Depressziós szülővel mit tudok csinálni?
Anyukám a depresszió jeleit mutatja, emellett alkohol és gyógyszer függő is. (Xanaxot szed...sokat. És arra iszik)
Nehéz gyerekkora volt, az apja alkoholista volt, és nagyon agresszív, illetve általában munkanélküli. Az anyja éjjel-nappal dolgozott, hogy eltartsa a családot, így lényegében magukra voltak hagyva.. Anyám volt a legidősebb, így a legtöbb felelősséget neki kellett viselnie, rajta csattantak a dolgok.
Nővérem mesélte, hogy amikor 13 éves volt, akkor is volt hogy anyura mentőt kellett hívni, mert majdnem öngyilkos lett. Ez vagy 25 éve.. Szóval nagyon régi állapot.
Gyerekként nagyon nehéz volt megértenem, hogy anyu miért ilyen. Valamiért a családom támadással reagált, ha ivott, ahelyett hogy segíteni próbáltak volna neki.
Most egy hosszabb józan időszak után visszaesőben van. Történtek mostanában dolgok, amik kiváltották belőle.. El hiszem, hogy maga alatt van, én is ki vagyok.
Részegen ráadásul mindig nagyon csúnya dolgokat mond a családjának. Tudom, nem kéne, de ilyenkor nagyon haragszom rá... Nehéz kezelnem, hogy így kell látnom az édesanyám. Hatalmas szíve van, jó ember alapvetően!
Kérlek, segítsetek, mi a helyes megoldás?? Pszichológusról vagy ilyesmiről hallani se akar. Nem rugdoshatom el... Segítség kell neki. Nem tudnám megbocsátani magamnak, ha kárt tenne magában. Pedig elég neki egy rossz pillanat, mert mindenhova két marék Xanax-al a zsebében futkozik.
Köszönöm a válaszokat! Az a baj, hogy már eleg közel van a nyugdíjhoz. Akkor meg aztán főleg nem tudom, hogy mivel fogja tölteni az idejét. A munkájat szereti, igaz ugyanakkor eléggé le is húzza a sok halál stb... Apám cska menekül otthonról, tökre nem lehet rá számítani.
Tudom,hogy rám sincs jó hatással.
Van akin nem lehet segíteni. Tapasztalat.
Lehet ő is ilyen. Pedig neki kéne tudni milyen ez hiszen az apja is ilyen volt.
Apám is volt alkesz, most egy ideje mióta az életébe kerülhet, nem iszik annyit , csak nagyon ritkán.
Én távoltartom magam az alkoholtól,nem mondom hogy sosem iszok, ritkán és keveset.
Nem gondolom hogy az alkohol bármire is megoldás lenne. Pedig például ihatnék ezerrel én is mert borzasztó magányos vagyok. Vagy ihattam volna mikor elváltam,mert nagyon nehéz volt. De nem tettem.
Annyit tudsz tenni hogy távoltartod magad tőle és megpróbálsz mihamarabb függetlenedni.
Én kb 5x látom apám 1 évben, nem haragszom rá, de nem is vagyunk hej de jóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!