Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy viselkednétek egy ilyen...

Hogy viselkednétek egy ilyen szülövel?

Figyelt kérdés

Anyu hozzánk költözött fél éve, a gyermekünk születésekor.

Legföképp a gyerek körül segít. Nem dolgozik, teljesen mi tartjuk el, magára nem költ semmit, ha kell neki valami, megvesszük neki. A háztartásba besegít, a de én takarítok, ö fözni szokott (de nem mindig), meg mos, kitereget.

Gyakran hallom azt, hogy régen mennyire más volt, nem volt automata mosógép, mosogatógép, volt nagy kert, apám sose volt otthon meg belexzart mindenbe, ezzel szemben nekem milyen könnyü. Olyan mintha bánná, hogy most az én idömben egyszerübb lett az élet. (Habár most meg vannak másfajta nehézségek, de azok szerinte nem nehézségek.)

Vannak barátaink, akiket most per pillanat a korona + karantén miatt nem hívunk át, de még a vírus feltünése elött áthívtunk párszor, talán háromszor. Mikor mondtuk neki, hogy na holnap 4 ember átjön délután, akkor egyböl kifejezte nemtetszését, valamint azt éreztem kb hogy sxar anya vagyok amiért kiteszem a gyerekem "hangos beszédnek, rikácsolásnak, idegen arcoknak" stb, merthogy ö még kicsi. Ettöl függetlenül átjöttek, hát utána napokig kaptam a dózist, hogy "szegény gyerek". A "szegény gyerek"-et szinte hetente megkapom. Holott mindent megteszünk, és szerintem jól igyekszünk nevelni. A férjem is minden szabadidejét vele tölti, énekel neki, na az se tetszik anyunak, hogy hogyan énekel neki. Esténként a férjem altatja, ami mindkettönknek passzol, mert nekem van saját idöm a fürdetés után, a férjem imádja altatni, és a gyerekünknek is bejön ez, mivel nem panaszkodik. De anyu szerint nekem kéne altatnom.

Aztán a magánéletünk. Rendszeresen azt akarja belémbeszélni, hogy én nem vagyok boldog. Hogy letagadom magam elött, hogy boldogtalan vagyok. Jelzem, hogy a férjemmel még 10+ év után is szerelmesek vagyunk egymásba és ez ilyen mély szeretet lehet mindkét oldalról. Szóval nekem ö a minden.

Anyu megsértödik ha le van kapcsolva egy kicsit, akkor olyan viselkedést vesz fel, hogy a végén én érzem magam naggyon rosszul és a végén úgyis az lesz amit ö akar. Ha olyant készülök csinálni ami neki nem tetszik (pl elmennék a barátnömmel csavarogni 2 órára ami teljesen oké a férjemnek mert ö van a gyerekkel), akkor olyan fejeket vág, hogy a végén elmegy töle a kedvem, de ha mégis elmegyek, tuti szarul érzem magam.

A gyereket ritkán hagyjuk csak anyura, föleg akkor, amikor bevásárolni megyünk, mert nem akarjuk most a virusos idökben cipelni boltból ki be. Annyi, hogy néha vigyáz rá, ha bevásárolunk. De pl megkértem, hogy vigyázzon rá egyik este, had csináljunk valamit kettesben a férjemmel, és közölte, hogy "nem, majd egy másik alkalommal". El szokta viszont vinni sétálni babakocsival.

Szóval legszívesebben hazaküldeném de tudom, hogy nekem lennének utána rossz érzéseim.

Bocs, hogy hosszú lett, elöre is kösz az értelmes válaszokat.

N

2020. máj. 1. 08:24
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
12%

Hazaköltözteted, mert a gyk-n vadidegenek ezt mondják???

Azt mondja, akkor nehéz volt? Igaza van.

Az apa altatja és nem panaszkodik a gyerek? Hát, hat hónapos ritkán szokott panaszkodni (nem az altatás a gondom, csak hülye a magyarázat).

Az első egy hónapban biztos nem nagyon jöttek vendégek hozzátok, tehát amikor a haverok jöttek, azért már bőven benne voltunk az őszi influenzás időszakban, november-decemberben. Úgyhogy én tuti nem mentem volna hozzátok...

Szerinte nem vagy boldog? Mindig az érintett az utolsó, aki rájön...

Egy elégedett, boldog ember ezt a helyzetet tudná kezelni nélkülünk. Van egy szerető párod, akivel le tudsz ülni bármit megbeszélni, támogatjátok egymást, stb... Vagy mégse?

2020. máj. 1. 10:06
 12/27 anonim ***** válasza:
86%
Már rég hazaküldtenm volna és ezentúl a kapcsolattartást se erőltetném valami túl gyakran. Vagy ha látogatnám is, abban a pillanatban, hogy nekiáll kioktatni, akkor szépen felállnék és hazamennék, amíg meg nem tanulja.
2020. máj. 1. 10:13
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Minek költözött oda? A férjed segít a gyerek körül, így pláne semmi értelme. Magadnak ástad a gödröt, ami lost nem tudsz kimászni. Az én férjem is sokat segített, és segít a gyerek körül aki lassan 3 éves. Pont ezért kb csak annyi ideig jött édesanyám segíteni szülés után a baba körül, ameddig kb a gát varratom helyre jött. Ez kb egy hét volt. De nem költözött oda. Reggel jöttek, este elmentek. Azután a férjemmel ketten oldottuk meg. Ha neked ez így megfelelt, vagy esetleg még te kérted meg hogy költözzön oda és segítsen, akkor ne panaszkodj, örülj és légy hálás. Ha pedig minden ellenkezésed ellenére költözött oda akkor 1. ki kellett volna nyitni a kicsi szádat és német mondani 2. most kéne míg nem késő és nem megy rá a házasságod, kinyitnod a kicsi szádat, meg köszönni sz eddigi segítséget, és megmondani higy most már boldogulok ketten is.
2020. máj. 1. 10:50
 14/27 anonim ***** válasza:
86%

"Hazaköltözteted, mert a gyk-n vadidegenek ezt mondják???"

