22 eves lanyom minden nap iszik? Kulso szemmel nezve van okom aggodalomra vagy ez altalanos a mai fiataloknal?
Amiota elkoltozott szinte minden nap iszik.
Azzal kezdodott hogy egy pohar bort iszik csak meg vacsora melle.
Most viszont allandoan ott van mellette a bor, vagy csinal maganak sangriat stb stb.
Minden este betesz valami zenet es borozgat, most ott tart hogy fel uveggel iszik.
Azt mondja ez ellazitja es jol erzi magat.
De egyedul egy magaban inni?!?
Ez normalis?
Kerlek normalis valaszokat, mikor kezdjek el aggodni? Vagy mit csinaljak?
Koszonoma valaszokat!
EZ az “otthon egyedul iszik” dolog engem is aggaszt, de nem tunik delresszionak.
Pl bekeszit maganak sajttalat, gyumolcsokkel meg olivabogyoval es hozza megiszik egy fel uveg bort - EGYEDUL.
Betesz valami zenet es elenekelget meg tancolgat - EGYEDUL
Vannak baratai, neha eljar itthonrol, meg ezen kivul semmi baj nincs vele.
Ahol tud, ott segit, jokedelyu, vidam es baratsagos altalaban.
Szoval nem arrol van szo , hogy latnam rajta, hogy megindult a lejton.
DE igenis aggaszt.
Fel uveg bor nem jatek, es foleg nem NAPONTA.
Hát őszintén szólva semmiképp nem jó, de fél üveg bor az 3,5 deci, tehát igazából csak két pohár. Nem a világ vége, de tényleg nem kéne ebből rendszert csinálni.
Amúgy te honnan tudod, hogy minden nap iszik, ha nem otthon van?
Azért nem mindegy mit iszik és mennyit. Mert ha napi 1 doboz sört megiszik vagy egy pohár bort az szerintem rendben van. De ha ezeket fűszerezi rövidekkel és persze a töményebb italok is több pohárral fogynak leginkább borra, likőr félékre gondolok akkor az szerintem már okot adhat az aggodalomra.
Ennyi idős koromban napi 1-2 doboz sört én is megittam gond nélkül. Mióta sofőr vagyok ezt elhagytam és csak akkor iszok ha nem kell másnap hajnalban volán mögé ülnöm én úgy vagyok vele hogy akár egy sör után is minimum 12 órát várok meilőtt volánba ülök vagy dolgozni megyek. Ha nem így jön ki időben akkor nem iszok és ennyi. Sofőrként 2-3 napot melózok egyhúuzamban reggeltől estig olyankor az esti söröcskét is elfelejtem mert van egy 9 órás pihenőm amit többnyire itthon töltök el alszok magyarul, ha nem tudok hazajönni akkor a kamionba nyilván, de olyankor nincs semmi alkohol. Ha 1 napnál többet vagyok itthon és magáncélból sem tervezek autóval elmenni akkor megiszok egy doboz sört, esetleg egy rövidet mellé és ennyi.
Ha olyan alkalom van akkor társasággal iszok picivel többet de az mindig akkor van ha másnap nem megyek sehova.
Szóval ha minden este lemenne a kocsmába és a barátaival innànak meg fejenként fél üveg bort, akkor az szerinted rendben lenne?
Hisz akkor már nem EGYEDÜL inna!
Amúgy ahogy előttem is írták egy fél üveg bor az kb 3,5 dl, ez elég bagatell mennyiség pláne gyümölcsökkel és sajtokkal! Mintha meginni 1,5 doboz sört! Én van hogy esténként 2-3 dobozzal megittam, bár barátokkal, szóval nem egyedül, így hát mint tudjuk nem is lettem alkesz! Remek, jó tudni! :)
A lányod megindult az alkoholizmusba vezető lejtőm, mert FÜGGŐ lett.
Neki minden nap kell a fél üveg bor, ami hamarosan egy üveg lesz, mert hozzá szokik a mennyiséghez a szervezete és már nem okoz "ellazulást".
Az meg, hogy egyedül alkoholizál az tök mindegy,
mert már akkor is alkoholista, ha társasággal teszi ezt minden nap.
Hiába is mentegeted magadnak, és nem akarod belátni.
Napi 2 dl-de annál nem több- jó minőségű vörösbor még kifejezetten egészséges is, de a sangriát nem abból csinálják javarészt. Egyszer valami esten csinálták spanyolok ezt a "hispanikumot", köptem ki is az egészet, olyan fos volt.
Egy józan pillanatában elmondanám, hogy amúgy se túl jó, még alkalmakkor se seggrészegre leinni magunkat, mert egy nőn később pláne meglátszik-egy bizonyos mérték után pasin is elég csúnyán-, de napi fél liter bor megivása akkor se normális.
Esetleg történt valami a közelmúltban, ami kiválthatta? Haláleset? Szakítás? Bármi más?
"Egy józan pillanatában elmondanám, hogy amúgy se túl jó, még alkalmakkor se seggrészegre leinni magunkat, mert egy nőn később pláne meglátszik-egy bizonyos mérték után pasin is elég csúnyán-, de napi fél liter bor megivása akkor se normális."
Fél üveg bortól senki sem lesz részeg meg alkoholista se. Hosszú távon ettől függetlenül biztos nem használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!