Hogyan legyek támogató szülő, ha szerintem ennek csúnya vége lesz, és meg akarom tőle kímélni?
Még a karantén előtt megismerkedett a lányom egy fiúval. Egyszer hazakísérte. Később kérdezem tőle, hogy új barátod van? Mire mondja, hogy nem a barátja, csak sokat lógnak együtt, chatelgetnek meg lefekszenek.
Látta rajtam, hogy már kaptam egy kisebb infarktust, mert gyorsan megnyugtatott, hogy nincs semmi gond, nincs beleesve. A srác meg még az előző barátnőjébe szerelmes, de ő ez tudja, és nem zavarja. Megbeszélték, hogy mindketten ismerkedhetnek, akivel akarnak. Neki jó így.
Nekem ez a felállás nagyon fura és idegen. De ez egy dolog. A rosszabb, hogy amióta tart a #maradjotthon, azóta nyilvánvalóan hiányzik neki a fiú. Félek tőle, hogy mi lesz, ha beleszeret vagy, ha már beleszeretett. Nem akarom, hogy szenvedjen, amiért a fiú még a volt barátnőnél tart. De azt se akarom, hogy azzal, hogy fúrom a dolgot betegyen a hisztérikus, ellenségeskedő szülő skatulyába, és később ne mondja el, ha van valami, mert "úgyse értem meg".
Köszönöm a válaszokat! Idén lesz 18.
Ami viszont a mocskolódó meg gúnyolódó réteget illeti... Nekem elég visszás, hogy látatlanból leminősítitek a lányomat, mikor ti szöveget se tudtok értelmezni rendesen, és olyan részleteken kaptok vérszemet 90%-ban, amiket egyáltalán nem írtam, vagy ami máshogy szerepel.
Például azt leírtam többször is, hogy a VOLT barátnő lebeg ott "harmadik félként", erre nekiront a 19-es a hozzászólásírásnak, mint bolond tehén a fiának, hogy "az már gond, ha a másiknak barátnője van, és szegény lány biztos nem is tud a lányodról".
Igyekszek pontosan fogalmazni és tisztázni a félreértéseket, de azzal nem tudok mit kezdeni, ha a válaszadó - tisztelet a kivételnek - nem tud olvasni.
"Nem hinném, hogy baj van az önértékelésével. Magabiztos és határozott. Ha tetszik neki valaki, akkor nem szívbajos, odamegy kezdeményezni. És nem hímezve-hámozva. Ennyi idősen hozzá képest én nagyon szende és ijedős voltam."
de, pont lehet, hogy emiatt ilyen, hogy így bizonyít magának,magabiztosnak tűnik, de közben görcsösen próbálkozik csak
bocs ezt félreértettem,de akkor sem jó kapcsolat ahol az előzőbe szerelmes és a másikkal való kufirccal próbálja ezt feledni. A srác persze legalább akkor őszinte,de a lányod akkor is naív mert azt hiszi neki ennyi elég, pedig láthatóan már belezúgott és esélye sincs, mert a fiúnak tényleg csak ARRA kell.
A lányod nem cafka, csak fiatal és szörnyen naív.
19-es voltam és besértődhetsz,de a lányod akkor is rossz emberbe lett szerelmes és engem rohadtul nem vigasztalna kamaszként hogy "csak" az exbe szerelmes -.-
A tamogato szulo oszinten elmondja a velemenyet es hozzateszi, hogy de rad bizom a kapcsolatodat, hiszen ez a te tested, te lelked csak szolj, ha batmiben segithetek.
Az oszinte velemeny elmondassal lehet elkestel, amikor elsore megtudtad milyen jellegu ez a kapcsolat. Deazert helyedben tennek egy probat.
En biztos elmondanam a lanyomnak a sajat tapasztalataimat, (csak sajnos ha neked ilyenek nincsenek vagy nem ertesz veluk egyet, akkor hiaba mondod:-)) nevezetesen
1. Ha valaki nem zarja le az elozo kapcsolatat rendesen erzelmileg is, akkor addig nem tud egy egeszsegesen mukodo uj parkapcsolatot kialakitani, de meg egy egeszeges uj szexkapcsolatot se, hiszen ki tudja kozben nem arrol.fantazial, hogy az ex szerelmevel milyen lenne eppen vagy ha az ex csettint egyet nem fog e rohanni oda is egy szerelmeskedesre (es ki tudja vedekeznek e nem ad e at huvelygombat, bacit)
2. A csak szexkapcsolat, dugopajtas viszony a lanyoknak szinte sose elonyos, egy lany sokkal hamarabb van hogy mar elso lefekveskor erzelmileg kotodni kezd a partnerehez eskesobb emiatt sokkal rosszabbul reagal a viszony vegere raadasul azert ez elegge lealacsonyitja az erteket is, hiszen a fiuk is ugyanolyan pletykasak es siman elmeselik a haverjaiknak, hogy milyen jo dugopajtas xy es akkor mas is majd igy fog hozza kozeledni.
