Anyám nem vesz semmit a születendő unokájának mert hirtelen egy kis pénzhez jutottam?
Meg volt beszélve, hogy az orvosra, babacuccokra ad 100-100 ezer forintot a két nagymama. Kiderült most, hogy visszajár nekem egy régi dologból amit túlfizettem 120 ezer forint. Erre hivatkozva mondja Anyám hogy akkor neki nem is kell adnia. Nem szegény, középosztálybeli, simán kifizethetné, most vett egy autót aminek 40 ezer a törlesztője, 30% befizetéssel.
Tudom hogy nem várhatok el semmit anyagilag, de annyira ígérte, mások előtt is mindig kihangsúlyozta, hogy ezt fogja venni meg azt. Most meg semmit. Feleségem anyja csomó mindent megvett, az enyém meg semmit. Normális ez? Amúgy senki nem hiszi el, az anyósom is hitetlenkedett amikor kérdezte hogy mit vett nekünk, mutassuk meg és mondtuk hogy semmit.
#34: "Erről szó sem volt. "
Igen, akkor minek említette meg a kérdésben, ha teljesen mellékes téma? AZért említette meg, mert úgy gondolja, minek vesz autót, ha nekik is adhatná a pénzt.
1. Van pénzünk a gyerekünkre, nem a pénzről szól a dolog!
2. Felénk ez egy szokás amit mindenki tart, hogy a nagyszülők veszik meg a babakelengyét. Általában örömmel szokták adni, boldogok hogy adhatnak az unokának, sőt még többet is szoktak adni. A környezetünkben inkább amiatt van a vita, hogy a nagyszülők mindent meg akarnak venni és a kismama nem tud maga vásárolni amit ő szeretne.
3. Az bánt hogy a külvilágnak ment a műsor, hogy ő ezt és azt fogja venni! Játszotta a mintanagymamát! Ehhez képest visszavonta az ígéretet. Ez számunkra olyan, mintha az esküvői tanu az utolsó napon lépne vissza. Megsért egy szokást amit mindenki tart!
4. Nem várok el semmit, nincs szükségünk arra a pénzre! Mindössze most mindenki előtt szégyenkezünk akiknek előadta hogy ő miket fog megvenni. Látják az ismerősök a sok cuccot és dicsérik anyámat, hogy lámlám a nagymama még túl is költekezett, milyen rendes. Közben mindent az anyósom vett meg. Most hazudjak hogy ne járassam le anyámat és sértsem meg az anyóst vagy menjek bele egy vitába mert senki nem hiszi el hogy a jó anyagi körülmények között élő anyám nem ad pénzt az unokájának?
" Én itt inkább a két nagymama rivalizálását látom, amiből anyád kiakar maradni"
Ha ki akart volna maradni belőle az anyja, akkor nem ígérget az elején sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!