Szülőként meddig engednél a gyerekednek, és hol az a pont, amikor úgy érzed elég, és nemet mondasz?
Hosszú lesz, előre is bocs érte.
Tudom, hogy elméletben teljesen más a dolog, mint amikor az ember ott van benne.
És nem egy új IPhone-ra gondolok itt most, vagy hogy a kamasz elmehet-e fesztiválozni, stb.
Hanem amikor gyerek bőven nagykorú már, mióta él, problémás, sose volt vele könnyű. Gyakran keveredett balhékba, rossz társaságba, gyakori szereplő volt az alkohol, a drog, a rendőrség.
Anyagilag sokba voltak a hülyeségei, kórházi kezelések, balesetek (ebből volt majdnem halálos kimenetelű is).
Mindig ment az érzelmi zsarolás, pénzért, ezért, azért, különben eltűnik, öngyilkos lesz, stb. Vagy éppen másokban fog kárt tenni.
És szülőként nagyon jól tudod róla, hogy sose fog tudni magáról gondoskodni, mert egyszerűen képtelen rá, neked kell kihúznod a szarból.
Ezt így meddig csinálnád azzal a címszóval, hogy "De a gyerekem, muszáj segítenem rajta"? Egyáltalán hogyan lehet ezt szülőként kezelni, túlélni?
(Ne menjünk bele abba, hogy mennyire nevelési hiba, mert nem kizárólag nevelés kérdése. És ne személyeskedjünk, leszögezem, nem az én gyerekekről van szó.)
Újra aktuális, de még rosszabb a helyzet, mint volt.
Akkor volt kórházban, kellett volna kezelésekre járnia, nem ment
Sajnálom, hogy ezzel kell küzdenetek. Én is ismerek ilyen családot. 2 év van a két már felnőtt gyerek között. Egyiknek férje van, gyereke, mindig is dolgozott rendesen, semmi gond nem volt vele. A 2 évvel fiatalabb meg ki-be jár a börtönből. Ugyanaz, amit valaki írt, hogy zárni kell a szobaajtókat is, mert mindent lop.
A szomszédot kifigyelte, hogy mikor nincs otthon, de hagyja esetleg nyitva résnyire az ablakot és kirabolta.
Ott az anya végsőkig kitart, 20 éve ez megy(38 éves a srác már). Mindig befogadja, látogatja a börtönben stb.
Nálatok hány éves a"gyerek? "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!