Anyám nem vesz semmit a születendő unokájának mert hirtelen egy kis pénzhez jutottam?
Meg volt beszélve, hogy az orvosra, babacuccokra ad 100-100 ezer forintot a két nagymama. Kiderült most, hogy visszajár nekem egy régi dologból amit túlfizettem 120 ezer forint. Erre hivatkozva mondja Anyám hogy akkor neki nem is kell adnia. Nem szegény, középosztálybeli, simán kifizethetné, most vett egy autót aminek 40 ezer a törlesztője, 30% befizetéssel.
Tudom hogy nem várhatok el semmit anyagilag, de annyira ígérte, mások előtt is mindig kihangsúlyozta, hogy ezt fogja venni meg azt. Most meg semmit. Feleségem anyja csomó mindent megvett, az enyém meg semmit. Normális ez? Amúgy senki nem hiszi el, az anyósom is hitetlenkedett amikor kérdezte hogy mit vett nekünk, mutassuk meg és mondtuk hogy semmit.
"És ha meggondolta magát,akkor mi van ? "
Az van, hogy nem csinálunk segget a szánkból.
Azért elképesztő, hogy itt a válaszolók közül ez mennyire belefér a többségnek:(
"Jól teszi,nem az az időszak van amikor szórhatjuk a pénzt minden baromságra."
A "minden baromság" az a leendő unokája. Akivel majd ő fog a facén a legjobban dicsekedni, ha meglesz.
Szerintem meg az a gáz ,hogy 100 ezer forintot elfogadsz mindkét nagymamától .Nem 10-20 ezer forintokról,vagy ajándékról bezsélünk. Pofámról lesülne abőr,főleg ebben az időszakban .
Ha akarnak vegyenek ajándékot,pelenkát ,de ennyi pénzzel én sosem húznám le a családomat ,akkor sem ha felajánlanák .
Látjátok ez a probléma. Mindenki ezzel a "megigérte, de meggondolta magát, na oszt akkor mivan" dumával jön.
Az van, hogy az adott szónak ezentúl 0 értéke lesz. Talán nem kéne felelőtlenűl ígérgetni. A másik nagyszülőkkel meg aztán totál unfair.
A másik nagyszülővel miért lenne unfair?
Igen megígérte, meglehet rá sertodni hogy nem tartotta be a szavát ki lehet tagadni lehet utálni ki mit akar A SZÜLŐKNEK! DE a másik nagymama ne azért adjon mert ez a nagyi is ad adjon annyit amennyit szívesen ad illetve amennyit adni tud.
Semmi köze nincs az égvilágon ahoz hogy ez a nagymama mennyit ad.
Ennél a kérdésnek az eldöntése csak a szülők és ennek a nagymamanak a dolga.
Engem is rosszul érintene. Azt érezném, hogy igazából nem is akart adni, és most kap a lehetőségen, hogy ne kelljen adnia. Valószínűleg eddig is csak azért adott volna, mert a másik nagyi is ad.
Úgy látszik, szereti kifele hangsúlyozni, hogy támogat titeket. Akkor most már majd te is kezdd el hangsúlyozni, hogy NEM támogat. Ha senki nem hiszi el, az pedig őt jellemzi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!