Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg nem emlékszik vagy...

Tényleg nem emlékszik vagy csak tagadja? Más szülei is teljesen másként emlékeznek gyerekkori dolgokra?

Figyelt kérdés

Amikor gyerek voltam, sokat kellett otthon dolgoznom. Csak én mosogattam, porszívóztam, takarítottam a fürdőt, wc-t, mostam ablakokat, csempét, port töröltem, gazoltam, füvet nyírtam és leveleket gereblyéztem. Hetente kellett füvet nyírnom, ha esett az eső, heti kétszer is kellett. A szomszéd még poénkodott is rajta, hogy én állandóan füvet nyírok.

Felidéztem ezt annak kapcsán, hogy a tőlem sokkal fiatalabb testvéremnek annyi a dolga mindössze, hogy rendet tartson maga után. Anyám kikelt magából és ordított velem, hogy hazudok, mert én soha nem nyírtam füvet, csak háromszor legfeljebb életemben.

Apám is emlékszik rá, hogy mindig én nyírtam, a szomszédot is megkérdeztem, ő is mondta, hogy bizony emlékszik (tizenpár éve volt, már rég elköltöztem).

Most lehet, hogy anyám tényleg nem emlékszik erre? Mindig ő küldött ki, ő adta ki, mikor kell nyírni, nem tűrt ellenkezést, ha délben mondta a 35 fokban, akkor kellett menni, mert "később úgysem csinálod meg".

Anyám szellemileg ép, tehát semmi nem igazolja, hogy elfelejtsen dolgokat.

Hogy lehetséges, hogy így kikelt magából, ordított velem és hazugnak nevezett? Tisztán emlékszem ezekre a dolgokra és mások is megerősítették. Mi lehet vele?

2020. máj. 26. 10:29
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem nem kell pszichologus, csak egy megerto tars. Ha meg szingli vagy, akkor a majdani ferjed/feleseged.
2020. máj. 28. 10:49
 22/48 anonim ***** válasza:
77%

A társad nem helyettesíti a pszichológust, utolsó. Ha így lenne, nem lenne ennyire lelkibeteg, frusztrált a társadalom nagyon nagy része.

Mellesleg, ha nincs neki partnere jelenleg és mondjuk 4 évig nem lesz még, akkor mit csináljon?

2020. máj. 28. 12:26
 23/48 anonim ***** válasza:
45%
Mindenki maga tudja. En mondtam egy velemenyt, az hogy te nem ertesz vele egyet meg nem jelenti azt, hogy hulyeseget mondtam.
2020. máj. 28. 13:26
 24/48 anonim ***** válasza:
95%

Pontosan emlékszik rá, csak teszi az agyalágyultat, hogy "kerülje a konfliktust" és neki legyen igaza. Mert az ordítozás és csapkodás mindent megold. Akkor majd nem vitázol vele, gondolja ő. De kapufát rúgott.

Azt nem értem inkább, egyesek hogy nem képesek szembenézni az igazsággal és a múltjukkal.

Mondta volna inkább azt, hogy "valóban, de rájöttem, hogy nem kell egy gyereket cselédnek tartani"

2020. máj. 31. 15:10
 25/48 anonim ***** válasza:
13%

Igen. Mindenki maskepp emlekszik. Van errol pszichologiai kiserlet is. Egyszeruenkepesek vagyunk ugyanarra teljesen maskepp emlekezni, sot a legdurvabb, hogy vannak reszletek amikre senki se emlekszik helyesen. Szoval az igazsag nalatok is valahol kozepen lehet. Ettol fuggetlenul sokan hajlamosak ilyesmiben szandekosan is rasegiteni a mashogy emlekszemre.

Mondok egy peldat: en nehany evvel ezelott valtam, szornyu volt. De idovel probaltam magam meggyozni, nem is ereztem magam olyan szornyen. Most mar ott tartottam szinte eletem egyik legjobb idoszaka volt. Aztan visszaolvastam a naplom, es elszornyedtem mennyire nem ugy emlekeztem azokra a honapokra. Brrrr...

Egy amerikai pszichologusok altal irt konyvben emlitik a WTC osszeomlasat, hogy amikor tortent a tamadas ki mit csinalt (egy irodaban 3 munkatars) es egyikuk se emlekezett ugyanugy se arra mit csinalt a masik ket munkatarsuk se azt, hogy ok maguk epp mit csinaltak. (Pedig mind eletuk egyik legmeghatarozobb, legemlekezetesebb pillanatakent eltek meg azokat a perceket.)

2020. máj. 31. 18:26
 26/48 anonim ***** válasza:
96%

Családi eseményen szóba került a gyerekvállalás+dohányzás téma, én pedig azt mondtam, hogy nem fogok dohányozni, mert nekem is megkeserítette anyám az életem azzal, hogy mindig büdös volt, utazások közben meg kellett állni cigizni, programokról eljönni cigizni.. utáltam, hogy bevásárlás előtt+után ácsorogtunk és vártunk, amíg elszívott egy cigit, stb...

Na hát ő szerinte nem cigizett kiskoromban!!! Tényleg leszokott a család szerint terhesen és szoptatás alatt, na de az egész család emlékszik és tudja, hogy kb egy éves koromtól elmegy neki egy doboz cigi egy nap.. ő váltig állítja, hogy nemrég szokott rá ( ami vicces, mert emlékszik arra, mikor 300ért vette egy dobozzal..)

Nem tudom miért csinálja, tényleg ennyire nem emlékszik vagy direkt hazudik... Utóbbi furcsa lenne, miért hazudna a család előtt, akik előtt a cigit is szívta?

Nem tudom segít e, remélem ha mást nem, legalább megnyugtat, hogy másnál is van ilyen

2020. máj. 31. 22:23
 27/48 anonim ***** válasza:
94%
Van olyan amit a 25-ös mond, de ebben az esetben szerintem csak nem tudja elismerni hogy hibázott. Mert ő ilyet nem tesz. Inkább letagadja.
2020. jún. 1. 21:06
 28/48 A kérdező kommentje:

25-ös, ne keverjük a szezont a fazonnal, te érzelmekről beszélsz, én meg tényekről. Az, hogy te hogy érezted magad válás közben, az szubjektív, az meg, hogy én hetente nyírtam a füvet éveken keresztül, objektív. Mellesleg kapásból ott volt két ember, aki megerősítette. Pl. a szomszédom még csak nem is érzelmileg involvált a dologban, tehát mondhatjuk, hogy független.

Az igazság nincs félúton.

2020. jún. 2. 09:23
 29/48 anonim ***** válasza:
91%

Jaj, 25, hagyjuk már ezt az igazság valahol középen van dolgot! Én vagyok az a válaszoló, akivel hitelt akartak felvetetni, hogy kocsit vegyenek. Most akkor itt is középen van az igazság? És ha igen, hol? Csak biciklit akartak venni? Vagy nem is hitelt akartak, hanem kölcsönt tőlem? Vagy hogy van ez, mondd már el!

Egyértelmű, hogy a kérdező anyja csak nem akarja beismerni, hogy mi volt. Nekem a szemembe hazudott anyám a hitel kapcsán, mégsem ordítottam vele, akkor a kérdező anyja, miért ordít vajon?

2020. jún. 2. 09:37
 30/48 anonim ***** válasza:
92%
Szégyenli magát ezért az agya letagadja az igazságot
2020. jún. 8. 02:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!