Hogyan legyek támogató szülő, ha szerintem ennek csúnya vége lesz, és meg akarom tőle kímélni?
Még a karantén előtt megismerkedett a lányom egy fiúval. Egyszer hazakísérte. Később kérdezem tőle, hogy új barátod van? Mire mondja, hogy nem a barátja, csak sokat lógnak együtt, chatelgetnek meg lefekszenek.
Látta rajtam, hogy már kaptam egy kisebb infarktust, mert gyorsan megnyugtatott, hogy nincs semmi gond, nincs beleesve. A srác meg még az előző barátnőjébe szerelmes, de ő ez tudja, és nem zavarja. Megbeszélték, hogy mindketten ismerkedhetnek, akivel akarnak. Neki jó így.
Nekem ez a felállás nagyon fura és idegen. De ez egy dolog. A rosszabb, hogy amióta tart a #maradjotthon, azóta nyilvánvalóan hiányzik neki a fiú. Félek tőle, hogy mi lesz, ha beleszeret vagy, ha már beleszeretett. Nem akarom, hogy szenvedjen, amiért a fiú még a volt barátnőnél tart. De azt se akarom, hogy azzal, hogy fúrom a dolgot betegyen a hisztérikus, ellenségeskedő szülő skatulyába, és később ne mondja el, ha van valami, mert "úgyse értem meg".
31:
Miért csak a lányomról van szó?
Ezek szerint a fiú se értékeli önmagát semmire, ha ilyet kezdeményez? A fiúnak nincsen tartása vagy önérzete? Vagy akkor nincsen ebben se erkölcsi, se önértékelési probléma, hogyha egy fiú csinálja, mert a fiúk megtehetik? Mert az ő részükről természetes ez a magatartás, de a lány, aki asszisztál benne, az már egy utolsó alja ember?
Merthogy arról érdekes mód nem beszél senki, hogy milyen az a fiú, aki ilyenre invitál egy lányt, csak hogy milyen az a lány, aki ilyenbe belemegy.
Kettős mércét érzékelek az írásodban.
Nekem sincs kedvemre ez a szituáció, de nem a lányom testesíti meg ebben a "kapcsolatban" mind a két felet, így erősen irreális azt kihozni belőle, hogy benne van a hiba, amiért ennek a dolognak olyan a mibenléte, amilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!