Anyám nem vesz semmit a születendő unokájának mert hirtelen egy kis pénzhez jutottam?
Meg volt beszélve, hogy az orvosra, babacuccokra ad 100-100 ezer forintot a két nagymama. Kiderült most, hogy visszajár nekem egy régi dologból amit túlfizettem 120 ezer forint. Erre hivatkozva mondja Anyám hogy akkor neki nem is kell adnia. Nem szegény, középosztálybeli, simán kifizethetné, most vett egy autót aminek 40 ezer a törlesztője, 30% befizetéssel.
Tudom hogy nem várhatok el semmit anyagilag, de annyira ígérte, mások előtt is mindig kihangsúlyozta, hogy ezt fogja venni meg azt. Most meg semmit. Feleségem anyja csomó mindent megvett, az enyém meg semmit. Normális ez? Amúgy senki nem hiszi el, az anyósom is hitetlenkedett amikor kérdezte hogy mit vett nekünk, mutassuk meg és mondtuk hogy semmit.
"Miért is kéne a nagymamáknak 100-100 ezer forintot adni a ti gyereketek cuccaira ?? Én már itt leragadtam .."
9-es, nem KELL, de a leendő nagyszülők döntöttek így.
Aztán az egyik visszavonta. Ami persze jogában állt, de attól még tetű dolog.
Lehetsz szomorú, de nem ítélném el őt. Az igéretet visszavonni csúnya dolog, de: lehet, hogy korábban úgy látta, enélkül nem tudnátok elindulni. Aztán kiderült, hogy mégis akad pénz a szükséges dolgokra, már nem kell neki mentenie a helyzetet. Akkor értem a csalódásod, ha már megvolt a helye ennek az ígért pénznek és a váratlanul kapott összeget másra akartad költeni, tehát valamiről le kell mondani, de az a ti hibátok, hogyha más számlájára terveztetek. Attól még nem gonosz és szeretheti majd az unokáját, hogy nem ő teszi alá a kiságyat.
Külső szemlélő meg mi alapján kér számon bármit is anyukádon? Mindenki maga dönti el, mikor és mire költi a pénzét. Esküvőnél és gyermekáldásnál sem kötelesek a szülők szigorúan fele-fele arányban állni a kiadásokat, majd elszámoltatni a másik szülőket, hogy megtette-e a kötelességét. Neked rosszul esik, de ez nem az.
Valóban nem szép dolog, ha megígérte, hogy ad, és most visszakozik. Ha úgy látja, nem vagytok rászorulva, akkor betehetné egy számlára a gyereknek, hogy biztos meglegyen, ha szükség lesz rá.
De ezen szerintem nem illik veszekedni, a pénz mindig kényes téma egy családban. Nekem az a fura, hogy ilyet ígér, ha venni akar valamit, jó, ha nem, akkor nem. Barátnőméknek az anyukája vette a babakocsit pl. pedig az bőven 100ezren felüli tétel. Ajándékba, nem visszakozott, és nem is veri a mellkasát miatta. Ezt így illene...
Szerintem ez részéről csak duma, a valóság az, hogy a vírus miatt rossz/bizonytalan anyagi helyzetbe kerülhettek - mint kb. mindenki...
El kell fogadni, nem kötelessége ajándékot adni.
Lehet, hogy majd ad később.
Megértem, hogy faj azt is hogy miért.
DE!
Lehet azért akarta adni, mert így gondolta nektek hatalmas segítség lenne az a 100 ezer forint. (Bár ha így van érdekes hogy gyereket vállalatok) és mivel o neki volt elkülönítve ennyi nektek adta volna szívesen annak ellenére hogy biztos nála is meglett volna a helye.
Most hogy megkaptad máshonnan ezt az összeget ami nem kicsi + anyóstol is kaptok szerintem úgy gondolta hogy
1. Az a pénz mehet az eredeti céljára amire el lehet különítve.
2. Lehet hogy éltette szűkösebb időre amikor szükséged lesz rá, hogy majd akkor oda tudja adni.
Mellesleg anyós nevetséges semmi köze hozza, hogy a másik fel mit vett! Ha ad valamit adjon szívből és ne azzal foglalkozzon hogy más mit adott nálunk soha egyik részről fel sem merült ilyen szemtelen kérdés, igaz amúgy sem válaszoltam volna rá.
Ha most kaptál 120-at, miért vársz el még egyszer majdnem ennyit? Nem vagy kissé...telhetetlen?
Anyuka bizonyára azért adta volna, mert rászorultatok. Ellenben most kaptatok valahonnan még többet is. Ezek után miért ne tarthatná meg? Arról nem is beszélve, hogy egyrészt járvány van, mindenki próbál takarékoskodni, nyilván ő is (az meg nem igaz, hogy ti éhen haltok nélküle), másrészt honnan tudod, hogy el akarja tapsolni és nem pl félretenni nektek, hogy akkor adhassa oda, mikor valóban nagy szükség van rá?
Lehet szidni, köpködni, sosem vagyok népszerű az ilyen témákban, de attól még nekem telhetetlennek tűnsz, akinek nagyon bevillantak a dollárjelek.
Ha ezt így előre megbeszéltétek, hogy mindkettő nagyszülő ad 100-100 ezer forintot, és közben kaptál 120-at, akkor maximum még az lenne korrektnek nevezhető az anyád részéről, hogy felajálnja, hogy Ő is ad 40-et, meg akkor a másik mama is csak annyit adjon (vagy döntse el, hogy akar e többet)... És ez így még korrekt is lenne, meg Ti is ugyanott lennétek.
De az, hogy Ő nem ad, gondolom azért mert "úgyis kapott 120-at, a másik mama meg majd ad neki 100-at", az nem korrekt, ha beigérte.
Nem várható el Tőle, de én nem is engedném ezek után az unokámhoz. Nem a pénz miatt, hanem a viselkedésért...
És ha meggondolta magát,akkor mi van ? Nehogy már 200 ezer forint+ az a százezer amit ti raktok bele a saját fizetésetekből ( gondolom így van ha annyira nagyon korrektek akartok lenni) ne legyen elég egy csecsemő cuccaira .
Sőt jobbat mondok,én el se fogadtam volna senkitől százezer forintot,az hogy középosztálybeli ,meg van egy hiteles autója nem jelenti azt,hogy nem jön neki jól az a 100 ezer forint .
Saját kontóra kell gyereket vállalni ,nem a csokra meg a nagymamákra és háborogni ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!