lakhelyükön hányadik emeleten laktak. Az egyik úgy elmékszik, a másodikon, a másik szerint a harmadikon. Pedig ez tényleg nem olyan dolog, amit bármelyiküknek ferdíteni kellene.

De én külföldi tanulmányaim alatt élménybeszámoló e-maileket írtam a rokonoknak. Volt egy, amelyben leírtam, hogy egy szintfelmérô vizsgára menet a metró baleset miatt leállt, és egy órát rostokolt az alagútban, emiatt késve értem a vizsgára, és egy másik csoporttal kellett megírnom.

Hat-hét év múlva rendszereztem az e-mailjeimet és elôkerült ez is. Újraolvastam, és semmire nem emlékeztem belôle. Még elolvasva sem, semmi. Kiesett az egész történet úgy ahogy van. Pedig én harmincas vagyok, nem iszom, nincs semmi káros szenvedélyem.

Ezért akik itt hüledeznek, biztos vagyok benne, hogy mindegyiküknek vannak az emlékezetében fekete lyukak, csak ugye amíg valaki fel nem hozza, addig észre sem vesszük.

Amúgy az is lehet, hogy annak idején édesanyád stresszes volt, és csak azt akarta, hogy ne légy a közelében, ezért sózott rád munkát, mindegy, hogy mit. Így nem emlékszik már rá, konkrétan miket kért és felidézni sem tudja.

2020. nov. 8. 02:03
 37/48 anonim ***** válasza:
75%

Az enyém is ezt csinálja, fel se lehet semmit hozni, ami nekem esetleg nem esett jól, mert kikel magából, hogy hazudok, nem úgy volt, meg még ő támad, vagdalkozik, sérteget, meg bizonyítékokat követel meg ilyenek. Hát mindegy. Én lemondtam róla, hogy bármit értelmesen beszéljek vele felszínes témákon kívül. Annyira jó az egész, hogy nekem egyik legfontosabb célom az életben, hogy ne olyan legyek, mint ő, meg legalább emlékszek ezekre a dolgokra és tudom, hogy milyen lenne az én lányomnak, illetve arra is emlékezni fogok, hogy az hogy esik, ha valamit felhoznék, nem is azért, vagy olyan kontextusban, de azonnal rámtámad, hogy elmebeteg vagyok, meg beképzelek dolgokat. Egész apróságokról se.

Azt már fel se hozom neki, mikor pl. olyat csinált, hogy hétvégén sokszor kilenckor bevágtatott a szombámba feltépte a redőnyt és rámordított, hogy lehet felkelni, nehogy már egésznap aludjak, öltözzek és menjek gyomlálni. Még csak nem is ehettem, mert azzal is csak felidegesítettem volna, hogy húzom az időt. Rendesen öltözni kellett és egy kva szó nélkül csinálni amit mond, hogy ne ordibáljon...

2020. nov. 8. 12:48
 38/48 anonim ***** válasza:
100%
Sok ember ferdíti, maga javára fordítja az emlékezést. Leginkább az erős, kissé nárcisztikus emberekre jellemző ez. Nálunk nővérem "emlékszik" olyan dolgokra, hogy csak nézek. Apámat lenézte, csúnyán beszélt vele. Hát ne tudd meg mióta meghalt. Az a legmegdöbbentőbb, szerintem el is hiszi amiket állít.
2020. nov. 8. 13:35
 39/48 anonim ***** válasza:
100%
38 ilyen ismerősnél is van, folyton megvető undorral mondta mindenkinek, hogy alig várja, hogy megszabaduljon a férjétől, ordítás mindennek elhordás stb. Amúgy egy ilyen nem túl okos tedd ide, tedd oda ember volt, de tényleg segítőkész, halk szavú, rendes. De tényleg, nem csak néha ment a műsor, hanem mindig hosszú éveken keresztül. Egy rendes szava nem volt hozzá. Szabályosan gyűlölködött. Aztán infarktusban meghalt az ember most meg az özvegynek olyan emlékei vannak, hogy mindenki csak néz. Meg óriás síremléket emelt neki meg drága virágokat visz rá heti kétszer, hogy ő milyen jó feleség volt az meg szegény milyen jó ember.... hát lehet életében kellett volna úgy bánni vele. Szerintem utólag szégyelli és kreált magának egy új valóságot.
2020. nov. 8. 13:46
 40/48 anonim ***** válasza:
82%
Dehogy szégyelli. Tetszett neki a szerencsétlen feleség szerep, most tetszik neki a szerencsétlen özvegy szerep. Lényeg, hogy sajnaltathassa magát.
2020. nov. 8. 13:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!