Nem akarok “mozaikcsaládos” lenni, szakítsak?
Voltam egyedülálló anya, én nem zártam ki a lehetőséget, hogy gyerekes pasival jöjjek össze, de valahogy nem nagyon azok akadtak, volt 1-2, de nem lett semmi (nem a gyerekük miatt). A páromnak se volt gyereke, mikor összejöttünk. De nem hiszem, hogy emiatt szarul kéne érezzem magam, hogy egy lehetőséget elvettem a gyerektelen nők elől... (Na jó, az exe fölött , aki kapaszkodott volna utána foggal-körömmel, pedig már 1 éve külön voltak, mikor mi összejöttünk, azért éreztem némi győzedelmet 🤣)
Nekem van gyerekem és imádnám, ha a másiknak is lenne, sokkal kevesebb fejfájást okozna és nem érezné úgy a másik, hogy valamiből kimaradt, vagy könnyebben megérti mibe miért nem szólhat bele és mibe kellene beleszólnia.
Szerinted dobd.
Nehéz elengedni az idilli család képét, de sosem lesz idilli, valamit mindig fel kell adni. A szeretetet, türelmet, hasonló nevelési elveket, az aktív apa képét, gyerekszámot, rendet, segítséggel könnyű lesz felfogást, problémamentes fogantatást, a gondoskodó gyerek az első anya képét, a szexet, a hűséget, a pénzt, a problémamentesen fejlődő gyereket.. Nem kaphatsz meg mindent egyszerre örökké.. ez mindenkinek akkor szokott leesni, mikor neki nem jön össze, de az a természetes, hogy mindenki megpróbálja. Próbálkozz te is nyerni a lottón, ettől nem vagy rossz, buta, csak kicsit több benned a hit. Egy idő után majd nem veszel több szelvényt a főnyereményért, hanem nyersz 500 millát az 5 milliárd helyett, és nem lottózol többet, mert rájössz, hogy nem kell egy életen át a jobbra törekedni, ha jól érzed magad az elég jóval is.
És sem tudnám más kölkét nevelni, így élből minden gyerekes pasi kiesik. Sokaknak nem megy, nincs ezzel semmi baj, ettől nem leszel se több, se kevesebb, de nem is kellett volna vele összejönnöd, hisz egyértelműen zavar téged.
Nyilván nem jöhet mindig minden össze, de a lehető legrosszabb "tanács", hogy meg kell alkudni, el kell viselni a számodra kényelmetlen/kellemetlen helyzetet és el kell engedned az idilli, békés családhoz szükséges alapvető elveidet. Ha valaki nem képes más gyerekét nevelni, akkor nem úgy kell hozzáállni, hogy "Na mindegy egye-fene elviselem, hisz lehetne rosszabb is", hanem ki kell lépni abból a kapcsolatból és keresni egy független férfit, akinek te vagy az első és nem örök második!
Nem értem amúgy miért bántjátok a kérdezöt hogy akkor minek kezdett gyerekes férfival hiszen nem tudhatta hogy mivel is jár amíg meg nem tapasztalta.
Arra jutott 2 év türés után hogy neki nem fog menni hogy a pasija kölykének mostoha anyja legyen,illetve a kölyök anyával napi szinten kapcsolatot kelljen tartani pasijának.
Nagyon jó döntés,mert nem esett bele a hibát hogy megalkudik és egy ilyen kölykös férfinak szül gyereket.
Ahol ö meg a gyereke örökös második lehetne csak, az ex és annak kölyke után
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!