Anyám nem vesz semmit a születendő unokájának mert
hirtelen egy kis pénzhez jutottam?
Figyelt kérdés
Meg volt beszélve, hogy az orvosra, babacuccokra ad 100-100 ezer forintot a két nagymama. Kiderült most, hogy visszajár nekem egy régi dologból amit túlfizettem 120 ezer forint. Erre hivatkozva mondja Anyám hogy akkor neki nem is kell adnia. Nem szegény, középosztálybeli, simán kifizethetné, most vett egy autót aminek 40 ezer a törlesztője, 30% befizetéssel.
Tudom hogy nem várhatok el semmit anyagilag, de annyira ígérte, mások előtt is mindig kihangsúlyozta, hogy ezt fogja venni meg azt. Most meg semmit. Feleségem anyja csomó mindent megvett, az enyém meg semmit. Normális ez? Amúgy senki nem hiszi el, az anyósom is hitetlenkedett amikor kérdezte hogy mit vett nekünk, mutassuk meg és mondtuk hogy semmit.
Háttö.... Mi annó mi vettünk babakelengyét a gyerekeknek, nyilván adtak a mamák ajándékba ezt-azt, de elvárni tőlük...? Hát fura...
2020. ápr. 20. 15:17
2/46 anonim válasza:
Ha ilyen sóher az anyád, nem kellett volna bevallanod a pénzt. Ha megígérte, de nem adja az ő szegénységi bizonyítványa.
2020. ápr. 20. 15:22
3/46 anonim válasza:
Ha nincs elég pénzed ne vállalj gyereket. Nem a nagyszülő kötelessége gondoskodni róla. Ha ad meg kell köszönni, de elvárni...
2020. ápr. 20. 15:28
4/46 anonim válasza:
3. jól írja
2020. ápr. 20. 15:29
5/46 anonim válasza:
Az egy dolog, hogy megígérte. Elvérni akkor sem lehet. Ha ad, meg kell köszönni. Ha nem ad, akkor ez van. Nem kötelező. Te akartál a nejeddel gyereket, nektek kell gondoskodni róla. Nekem inkább az nem normális, hogy valaki elvárja, hogy mások vásárolgassanak a gyereknek.
2020. ápr. 20. 15:37
6/46 anonim válasza:
nem szép visszavonni igéretet,de nem is neki kell állni a babázásodat :S
2020. ápr. 20. 15:43
7/46 anonim válasza:
most lepontoztok minket, mert még az unokát is a szüleitekre akarjátok sózni, és ez nem normális?
remélem, lassan majd a nagyik hordják ki is...
2020. ápr. 20. 15:45
8/46 anonim válasza:
100 ezer forint indokolatlanul sok bármire is. Nyilván ha volt pénze autót venni, erre is lett volna. De arra is kell gondolni, ha tönkremegy valami. Mondhatni az alma nem esett messze a fájától, anyukád ígért, nem adta meg, te meg elvárod. Hasonló személyiségek lehettek anyukáddal.
2020. ápr. 20. 15:46
9/46 anonim válasza:
Miért is kéne a nagymamáknak 100-100 ezer forintot adni a ti gyereketek cuccaira ?? Én már itt leragadtam ..
Az én időmben még mindenki a saját gyerekének vásárolt
2020. ápr. 20. 15:48
10/46 anonim válasza:
Látom, megy a szövegértelmezés. Itt NEM arról van szó, hogy a kérdezőnek nincs elég pénze. Hanem egy beígért ajándékról van szó. Ami természetesen adható, viszont nem követelhető. Mégis azért némileg erkölcsileg kifogásolható a kérdező anyjának a viselkedése.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!