Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Van ok aggodalomra ilyen...

Van ok aggodalomra ilyen fogyás miatt?

Figyelt kérdés

Júniusban 73 kg voltam. Mostanra- 10 kg-ot fogytam. Cm-ben is van változás: -10cm csípő, -6cm derék, -3cm kar. Júniusban szigorú dietat tartottam, egy hónap alatt 4 kg ment le. Júliusban kicsit lazabbra vettem, mivel nem motivált semmi, alig látszott az eredmény. - 2kg lett augusztusra, tehát 67 kg lettem. Azóta lement még 4kg, de azt már nem tudom hogy s mint. Szeptember óta össze-vissza eszem munkámból kifolyólag. Nem mondom, hogy sokat, de nem rendszeresen és a minőséget sokszor nem veszem figyelembe. Szeptember óta az étvágyam is megváltozott, és sokaknak feltűnt, hogy lefogytam nagyon, aggódnak is, hogy már jó lenne befejezni. Nem vagyok nádszál (160 cm) de magamhoz képest sokkal kisebb lettem.

Vérképem rendben, egy eredmény tér el csak, de majd csak jövőre tudok orvoshoz menni vele.

Most, hogy így egyre többen mondogatják, kicsit megijedtem. Hiszen nem teszek semmit, mégis fogyok. Van ok az aggodalomra? Figyeljem tovább a változásokat, és utána forduljak orvoshoz, vagy mihamarabb?

Köszönöm, 24/L

2019. dec. 4. 20:31
 1/2 anonim ***** válasza:
Csak egy eredmény tér el? És melyik? Csak nem TSH? Egy eltéréssel még nem kell orvoshoz menni. Ha pedi a TSH, akkor pajzsmirigy.
2019. dec. 4. 20:43
 2/2 anonim ***** válasza:

A további fogyás oka lehet az, hogy a diéta hatására megváltozott a bélflórád, illetve csökkent az étvágyad, emiatt most sem eszel annyit, mint nyár előtt.

Én még nem aggódnék, mert most sem vagy sovány. Azért nem ártana kicsit jobban odafigyelni, miket eszel. Munka mellett is lehet egészséges(ebb)en táplálkozni.

Az, hogy az ismerősök mit mondanak, nem igazán mérvadó a te esetedben. Megszoktak téged valamilyennek, most pedig máshogy nézel ki. Az a fontos, hogy TE hogy érzed magad. Ha jól, és a vérképed is rendben van, akkor emiatt szerintem felesleges orvoshoz menni.

Miattam anyukám aggódott, amikor lefogytam, pedig csak normális lett a súlyom, neki jobban tetszett, amikor "asszonyosabb" volt az alkatom. Én viszont sokkal jobban érzem magam azóta, és nem csak azért, mert jobb a tükörbe nézni, ennél számomra sokkal fontosabb, hogy javult a közérzetem és az egészségi állapotom, mely utóbbit a véreredmények is igazoltak.

2019. dec. 4. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!