Anyám nem vesz semmit a születendő unokájának mert hirtelen egy kis pénzhez jutottam?
Meg volt beszélve, hogy az orvosra, babacuccokra ad 100-100 ezer forintot a két nagymama. Kiderült most, hogy visszajár nekem egy régi dologból amit túlfizettem 120 ezer forint. Erre hivatkozva mondja Anyám hogy akkor neki nem is kell adnia. Nem szegény, középosztálybeli, simán kifizethetné, most vett egy autót aminek 40 ezer a törlesztője, 30% befizetéssel.
Tudom hogy nem várhatok el semmit anyagilag, de annyira ígérte, mások előtt is mindig kihangsúlyozta, hogy ezt fogja venni meg azt. Most meg semmit. Feleségem anyja csomó mindent megvett, az enyém meg semmit. Normális ez? Amúgy senki nem hiszi el, az anyósom is hitetlenkedett amikor kérdezte hogy mit vett nekünk, mutassuk meg és mondtuk hogy semmit.
"most vett egy autót"
És akkor mi van? A gyereket a szülőknek kell felnevelni és finanszírozni, nem a nagyszülőknek. Ők már megtették egyszer.
Eszem megáll! ne vegyen autót, ugye, inkább adja nektek. Minek vállaltok gyereket, ha 100 ezer ilyen gond?
Nevetséges az egész sztori, valóban röhej mind anyád, mind a te viselkedésed. Úgy látszik családilag imádtok egymás zsebében turkálni.
Azt azért hozzátenném, hogy kettőtök közül még mindig anyád a rosszabb, mert fennhangon ígérgetni majd visszavonni különösen jellemtelen dolog. De benned meg férfiként lehetne annyi büszkeség, hogy legyintesz egyet a sóher banyára ahelyett hogy itt sírdogálsz mindenki előtt a gyakorin.
"Eszem megáll! ne vegyen autót, ugye, inkább adja nektek"
Erről szó sem volt. Akkor minek ígérte meg? Semmi gond nem lenne akkor sem, ha egy fillért sem adna (mellesleg én sem kaptam pl. sem a szüleimtől, sem anyósoméktól egy forintot sem, amikor a leendő gyerekünknek be kellett vásárolni). Nincs ebben semmi.
De: Ha megígérte volna bármelyik, és nem tartja be, az már rosszul esett volna. Ez baromira nem pénzéhesség a kérdező részéről.
Ez kb. olyan, mint amikor nagy dérrel-dúrral jöttek anno a német rokonaim a 70-es években, beígérve, hogy hoznak nekem egy magnót (nem én kértem). Aztán amikor meglátták a nappaliban, hogy van ott egy magnó (hugomé volt), akkor nem adták ide azt, amit ajándékba hoztak, hanem szépen visszavitték. Mert hát nekünk már van.
Na, a kérdező anyja ez a szint. Valahol undorítóan kicsinyes.
Ezt a sok pénzéhes nőt!
A kérdezővel az élen.
Elég szánalmas, hogy azért, mert nem adott oda rögtön egy halom pénzt, az már automatikusan azt jelenti, hogy SOHA SEMMIT nem fog venni az unokájának...
Találjuk ki még azt is, hogy szeretni sem fogja soha 🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!