Melyikünk álláspontja reális?
"Mert nem lehet bulikázgatni meg szórakozgatni"
Azért ez nem ennyire egyszerű. A pestiek többségének sem bulikázásból áll az élet, és vannak, akik másfél hónapja élnek a négy fal között egy panelben, érthető, hogy vágynának kicsit kiszabadulni.
Ezzel együtt is felelőtlenség. És szabálytalan is.
13: Vidékiek is nagyrészt panelben élnek :D Az utcára eddig is ki lehetett menni! Szóval senki sincs bezárva. Max., aki beteg.
Szerintem ne menjenek most hozzátok. Nem véletlen, hogy Pesten van a legtöbb fertőzött. Ha még kicsit kibírják a fenekükön, akkor talán nem fertőznek össze mindenkit a kis vidéki kirándulások, rokonlátogatások során.
De nem is mehetnek a mostani szabályok szerint. Szóval innentől kezdve felesleges a vita.
Tökéletesen egyetértek a 14-essel (másik 79%-os, nem én írtam).
Rinyálás az egész, amit művelnek. Bármikor kimehetsz Pesten is az utcára gyakorlatilag, mert senki sem vesz komolyan semmit, bemondásos alapon megy minden ellenőrzés. Nincs itt semmi bezárás, amit itt felfújnak, hogy ezzel magyarázzák, hogy nekik muszáj letódulni pl a Balatonra. Ja és ezt onnan tudom, hogy pesti vagyok. A legkomolyabb “intézkedés” velem szemben eddig annyi volt, hogy rám szóltak az egyik boltban, maszkot vegyek fel a sál helyett, ha tudok, akin meg semmi nem volt, azt kiküldték (szerintem jogosan). De pl a rendőri ellenőrzéseknél nem csekkolták le egyáltalán, hogy valóban dolgozni megyek-e, akárhova tarthattam volna.
Szóval nem, nem kell itt sehova se utazgatniuk a szörnyűséges “karantén” miatt. Főleg nem egy beteg ember otthonába. Vagy menjenek, de akkor szrjanak a bokorba, süssenek tábortűznél. Bár én akkor sem engedném őket. A kérdező valós egészségi problémái kicsit fontosabbak a rokonok hisztijénél, hogy jajj ők be vannak “zárva”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!