Szerintetek az elszabadult ingatlanárak, és az, hogy a kormány nem indít bérlakásprogramot mekkora kivándorlási hullámot fog eredményezni a mostani 20-as éveik elején járó fiataloknál? Valóban van félnivaló a jövőben?
Szerintem nagyon jól látod a helyzetet.
Van egy szűk réteg, akit meg tudnak fogni a csokkal és a babaváróval.
De a maradék meg így járt, szív az intézkedések miatt és még albérletben is luxus élniük. Oda meg gyereket amúgy sem tudnak vállalni,kb egy tulaj sem engedi meg.
Az ismeretségi körömben elég durva hullám indult most be. Aki nem babavárózik, az épp hagyja el az országot, vagy már pár hónapja meg is tette.
Vagy felveszed és aláírsz x gyerekre, vagy marad a külföld.
Szerintem nagyon nagy arányú emigrációra lehet számítani, ha így maradnak az ingatlan árak.
Azért meg lehet nézni, hogy a szüleink, nagy szüleink idejében mindenkinek volt lakása, a szegényebb rétegnek is. Most a gazdagok vesznek a gyereknek, a maradék meg elvegetál a 140 ezres albikban és kilátása sincs sajátra.
Azért az nem túl jó opció, hogy még 15 évig tartsa el őket a szülő és úgy spóroljon.
A fiatalok nagy része szeretne függetlenedni, önállósodni. Csak albiban tudják megtenni, amellett meg kb félre rakni sem tudsz.
Én 40 ezret rakok félre havonta, ez is erőn felül megy. Egy év alatt összegyűlik kb fél négyzetméter-egy négyzetméter lakásra való. Hurrá!
Jaj hagyjuk már ezt a megy külföldre mert dragazitthon dumát.
Persze, londonban olcsóbb a bérlet mi, meg olcsóbb a lakás? Persze. 8-an bérelnek egy 4 szobás lakást aztán az is elviszi a kereset felét. Aztán mindenféle pakisztáni meg afrikai népekkel kell osztozni. Gratulálok!
Semennyit.
Nekem ismerősi körömben sokan jöttek pont haza a kedvező feltételek miatt.
Babaváró+amit kint összeraktak, aztán kb kp-ra vesznek családi házat.
3# csak London lehet opció külföld alatt? Itthon sem csak Budapesten élnek az emberek (ahol egyre gyakoribb a londoni modell) hanem vidéken is.
Pl egy német kisvárosban egyedül is lazán tudsz bérelni, nem csak 8 emberrel együtt. Én atszámítva 160 ezerért béreltem családi házat egy német kisvárosban. Teljesen megfizethető volt a kinti fizuhoz képest.
"Én atszámítva 160 ezerért béreltem családi házat egy német kisvárosban."
Persze, sőt egy egész társasházat :D
A sok hülye meg brahiból nyomorékoskodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!