Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Melyikünk álláspontja reális?

Melyikünk álláspontja reális?

Figyelt kérdés
Teljesen fel vagyok háborodva feleségem 24 éves lánya a vőlegényével a kertes házunkba akar jönni sátorozni.Amit én teljes mértékben ellenzek.Ők Pesten laknak ott kijárási korlátozás van és nagy a vírus fertőződöttség.Mi Egerben lakunk.Az rendben van hogy kint lennének de bejárnak a házba mosdóba és konyhába.Tehát egymás után fogdosnánk a dolgokat.Nekem van alapbetegségem nem is egy bár csak 51 éves vagyok.Nagyon összevesztünk ezen feleségem érthetetlen abban hogy ez miért veszélyes.
2020. máj. 6. 09:53
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
30%
Ha teljesen hajthatatlan, akkor te keress magadnak addig szállást (szálloda, ha van nyitva egyáltalán...), és ha elmentek és minden le lett fertőtlenítve, akkor vissza tudsz jönni. De ha a feleséged elkapja tőlük, ez is kevés lesz. Egyszerűen felelőtlenség. Én sem láttam anyuékat két hónapja, kibírjuk.
2020. máj. 6. 10:32
 12/30 anonim ***** válasza:
32%
mindkét álláspont túlzás nekem
2020. máj. 6. 10:51
 13/30 Andizsuzsi ***** válasza:
78%

"Mert nem lehet bulikázgatni meg szórakozgatni"

Azért ez nem ennyire egyszerű. A pestiek többségének sem bulikázásból áll az élet, és vannak, akik másfél hónapja élnek a négy fal között egy panelben, érthető, hogy vágynának kicsit kiszabadulni.

Ezzel együtt is felelőtlenség. És szabálytalan is.

2020. máj. 6. 10:53
 14/30 anonim ***** válasza:
84%

13: Vidékiek is nagyrészt panelben élnek :D Az utcára eddig is ki lehetett menni! Szóval senki sincs bezárva. Max., aki beteg.

Szerintem ne menjenek most hozzátok. Nem véletlen, hogy Pesten van a legtöbb fertőzött. Ha még kicsit kibírják a fenekükön, akkor talán nem fertőznek össze mindenkit a kis vidéki kirándulások, rokonlátogatások során.

De nem is mehetnek a mostani szabályok szerint. Szóval innentől kezdve felesleges a vita.

2020. máj. 6. 10:58
 15/30 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom ahogyan többetek.Közben megint összekaptunk náluk nagy a családi összetartás.Felelőtlennek neveztem a lányát.Hiszen kint lennének azt mondja a feleségem.De mosdóba bejönnek mindenképp ezt nem érti.Ezenkívül valóban szabályt szegnek ez minősíti is őket ezek után a szememben.
2020. máj. 6. 11:15
 16/30 anonim ***** válasza:
83%
Ha igazoltatja őket rendőr, akkor meg is büntethetik őket, nem? Akár ezzel is lehetne érvelni. Te beszéltél velük? Mondd meg te, hogy ne menjenek és kész. Menjen a feleséged hozzájuk pl. Nem tudom...
2020. máj. 6. 11:16
 17/30 anonim ***** válasza:
29%
amúgy bocs, off: de vesszőkkel könnyebb lenne olvasni téged, most másodszorra tűnt fel, hogy nem egy alapbetegséged van, addig egynek érzékeltem.
2020. máj. 6. 11:39
 18/30 anonim válasza:
65%
Neked van igazad
2020. máj. 6. 11:52
 19/30 anonim ***** válasza:
86%

Tökéletesen egyetértek a 14-essel (másik 79%-os, nem én írtam).

Rinyálás az egész, amit művelnek. Bármikor kimehetsz Pesten is az utcára gyakorlatilag, mert senki sem vesz komolyan semmit, bemondásos alapon megy minden ellenőrzés. Nincs itt semmi bezárás, amit itt felfújnak, hogy ezzel magyarázzák, hogy nekik muszáj letódulni pl a Balatonra. Ja és ezt onnan tudom, hogy pesti vagyok. A legkomolyabb “intézkedés” velem szemben eddig annyi volt, hogy rám szóltak az egyik boltban, maszkot vegyek fel a sál helyett, ha tudok, akin meg semmi nem volt, azt kiküldték (szerintem jogosan). De pl a rendőri ellenőrzéseknél nem csekkolták le egyáltalán, hogy valóban dolgozni megyek-e, akárhova tarthattam volna.

Szóval nem, nem kell itt sehova se utazgatniuk a szörnyűséges “karantén” miatt. Főleg nem egy beteg ember otthonába. Vagy menjenek, de akkor szrjanak a bokorba, süssenek tábortűznél. Bár én akkor sem engedném őket. A kérdező valós egészségi problémái kicsit fontosabbak a rokonok hisztijénél, hogy jajj ők be vannak “zárva”.

2020. máj. 6. 11:57
 20/30 anonim ***** válasza:
22%
de mi ez a rémkép, hogy minden budapesti és minden kamionos (az is, aki egyszer száll ki, tankolni egy héten) fertőz?
2020. máj. 6. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!