Szerintetek hány éves kortól mondják azt hogy már gáz a szülővel élés? 22-24 éves kor környékén? Mondjuk azt vettem észre, ha egy 23 éves csaj a szüleivel és az nem annyira gáz, de ha egy ugyan ilyen korú pasi szintén a szüleivel él, akkor az már gáz.
Nincs erre megfelelő határ. Mindenkinek más az életútja, szinte családonként más az életfelfogás. Valakinek 18 évesen már gáz, valakinek 48 évesen sem.
2019. jún. 24. 17:56
2/28 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem gáz.
Még idősebb korban sem. Mai világban mikor ilyen albérlet árak vannak Magyarországon...Nyugaton nyilván másabb a helyzet mikor egy átlagos fizetésből bőven futja lakhatasra és életre. De egy átlagos fizetésből képtelenség megoldani szerintem.
Másrészt, hogy attól, hogy valaki az anyjával el húszon évesen attól még szerintem semmi sem következik még.
2019. jún. 24. 17:57
3/28 anonim válasza:
És igen. Az elsőnek teljesen igaza van. Mindenkinek más ez a határ.
Engem speciál nem zavar és nem is költöznék külön.
2019. jún. 24. 17:58
4/28 anonim válasza:
Én azt gondolom, hogy nem gáz a szülőkkel lakni, amíg ez a családnak megfelel. Azt tartom gáznak, ha valaki kiszolgáltatja magát otthon mint egy gyerek és nem veszi ki a részét a háztartás ellátásából.
2019. jún. 24. 18:11
5/28 anonim válasza:
Nem az életkor az alapja, hanem a hozzáállás. Ha egy felnőtt a szüleivel él, és állandóan panaszkodik, hogy milyen idegesítőek, de elköltözni nem akar, mert azért mégis kényelmes, hogy a hátsója alá tolnak mindent, az gáz. Ha azért laknak együtt, mert szeretnek együtt élni, az semmilyen életkorban nem gáz.
2019. jún. 24. 18:17
6/28 anonim válasza:
A körülményektől is függ. Egy kis lakásban kellemetlen. Ha van nagyobb élettér mindenkinek, akkor működhet.
2019. jún. 24. 18:27
7/28 anonim válasza:
Én 24 vagyok, keveset keresek sajnos, a lakhatásra elmenne az egész havi fizetésem, úgyhogy gyűjtögetek. Nagyon magasak az albérlet árak :( Szüleimmel nem zavarjuk egymást, szintes házunk van, mindenkinek megvan a maga tere. A házimunka be van osztva, illetve a kerti dolgok is, szóval nem érzem hátrányát ennek. Felnőttként kezelnek a szüleim. Baràtomat se zavarja. Bár néha rossz érzés mikor látom, hogy a velem egykorúaknak már saját háza van, és családja. Vagy mikor a rokonok beszólogatnak, hogy miért nem költözök. Mert nem akarok eladósodni, meg napról napra élni. 1-2 éven belül lesz fix tartalékom remélhetőleg és költözhetek.
Szerintem is akkor ciki ha egy felnőtt ember kiszolgáltatja magát a szüleivel, esetleg nem dolgozik, nem segít otthon semmit.
N
2019. jún. 24. 18:29
8/28 anonim válasza:
12
2019. jún. 24. 18:40
9/28 anonim válasza:
Ez a lehetőségektől is függ. Amíg tanul valaki - persze ha nem húzza el szándékosan az egyetemista éveit - nem gáz. Akkor sem gáz, ha dolgozik, és szeretne még gyűjtögetni az önálló életre. Akkor gáz, ha munkaképes, de elvárja, hogy a szülei ellássák és eltartsák. Három ilyen van / volt az ismeretségi körömben, főleg férfiak, bőven harminc fölött is, munkaképesen egész nap otthon számítógépeztek vagy csak tespedtek, míg az anya több állást vállalva dolgozta magát csaknem halálra. Simán elnézték, hogy az anya 50-60-70 éves nőkről van szó, a főállásuk után vagy már nyugdíjasként még esténként, hajnalban és hétvégén is takarít. Az egyik ráadásul még olyan adósságokat is csinált, hogy elárverezték a lakást a fejük fölül és önkormányzati szükséglakásba kényszerültek. Egy másik csak annyiban volt jobb, hogy néha nagy ritkán otthon végezhető fordítást vállalt, az volt a saját zsebpénze, de ugyanúgy az anyja tartotta el. Összefoglalva: az élősködés gáz, viszont ha valaki a saját életét építi munkával, akkor nem gáz, életkortól függetlenül.
2019. jún. 24. 18:41
10/28 anonim válasza:
Olyan jó végre normális válaszokat olvasni, és nem az ész osztást, hogy 18 vagy takarodj otthonról. Erre le van pontozva mindenki. Most komolyan.. ki ennyire rosszindulatú??
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!