Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Depressziós szülővel mit...

Depressziós szülővel mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

Anyukám a depresszió jeleit mutatja, emellett alkohol és gyógyszer függő is. (Xanaxot szed...sokat. És arra iszik)

Nehéz gyerekkora volt, az apja alkoholista volt, és nagyon agresszív, illetve általában munkanélküli. Az anyja éjjel-nappal dolgozott, hogy eltartsa a családot, így lényegében magukra voltak hagyva.. Anyám volt a legidősebb, így a legtöbb felelősséget neki kellett viselnie, rajta csattantak a dolgok.

Nővérem mesélte, hogy amikor 13 éves volt, akkor is volt hogy anyura mentőt kellett hívni, mert majdnem öngyilkos lett. Ez vagy 25 éve.. Szóval nagyon régi állapot.

Gyerekként nagyon nehéz volt megértenem, hogy anyu miért ilyen. Valamiért a családom támadással reagált, ha ivott, ahelyett hogy segíteni próbáltak volna neki.

Most egy hosszabb józan időszak után visszaesőben van. Történtek mostanában dolgok, amik kiváltották belőle.. El hiszem, hogy maga alatt van, én is ki vagyok.

Részegen ráadásul mindig nagyon csúnya dolgokat mond a családjának. Tudom, nem kéne, de ilyenkor nagyon haragszom rá... Nehéz kezelnem, hogy így kell látnom az édesanyám. Hatalmas szíve van, jó ember alapvetően!

Kérlek, segítsetek, mi a helyes megoldás?? Pszichológusról vagy ilyesmiről hallani se akar. Nem rugdoshatom el... Segítség kell neki. Nem tudnám megbocsátani magamnak, ha kárt tenne magában. Pedig elég neki egy rossz pillanat, mert mindenhova két marék Xanax-al a zsebében futkozik.

2019. aug. 16. 19:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
30%

Eggyetlenen egy dolog jutott eszembe es tudom biztosan ez segiteni fog.. ha megteszed..

Mond el neki tobbszor is hogy szereted, mond hogy amikor a zsebeben levo gyogyszert akarja magahoz venni jusson eszebe hogy szereted .

Hidd el ez a.legnagyobb ero, ennel nagyobb.es tobb nincs. Meglatod minel tobbszor mondod neki es ugy is gondolod annal hatasosabb lesz.

Mond azt is neki hogy Isten is szereti es nagyon fontos neki.

A lenyeg hogy hallja ezt minel tobbszõr hogy ö egy szeretett es fontos szemely.

2019. aug. 17. 18:55
 12/14 anonim ***** válasza:
30%
Tudod a szeretet a legjobb gyogyszer es minel nagyobb a baj annal jobban megkell emelni a dózist
2019. aug. 17. 18:56
 13/14 anonim ***** válasza:
51%
Aki lepontozott es okosabb irjon jobbat ami tenyleg segíteni fog.
2019. aug. 18. 11:33
 14/14 anonim ***** válasza:
51%

Ezert kar segíteni , koszonet helyett hogy az energiamat pazaroltam arra hogy segitsek le lettem pontozva.

Ezert nincs ertelme itt masnak segíteni, ezentul csak szemelyesen teszem, ma is tanultm vmit..

2019. aug. 21. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!