3. Kislanyom latom, hogy mar mintha erzelmileg kotodnel ehhez a fiuhoz, de felek, ha o meg mindig valiban szerelmes a masik lanyba, akkor ha ki is abrandul teged is konnyeden otthagy majd es talan sose szeret beled. Felek nehogy tulsagosan kotodni kezdj hozza es nagyot csalodj.
Es ennyi.
A.vedekezesrol remelem korabban eleget beszeltel neki.
Amugy attol hogy kezdemenyezo a lanyod es szerinted nagy az onbizalma ez a kapcsolat pont nem azt bizonyitja. Igy leirva tenyleg olyan, mintha o csak ennyire tartana magat, hogy nem zavarja a masik masba szerelmes, de o meg " alafekszik" vagy ami rosszabb kihasznalja, hogy a masik masba szerelmes, de vannak testi igenyei es ez neki is jol jon.
Vannak ilyen baratnoim, de ok a 40-es korosztalybol, akik mar tul vannak sokmindenen es ugy tartjak vegre ezt is megengedhetik maguknak (de 17 eveskent inkabb a romantikanal szerelemnel kellene kezdeni). Es ezt ne vedd kritikanak.
"fáj az igazság a sok nőnek, aki csak a szextől látja magát teljesnek, mi?? Nem lesz több önbizalmatok, attól, hogy..."
Fáj az igazság a sok férfinak nem nevezhető hímpéldánynak, hogy a nőknek is vannak nemi igényeik, és van, aki eleget is tesz ezeknek, nem csak kötelességtudóan várja a nagy őt, miközben a fiúk kötetlenül járnak és tevékenykednek mindenfelé? Hozzák a köveket és a máglyát, amiért a 21. században valaki nem csak szülni, főzni meg takarítani akar az urának...
Le lehet szállni a lányomról! Megkérlek rá, hogy a saját magánéleted, nőket érintő csalódásait ne egy idegen tinédzserre vetítsd ki. Bizonyára vagy annyi idős, hogy ennél értelmileg és érzelmileg érettebb legyél.
Ha pedig mégsem tudsz a normális hangnemben feltett kérdésre választ adni, normális hangnemben szülői tanácsot adni, akkor ne szemetelj a kérdés alá a megkeseredett, kéretlen okoskodásoddal, hanem bíráld a környezetedben lévő embereket. Bár feltehetően nem tudod, ha az interneten éled ki a bölcsességeidet idegeneken. Mert szemtől-szemben, a valóban érintettekkel szemben gyáva vagy hozzá.
"a fiú kategorikusan le van ragadva érzelmileg az előző barátnőjénél."
No ez az, amit te csak harmadlagosan tudsz:
a srác érez valamit, beszél erről a lányodnak, aki valahogy értelmezi-értékeli és elmondja neked...
Égyébként egy majdnem 18 éves lány szerelmi csalódását nem érzem olyan súlyú dolognak, hogy _előre_ izgulni kellene rajta.
A 18 éves lányok 90%-ának lesz valamilyen szerelmi csalódása a következő 2-3 évben.
Először is én nagyon örülnék az őszinteségnek, bár nekem lett volna ilyen viszonyom édesanyámmal.
Másodszor, egyelőre tényleg nem tűnik valami szerencsésnek a felállás, viszont két olyan párt is ismerek, akik így voltak fél-egy évig, aztán összejöttek, és több mint egy éve együtt vannak. Mindkét esetben a srácnak kellett több idő, mire viszonozta a lány érzéseit, de a lényeg hogy jó vége lett, szóval minden és mindenki változhat.
Viszont nyilván megvan rá az esély, hogy csalódás lesz a vége, és ettől ennyi idősen nem óvhatod meg, sőt, később jó lesz, ha átesik ilyesmin. Lehet, hogy ha ez a srác nem, néhány hónap múlva egy másik töri össze a szívét.
Szerintem hagyd hogy csalódjon és tanuljon az esetből,ezután legyél ott mellette,ameddig nem csalódik ne szólj bele,mert csak te lennél a rossz a szemében.17/L
14 évesen volt egy barátom aki végigcsalt az orrom előtt,de én nem akartam elhinni majd egyszer én kaptam rajta és jött a csalódás.A szüleim próbálták jelezni utána hagyták és milyen jól tették,mert csak tanultam az esetből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!