Mit reagálnátok, ha a 17 éves lányotok így reagálna arra, hogy olvasod a naplóját?
Azt az opciót tegyük félre, hogy "jajj én soha nem olvasnék bele".
Szóval tegyük fel, hogy a lányotok észre vette, hogy rendszeresen olvasod a naplóját, de ezt nem mondja meg neked, hogy tudja. Te ezért tovább olvasod a naplóját, de ő olyanokat ír, ami durván megsért titeket, illetve, hogy tudja, hogy olvasod.
Mit reagálnátok? Szóvá tennétek azt, amit olvastatok?
Semmit. Mondjuk, ha nagyon suttyo es igazsagtalan serteseket ir, akkor egyszeruen rakerdeznek egy kozos vacsora kozben, hogy dragam, ha beleolvastal volna a baratnod naplojaba, mert veletlen megtalaltad es kivancsi lennel rolad ir-e, es nem tudnal ellenalni ennek a kovancsisagnak, akkor hogy esne, ha egyszercsak azt irna egy ....kis ize vagy (es idezd azt, amit o irt rolad).
Aztan nezd meg a reakciojat. Hatha tudtok egy ertelmes beszelgetest kezdeni errol.
Elmondhatod, hogy oke nem.volt szep dolog toled, de azt hitted nem fog kiderulni es csak parszor olvastal bele, mert aggodtal can valami baja csak nem meri elmondani. Megigerheted, hogy tobbet nem olvasol bele. Vehetsz neki kislakatos panceldobozkat tartsa abban vagy szamzarasat. De kerd meg, hogyha maskor iylen lenne masvalakovel, akkor ne sertegetni kezdjen, hanem szoljon, hogy rajott vagy tegye el mashova a cuccait. Es ettol fuggetlenul mindegy mi a szitu o mint a gyereked ne irjon serteseket. Irja azt bele: Anyu legyszi ne olvasd mar el, tudom hogy olvasod! Kerlek. Vagy legalabb ismerd be. Ez csunya dolog.
Én olyanokat írtam volna bele utána, hogy ketté állt volna a füled :D
Pl már 2 hónapja késik a havim, kezdek izgulni, mert nem is tudom ki lehetne az apa, hiszen akkor is 10en élveztek belém.
Vagy ma megismertem egy 45 éves fickót, nagyon helyes és van tetkója is, bár azok a könnycseppek nem tetszenek a szeme alatt, de az az 5 ágú csillag és a fordított kereszt egész jó.
Vagy bármi hasonló kaliberű dolgot. Nem csak téged szidtalak volna. Oké, hogy szeretnél mindent tudni de ez nem arra van. Ápolj vele jó viszonyt, hogy mindent elmondjon ami rád tartozik, hogy tudja hogy bízhat benned. A napló az más kategória, az olyasmi mint egy pszichológus, hogy a legbelsőbb gondolataidat is rá bízhatod. Veled meg elég lenne, ha a tárgyi dolgokat ismertetné. Van-e pasija, bántja-e valami, mi volt a suliban, van-e valamilyen kissebb nagyobb problémája amit esetleg nem is tart fontosnak. Bőven elég ha azt tudod, amiket az orrodra kötne.
Én nem vagyok apa, remélem lányom se lesz soha, mert nagyon félteném. Ha tehetném 30éves koráig a házat se hagyhatná el, hogy még véletlenül se érintkezzen a romlott külvilággal, meg ne kezdjen pasizni, mert ha megbántaná egy srác a bal heréjénél fogva akasztanál fel egy fára egy rocsdás dróttal.
Szóval ilyen szempontból én se lennék főnyeremény. De van magánélete. Én inkább arra törekednék hogy bízzon bennem, számíthasson rám, ne csak apja tudjak lenni, hanem a legjobb barátja is, aki tanácsokat adva vezeti a helyes úton, de mindíg ott áll mellette és vigyáz rá.
Szerintem beszéljétek meg ezt az egész dolgot, mert ő jogosan sérteget, szerintem te is érzed belül, hogy egy tróger vagy. Azért azon háborogni, hogy a lányod sérteket a naplójában, amit sunyiba olvasol és te is tudod hogy erkölcstelen dolog, meg nem kellene. De amit gondolom írt a lányod igaz is, bár lehet felét se gondolja komolyan.
Minden esetre javaslom hogy változtass ezen, legyen ez egy új kezdet és próbálj úgy információt nyerni hogy beszélgettek, legyenek közös programjaitok meg ilyesmi.
Én a lány vagyok a kérdésben. Én nem tudom, hogy anyám olvassa-e a naplót, de elég rossz a kapcsolatunk és gyanakszom arra, hogy igen, mivel sokszor olyan dolgokra célozgat, amit ott irtam le. Nyilván nem olyanokat írtam le, ami nem jogos megjegyzés ezzel kapcsolatban.
Illetve valaki írta, hogy "attól, hogy bele olvas nem kell sértegetni" igazából, ha csak én vagyok paranoiás, akkor nem olvassa, ergo nem sértődik meg. És ha róla mondok valamit ami nem tetszik neki arra tuti reagál, és nem kell magyarázni, mint az olyan dolgokat, hogy mondjuk miért írtam azt, hogy például xy-nal együtt füvezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!