Mit reagálnátok, ha a 17 éves lányotok így reagálna arra, hogy olvasod a naplóját?
Azt az opciót tegyük félre, hogy "jajj én soha nem olvasnék bele".
Szóval tegyük fel, hogy a lányotok észre vette, hogy rendszeresen olvasod a naplóját, de ezt nem mondja meg neked, hogy tudja. Te ezért tovább olvasod a naplóját, de ő olyanokat ír, ami durván megsért titeket, illetve, hogy tudja, hogy olvasod.
Mit reagálnátok? Szóvá tennétek azt, amit olvastatok?
19 éves a lányom. Kérdés elolvasása után, felmentem a szobájába, és megkérdeztem tőle, hogy van-e naplója amit ő ír? Mert nekem fogalmam sincs róla. Csodálkozott a kérdésemen, de mondta, hogy nagyjából 14 éves kora óta írja a naplókat. Majd lazán a könyvespolca felé mutatott, hogy "látod azokat a kék kötésű könyveket? Na azok a naplóim. Ha érdekel valamelyik vedd el, és olvasd ha akarod."
Nem akarom. Az az ő magánszférája. De bevallom ma estig nem is tudtam, hogy ír naplót, bár sejthettem volna, hiszen anno annak idején én is írtam.
Szóval ha én olvasnám, a lányom nem lepődne meg. Mivel ő adna engedélyt rá.
"Szembe köpném magam, és utána bocsánatot kérnék tőle, hogy ekkora suttyó vagyok."
+1
Kedves 11...
Tudod, végtelenül égne a pofám, ha fogalmam nem lenne arról, mi van a 14-15 éves gyerekem polcán... pláne, ha az több kötet egyforma napló. Eszembe nem jutna belenézni, de kicsit hihetetlen, hogy 5 évig nem tűnt fel neked.
14-es... És ha valaki szeret kézzel írni? Mert a naplónak ez a lényege...
Kérdező, szerintem is valami terhességgel kapcsolatos dolgot írnék bele, aztán ha anyádat számon kér, én is számon kérém őt. Egyébként valószínűleg aggódik érted, minden tini azt hiszi, hogy neki van a legrosszabbra anyja a világon, aztán 10 év múlva rádöbben, hogy mégsem.
Megmondanám neki, hogy mikorra van az első időpontunk a családsegítő pszichológushoz. Nyilván mindkettőnknek szüksége van rá.
Bár el nem tudom képzelni, hogy olyan lányt neveljek, aki a családjából bárkit is durván sérteget szándékosan.
Én is voltam lázadó tini és haragudtam nagyon a szüleimre, de eszembe nem jutott volna, azon gondolkodni, hogy tudom őket ezért durván megsérteni. Mérges voltam, puffogtam, nemet mondtam, hisztiztem volt, hogy hazudtam is, de sose bántottam volna őket szándékosan.
#16-os
Miért te talán végignézed másoknak,akár a gyereked polcán lévő dolgokat milimétertől miliméterig,egyenként A-tól Z-ig és mindrt fejben is tartod napi szinten? Nem hinném.
Még komoly,hogy a lánynak kéne szarul éreznie magát? Nem akar senkit szándékosan megbántani,csak valahogy a szülők tudtára akarja adni,hogy tudja,olvassák a naplójukat. Abba már bele sem megyek,hogy normális családban amúgy a szülő nem turkál a gyereke cuccai között. Az nem sértő,bántó dolog egyébként szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!