Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves kortól "gáz" szülőve...

Hány éves kortól "gáz" szülővel élni még?

Figyelt kérdés

Szerintetek hány éves kortól mondják azt hogy már gáz a szülővel élés? 22-24 éves kor környékén? Mondjuk azt vettem észre, ha egy 23 éves csaj a szüleivel és az nem annyira gáz, de ha egy ugyan ilyen korú pasi szintén a szüleivel él, akkor az már gáz.

Vélemények a témával kapcsolatban?

2019. jún. 24. 17:49
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
29%

#10 ezeknél a kérdéseknél mindig ez van. Ezért is válaszoltam én is azt, amit.

8-as voltam :)

2019. jún. 24. 19:09
 12/28 anonim ***** válasza:
37%

SOkmindentől függ. Nem mindenki teheti meg, hogy rögtön munkábaállás után elköltözzön. Sőt, rengetegen.

Ismerek olyanokat, akik együtt dolgoztak földeken és így egyszerűbb volt a munka is (nagy ház volt, nem zavarták egymást)

Akkor gáz, ha tényleg csak eltarttatja magát. De ezt már előttem jópáran leírták :D

2019. jún. 24. 19:19
 13/28 anonim ***** válasza:
31%
Nem mindegy, hogy a szülők 50m2 panellakásban laknak, együtt 200-at keresnek vagy annyit se, vagy a szülők havi nettó bevétele 40 millió, a családfő (apuka) vállalatokat vezet, anyuka sikeres építészmérnök, hatalmas palota, 5 autó, komplett takarítóbrigád, repkednek a csilliárdok.
2019. jún. 24. 19:22
 14/28 anonim ***** válasza:
72%
#11: Jaa így értem :D Tényleg az itteniek közül kb mindenki 12 évesen eltartotta magát :D
2019. jún. 24. 19:29
 15/28 anonim ***** válasza:
66%

Itt a Gyakorin minden 2. válaszoló saját lakást vett, diákmunkából, 16 évesen!

Én lassan 35 leszek. Szülőkkel élek, és nem lépek le!

A ház 3 hálós, 2 fürdős. A meló 30 percre van. A kertben medence és grillező. Ráadásul...sajnos...egyszer megöröklöm.

2019. jún. 24. 19:48
 16/28 anonim válasza:
53%
Én 19 évesen költöztem külön, mégsincs semmi bajom azzal ha valaki pl 35 évesen a szüleivel él. Magyarországon szerintem ez a "természetes" hogy tovább maradnak a fiatalok a családi fészekben. Főleg az albérletárak miatt... Az igazat megvallva, ha én Magyarországon mentem volna egyetemre, valószínűleg én is a szüleimnél élnék.
2019. jún. 24. 23:56
 17/28 anonim ***** válasza:
33%
Én megértem, hogy sokan nem tudnak munkába állás után sem félretenni (bár ha szülőkkel élnek és csak rezsit + kaja egy részét fizetnek akkor azért pár éven belül csak sikerül). De szerintem olyan 30 körül már kezd gázos lenni a szülőkkel együtt lakás.
2019. jún. 25. 00:32
 18/28 anonim ***** válasza:
31%
Nem mindegy, hogy hogy él a szülőkkel. Azért alacsony bérek meg minden ide vagy oda de legalább azt a 30-40 ezer forintot tessék már hazaadni és nem 10 éves gyerek módjára élni. Lehet szülővel lakni de akkor is fel kell nőni. Beszállni a költségekbe, kivenni a részed a házimunkából, főzni, mosni magadra, ha valami nagyobb kiadás van abba beleadni. Ezek egy felnőtt embernek legyenek már alap dolgok. Felőlem élhet 40 éves koráig is szülőkkel, de ne egy nagy gyerek legyen akinek anyuka mossa meg hajtogatja a gatyáit és elérakja az ételt minden nap.
2019. jún. 25. 02:06
 19/28 anonim ***** válasza:
39%
#18: És akinek a szülei nincsenek rászorulva arra a 40 ezer forintra, ezért nem kérik el a saját gyereküktől azok most gyorsan olvassák el a kommented és kérjék el vagy mi? Tőlem sem kértek soha. A házimunkába és a nagyobb kiadásokba természetesen segítettem, de hogy havonta le kellett volna adnom x összeget.. Mégsem élősködtem vagy szolgáltattam ki magam otthon. Bár igen gyakorin ez a trend. Már vàrtam egy ilyen kommentet. :)
2019. jún. 25. 07:02
 20/28 anonim ***** válasza:
56%

#19: Én is a gyakoriról tudtam meg, hogy rossz szüleim vannak, mert nem kérik el a fizetésem. Én itt láttam először, hogy mindenki ezt hajtja. Megmondom őszintén sem baráti körben, sem a rokonoknál nem láttam ilyet. Mikor első fizetésemkor akartam haza adni belőle, apa meg is sértődött, azt mondta rakjam el és gyűjtsem, vagy vegyek belőle azt amit szeretnék. Nagyszüleimnek se jutott ilyen soha eszébe. Természetes, hogy mióta dolgozok én veszem magamnak azokat a dolgokat, melyekre szükségem van. Nem kérek pénzt tőlük semmire. Nagyobb kiadásba beszállok stb.

Érdekes mindig azokat szidják itt akik pl 120 ezer forintból nem adnak oda 50-et, de akiknek a szülei több millióért, esetleg tizmillióért házat vagy kocsit vesznek, és a gyerek egy percet nem dolgozott érte, az természetes.Érdekes felfogások vannak itt. Gondolom megint le leszek pontozva nullára mert az én szüleim rosszak.

Pedig ez mindenkinek a magánügye, és a család döntése...

(7 voltam)

24N

2019. jún. 25. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!