Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit reagálnátok, ha a 17 éves...

Mit reagálnátok, ha a 17 éves lányotok így reagálna arra, hogy olvasod a naplóját?

Figyelt kérdés

Azt az opciót tegyük félre, hogy "jajj én soha nem olvasnék bele".

Szóval tegyük fel, hogy a lányotok észre vette, hogy rendszeresen olvasod a naplóját, de ezt nem mondja meg neked, hogy tudja. Te ezért tovább olvasod a naplóját, de ő olyanokat ír, ami durván megsért titeket, illetve, hogy tudja, hogy olvasod.

Mit reagálnátok? Szóvá tennétek azt, amit olvastatok?

2020. jan. 11. 21:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
97%

19 éves a lányom. Kérdés elolvasása után, felmentem a szobájába, és megkérdeztem tőle, hogy van-e naplója amit ő ír? Mert nekem fogalmam sincs róla. Csodálkozott a kérdésemen, de mondta, hogy nagyjából 14 éves kora óta írja a naplókat. Majd lazán a könyvespolca felé mutatott, hogy "látod azokat a kék kötésű könyveket? Na azok a naplóim. Ha érdekel valamelyik vedd el, és olvasd ha akarod."

Nem akarom. Az az ő magánszférája. De bevallom ma estig nem is tudtam, hogy ír naplót, bár sejthettem volna, hiszen anno annak idején én is írtam.

Szóval ha én olvasnám, a lányom nem lepődne meg. Mivel ő adna engedélyt rá.

2020. jan. 11. 23:02
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Írd bele hogy terhes vagy és már nem tudod elvetetni. Ha olvassa édesanyád tuti szóba hozza és akkor tudod szembesíteni vele hogy ezt csak azért írtad bele mert sejtetted hogy olvassa. Aztán rátérhetsz arra hogy egyébként miért is olvas bele. Elég drasztikus megoldás, de így minden kiderül és meg tudjátok beszélni.
2020. jan. 11. 23:36
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

"Szembe köpném magam, és utána bocsánatot kérnék tőle, hogy ekkora suttyó vagyok."

+1

2020. jan. 11. 23:59
 14/25 anonim ***** válasza:
8%
értelmes ember ma már gépet használ vagy appot.anyaként én is simán beleolvasnék ha fura dolgokat művelne a lányom (pl drogozás jelei stb.)
2020. jan. 12. 00:54
 15/25 anonim ***** válasza:
17%
Ha én elolvasnám a lányom naplóját,elsüllyednék szégyenemben.Mindegy mit irt de ennél jobban nem is sérthetném meg.Te nem sz3gyenled magas hogy olvasod a lányod naplóját? Hogy lehetsz ilyen? Én átéltem.A legbensőbb dolgaimat öntöttem ki,leírtam egy naplóba aminek letörték a lakatját és elolvasták.Soha de soha nem fogom megbocsáltani pedig már jópár éve történt.Meggyűlöltem a szüleimet e miatt.Szégyeld el magad.
2020. jan. 12. 02:48
 16/25 anonim ***** válasza:
14%

Kedves 11...

Tudod, végtelenül égne a pofám, ha fogalmam nem lenne arról, mi van a 14-15 éves gyerekem polcán... pláne, ha az több kötet egyforma napló. Eszembe nem jutna belenézni, de kicsit hihetetlen, hogy 5 évig nem tűnt fel neked.

2020. jan. 12. 09:00
 17/25 anonim ***** válasza:
93%

14-es... És ha valaki szeret kézzel írni? Mert a naplónak ez a lényege...

Kérdező, szerintem is valami terhességgel kapcsolatos dolgot írnék bele, aztán ha anyádat számon kér, én is számon kérém őt. Egyébként valószínűleg aggódik érted, minden tini azt hiszi, hogy neki van a legrosszabbra anyja a világon, aztán 10 év múlva rádöbben, hogy mégsem.

2020. jan. 12. 09:39
 18/25 anonim ***** válasza:
0%

Megmondanám neki, hogy mikorra van az első időpontunk a családsegítő pszichológushoz. Nyilván mindkettőnknek szüksége van rá.

Bár el nem tudom képzelni, hogy olyan lányt neveljek, aki a családjából bárkit is durván sérteget szándékosan.

Én is voltam lázadó tini és haragudtam nagyon a szüleimre, de eszembe nem jutott volna, azon gondolkodni, hogy tudom őket ezért durván megsérteni. Mérges voltam, puffogtam, nemet mondtam, hisztiztem volt, hogy hazudtam is, de sose bántottam volna őket szándékosan.

2020. jan. 12. 12:55
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

#16-os

Miért te talán végignézed másoknak,akár a gyereked polcán lévő dolgokat milimétertől miliméterig,egyenként A-tól Z-ig és mindrt fejben is tartod napi szinten? Nem hinném.

Még komoly,hogy a lánynak kéne szarul éreznie magát? Nem akar senkit szándékosan megbántani,csak valahogy a szülők tudtára akarja adni,hogy tudja,olvassák a naplójukat. Abba már bele sem megyek,hogy normális családban amúgy a szülő nem turkál a gyereke cuccai között. Az nem sértő,bántó dolog egyébként szerinted?

2020. jan. 12. 18:19
 20/25 anonim ***** válasza:
0%
szerintem alap helyzetben nem nézek bele a naplójába, de ha naaaaaagyon gyanúsan kezdene viselkedni akkor igenis belenéznék, mert az egészsége fontosabb, mint egy szaros kamasz problémákkal teli napló feltörésének etikai kérdése
2020. jan. 12. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!