Amugy se bírta, mi csak segítettünk neki hogy ne legyen bűntudata, mert nem ő a hibás.

"Azt mondja, akkor nehéz volt? Igaza van."

És akkor mi van? Éljek a technika nélkül csak mert a szüleinknek is nehéz volt, legyen nekünk is az?

"Az apa altatja és nem panaszkodik a gyerek? Hát, hat hónapos ritkán szokott panaszkodni (nem az altatás a gondom, csak hülye a magyarázat)."

Tudod nagyon nagy segítség ha az apa kiveszi a részét a munkából, legyen szó pl. altatásról. És nem, egy 6 hónapos csecsemő sem alszik el mindenkinek, sőt. És kiváltképp szeret felébredni, és 1 órán keresztül üvölteni akár, ha nem kap cicit.

"Az első egy hónapban biztos nem nagyon jöttek vendégek hozzátok, tehát amikor a haverok jöttek, azért már bőven benne voltunk az őszi influenzás időszakban, november-decemberben. Úgyhogy én tuti nem mentem volna hozzátok..."

Miért, ősztől télig már senki nem is mehet hozzájuk, mert meghal a gyerek?

"Szerinte nem vagy boldog? Mindig az érintett az utolsó, aki rájön..."

Úgy látom te ezt nagyon jól tudod, csak nem választottál már szét embereket egymástól, mert te mindent jobban tudtál? Még azt is hogy ki kit mennyire szeret. Ebben is biztos vagy most is a kérdező esetén?

Honnan? Látnok vagy talán? Ezo tévében szerepeltél?

"

"Egy elégedett, boldog ember ezt a helyzetet tudná kezelni nélkülünk. Van egy szerető párod, akivel le tudsz ülni bármit megbeszélni, támogatjátok egymást, stb... Vagy mégse?"

Hűha, már rébuszokba beszélsz is...vagy mégse? Te tényleg valami boszorkány lehetsz...vagy mégse?

2020. máj. 1. 11:52
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

"Legföképp a gyerek körül segít."

"A háztartásba besegít, (...)ö fözni szokott (de nem mindig), meg mos, kitereget."

Hát bizony az életben semmi nincs ingyen. Kérdés, hogy az ár megéri e?

2020. máj. 1. 13:28
 16/27 A kérdező kommentje:

Utolsó elötti válaszoló nagyon köszi a megértést és a választ. Szívemböl szólt amit írtál a 11esnek..

Kérdezitek miért költöztettem hozzánk. Nem Mo.-n lakunk, hanem egy amerikai kisvárosban. Anyunak senkije nincs otthon (bár van egy öcsém aki teljesen lesxarja), ezért az volt a gondolatom, hogy elöször nálunk lesz aztán idövel találok neki munkát, elkezd dolgozni és költözhet saját lakásba. Azért akartam a közelemben tudni mert ahogy valaki írta, elvált és nem volt egyszerü élete. Igazából mindig inkább én voltam az ö szülöje, és nem fordítva.

Találtam neki munkát ahol el is kezdett dolgozni, pont olyan munkát amilyent akart. De abbahagyta azt a munkát a vírus kitörésekor és nem úgy néz ki mintha visssza akarna menni, pedig tökéletes munka a számára, nem kell megszakadni egyáltalán.

A férjem amerikai, nem tud magyarul és nem tud arról, hogy anyám keveri a sxart, nem számolok be neki arról, hogy a háta mögött szidja.

Igazából segíteni akartam rajta, na meg magamon is, hogy mégis a közelemben legyen mert úgy jobban tudnék rá vigyázni, pl mi lesz ha idösebb lesz stb? Azt gondoltam, hogy mivel senkije nincs, az unoka boldogságot hoz az életébe, aki amúgy hoz is, mert a gyerekkel kedves meg aranyos, csak én nem bírom már az egészet.

2020. máj. 1. 13:46
 17/27 A kérdező kommentje:
Szóval ha hazaküldöm akkor nem fog hetente kéthetente beállítani hivatlanul, mert lesz köztünk egy óceán plusz kb egész Amerika, San Diego mellett lakunk. Igy nagyon rossz érzéseim vannak, meg lelkiismeretfurdalásom.
2020. máj. 1. 13:52
 18/27 A kérdező kommentje:
:D :D :D
2020. máj. 1. 16:31
 19/27 anonim ***** válasza:
75%

Vagy csak szólj rá mindig amikor elkezd felhúzni, hogy ezt gyorsan belehet fejezni különben nem tűröd meg a házadban.

Hátha vissza vesz és akkor nem kell hazaküldeni

2020. máj. 1. 17:27
 20/27 A kérdező kommentje:

Oh volt már erre példa egyszer. De felvett egy olyan viselkedést, hogy úgy mászkált a házban, hogy látszott, hogy vérig van sértve, szenved, megbántott, én vagyok a buta hálátlan gyerek. Kb úgy is éreztem magam.

Szóval tök mindegy mit csinálok mindig én jövök ki sxarul a dologból.

2020. máj. 1. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!