Haragudhatok páromra ezért?
Bőven középkorú hölgy vagyok,vannak betegségeim amikkel alapesetben sokáig el lehet élni.Már bejött Magyarországra ez a koronavírus,félek ha elkapom akár végzetes is lehet.
Páromnak és nekem nem közösek a gyerekeink.Az ő fia Budapesten egyetemre jár.Na most én úgy gondolom szólnia kellene fiának hogy ne jöjjön látogatóba mert esetleg mi is elkaphatjuk a vírust.Párom nem érti hogy gondolom ezt,én meg azt nem értem miért kockáztatja a bajt,amit pár hét fiával való kapcsolat szünettel el is lehetne kerülni.Hiszen ott az internet,telefon.Mit gondoltok erről?
22-es szívemből szóltál.Én is úgy gondolom ha mindenki jobban odafigyelne a fertőződöttség elkerülésére akkor nem tartana ott a világ ahol.És igenis az idősebbekre vagy alap betegséggel rendelkezőre veszélyesebb.
21-es hogy gondolja hogy én legyek párom nélkül hiszen közös az otthonunk,vagyis ott lakom.
Nálunk az én lányom beteges, és férjem az Ausztriában tanuló lányát kérte, hogy most pár hétig ne találkozzanak. Nincs ebben semmi, a lányzó megértette, hetente beszélünk telefonon.
Nem tudom, miért kell a kérdezőt ekézni. Mit nem lehet azon megérteni, ha krónikus betegsége van. Más lenne, ha Pesten lakna/dolgozna, akkor lehet mondani, hogy édesmindegy, a metrón szedi össze a vírust vagy egy hazalátogató családtagtól. De így azért, hogy Nyírségben lakik, és eleve adott, hogy nemigen "jár arra" a vírus, hadd vigyázzon már magára. Egy huszonéves felnőtt gyereket ezzel még nem "mar el" az apjától. Az pedig undorító beszólás, hogy ő is elmehet otthonról. Azért tegyünk már különbséget: a férjének Ő a párja, a férje teljesen szabad akaratából választotta őt. Nem a gyerek marad az apjával az apa élete végéig, nem a gyerek fog gondoskodni róla öreg korában, hanem a feleség. Nagy baj van a fejekben, ha szerintetek a feleségnek kellene eltakarodni.
27-es, szívemből szóltál. De hát ez a gyakori, mit is lehetne várni.
Amúgy pl. mi sem járkáltunk haza (150 km-re) a szüleimhez, amikor apám leukémiás volt, és pl. influenza járvány volt. Mert szar volt az immunrendszere, stb. Anyám kibírta addig nélkülünk és a kisunoka nélkül, mindenki tudomásul vette, nem is volt kérdés, hogy kíméljük a krónikus beteg családtagot. Ahol ez nem elemi dolog, ott nagy bajok vannak (és a lényeg szempontjából tökmindegy, hogy a felnőtt gyerek anyja vagy mostohája.) Családtag, és ennyi. Ha a saját gyereke lakna Pesten, akkor nyilván azt is arra kérné, hogy ne menjen pár hétig.
Itt totál hülye mindenki, vagy bevett szokás a kérdezőt fikázni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!