Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan legyek támogató szülő,...

Hogyan legyek támogató szülő, ha szerintem ennek csúnya vége lesz, és meg akarom tőle kímélni?

Figyelt kérdés

Még a karantén előtt megismerkedett a lányom egy fiúval. Egyszer hazakísérte. Később kérdezem tőle, hogy új barátod van? Mire mondja, hogy nem a barátja, csak sokat lógnak együtt, chatelgetnek meg lefekszenek.

Látta rajtam, hogy már kaptam egy kisebb infarktust, mert gyorsan megnyugtatott, hogy nincs semmi gond, nincs beleesve. A srác meg még az előző barátnőjébe szerelmes, de ő ez tudja, és nem zavarja. Megbeszélték, hogy mindketten ismerkedhetnek, akivel akarnak. Neki jó így.

Nekem ez a felállás nagyon fura és idegen. De ez egy dolog. A rosszabb, hogy amióta tart a #maradjotthon, azóta nyilvánvalóan hiányzik neki a fiú. Félek tőle, hogy mi lesz, ha beleszeret vagy, ha már beleszeretett. Nem akarom, hogy szenvedjen, amiért a fiú még a volt barátnőnél tart. De azt se akarom, hogy azzal, hogy fúrom a dolgot betegyen a hisztérikus, ellenségeskedő szülő skatulyába, és később ne mondja el, ha van valami, mert "úgyse értem meg".

2020. ápr. 17. 08:07
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
96%
Én értem mire gondolsz kérdező, és meg is értelek. Ha jól vettem ki a szavaidból, nem örülsz neki, hogy csak azért járnak össze, hogy a szükségleteiket kielégítsék, viszont most, hogy úgy néz ki, a lányod már nem csak szimpla szexpartnert lát a srácban, így pluszban félted, hogy pofára esik, mert a valószínűleg a srác nem fogja viszonozni az érzelmeit. Én is félteném az enyémet ilyen helyzetben, de azért kihagytál egy fontos információt. Mennyi idős a lányod? Amúgy én beszélgetnék vele, hogy többet megtudjak az érzelmeiről, esetleg ha tudok, adnék anyai tanácsot, és támogatnám érzelmileg amennyire lehet.
2020. ápr. 17. 09:01
 12/33 anonim ***** válasza:
0%

Amit csinálsz, az nem támogatás, hanem puszta kíváncsiskodás, melyben próbálod a konfliktust elkerülni. Szóval szuper, hogy nem bántod, de ettől még nem fog segíteni neki.... Így nem kap tanácsot, nem vagy vele lélekben, stb...

De persze az emberek többsége ilyen, csak nagyon kevesen tudnak valódi segítő, támogató szándékkal akár gyereket nevelni, akár együttélni bárkivel. Elég sok bölcsesség kell hozzá...

2020. ápr. 17. 09:04
 13/33 anonim válasza:
14%
Tiniknek szexkapcsolat, gratulálok. És csodálkoznak az emberek miért van annyi r!banc...
2020. ápr. 17. 09:04
 14/33 anonim ***** válasza:
4%
Talán az ilyen érzelmek nélküli szexet nem kellet volna engedned amíg nincs 18 éves. Utána már úgy teszi tönkre az életét ahogy akarja, addig viszont te felelősséged. Nincs a gyereknek apja aki esetleg normális életre tanítaná?
2020. ápr. 17. 09:05
 15/33 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudod mindentől megvédeni. Mindenki átesik pár csalódáson. Meg nem is tudhatod, hogy mi lesz ebből. Lehet, hogy nem is lesz ennek folytatása. Lehet, hogy mire találkozhatnak majd, addigra már nem is érdekli. Vagy nem olyan lesz a találkozás, mint amilyet várt volna. Felesleges ezen előre aggódni.

Annak örülj, hogy ennyire őszinte veled. És mielőtt még jönnének a mindent félreértelmezők, nem, én sem örülnék, hogy kvázi szexkapcsolatban van valakivel, de legalább elmondja, és tudsz róla valamit.

2020. ápr. 17. 09:08
 16/33 anonim ***** válasza:
88%
Kedves 14-es! Már miért tenné tönkre az állandó partnerrel való szexkapcsolat a gyerek életét? Olyan meg a világon nincs, hogy 17 évesen megtiltom neki, másnap 18, akkor meg megengedem neki azt csinál, amit akar címszóval. Ez azért nem így működik. Tiszteletem.
2020. ápr. 17. 09:09
 17/33 anonim ***** válasza:
86%

Ne tiltsd, de a véleményedet, hogy mi a hiba a dologban, szerinted mi ennek a veszélye, és mit lenne jobb tennie, azt mindig el lehet mondani, sőt el is kell. Ha beszélgetni is tudtok a dologról, tudtok egymás érveire reagálni, az még jobb.

Lehet, hogy valamiben igazat is ad neked, és változtat, de ha nem, akkor hagyd. Ha orra esik, orra esik. Nincs azzal semmi baj, mindenkinek kell elkövetnie saját hibákat. Egyrészt elkerülhetetlen (hiába akarod mindentől megvédeni), másrészt ez alapvető a személyiségfejlődés, értelmi-érzelmi érés, önismeret megfelelő alalulásában. Ha kitol magával, utólag majd felméri hol hibázott, tanul belőle, és a későbbiekben helyesebben ismeri fel a határait, az érzéseit, és azt, hogy adott szituációban mire számíthat saját magától és másoktól. Magyarul: megtanulja mit akar. Felnőtt lesz, aki képes felmérni a lehetséges következményeket és mérlegelni, nem ész nélkül zuhan bele minden hülyeségbe, mint egy túlkoros csitri. Például tudatosulhat benne, hogy neki nem való a szexkapcsolat, mert tudja magáról, hogy benne a szex akaratlanul is felkelti az érzelmeket, de a másiktól ezt nem várhatja el, így jobb ha az ilyesmit el sem kezdi. Csak jobb, ha magától tudja, nem? (Rossz) tapasztalat nélkül nem fog menni.

Ha te hozod meg helyette az ilyen döntéseket, túl sokáig kislány marad, aki a saját érzelmi életét sem tudja önállóan kezelni.

2020. ápr. 17. 09:15
 18/33 anonim ***** válasza:
84%

Attól senki sem lesz ri_nc, k__va, hogy lefeküdt egy fiúval. Mennyi hülye van itt (is).

Persze, nem ez az ideális kapcsolat. Valószínűleg a lánynak már eleve voltak érzelmei a fiú iránt, de akkor is vele akart lenni, ha tudta, hogy még mást szeret.

Valószínűleg csalódás lesz a vége. De mindenki a saját kárán tanul. Legközelebb már valószínűleg tudni fogja, hogy ez nem működik. És remélhetőleg pont ezért nem fog belemenni már ilyen kapcsolatba.

2020. ápr. 17. 09:18
 19/33 anonim ***** válasza:
1%

közöld vele, hogy igenis gond ha másnak barátnője van. Egy a barátnő TUTI nem tud a lányodról és ez MÁR probléma. Kettő ő jár valaki mással is közben? ha nem akkor már nem egyenértékű kapcsolatról beszélünk és csak beégeti magát.

Innen üzenem neki, hogy pofára vagy ejtve mert csak ARRA kellesz kiscsillag.

2020. ápr. 17. 09:22
 20/33 anonim ***** válasza:
79%
Kedves 19-es válaszadó. A fiúnak nincs barátnője, csak szerelmes még az ex barátnőjébe.
2020. ápr. 17. 09:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!