Mit lehet tenni egy olyan szülővel, aki szinte választás elé állítja a gyerekét? Hogy válasszon vagy a párja vagy ő közte.
Semmit. Választani kell!
És utána viselni a választás következményeit.
Hát válassz. De okosan mérlegelj!
És mi okozza a problémát?
Attól függ.
Egy normális párkapcsolat esetében, amiben egyszerűen annyi a gond, hogy nem szimpatikus a szülőnek a gyereke párja, én úgy gondolom, hogy egy olyan szülőért, akinek ilyen a hozzáállása, nem nagy kár akkor se, ha a kapcsolat mégse úgy alakul és utána nem lesz hová visszamenned.
De láttam már olyan helyzetet, ahol a szülőnek volt igaza egy hasonló esetben. Ha a gyerekemnek mondjuk lecsúszott, alkoholista, naplopó ember lenne a párja, aki rajta élősködik, ne adj isten bántalmazza is, és sehogy nem lehetne rábeszélni, hogy hagyja el, akkor lehet, hogy én is mondanék ilyet a gyerekemnek, hogy válasszon köztem és a párja között.
"Jót akar"
A szülőről leválni is jó dolog. És egy fura kapcsolattól megszabadulni is.
Aztán sokszor van, hogy valaki jót akar és rosszat tesz emiatt (lásd double bind).
Nem lehet tudni a kérdésből, hogy mi a helyzet.
Mindenképpen dönteni.
Kevés az információ, hogy a jelen bírói testület ítéletet hozzon az ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!