Mi volt az a pont az életetekben, amikor rájöttetek, hogy a szüleitek valójában irigyek a sikereidre és a felnőtt életedre?
Az első igazi állásomnál. Egy nagyobb cégnél helyezkedtem el és annyi volt a kezdő fizetésem, mint a szüleimnek együtt, X év munkaviszony után.
Ahelyett, hogy örültek volna nekem, elkezdtek zsarolni, hogy a fizetésem felét adjam haza, mert miattam ment tönkre az életük.
Akkor már évek óta külön laktam, magamról gondoskodtam, suli mellett részmunkaidőben dolgoztam, plusz magánórákat adtam.
Azóta is számtalanszor meghallgattam, hogy miattam nem tudtak soha új autót venni, miattam nem tudtak soha külföldre utazni.
Jellemző a mi szülői generációnkra.
Apám is irígy termèszet. Hálisten engem nagyrèszt a nagyszüleim neveltek ,mert apám-anyám dolgozott nonstop el is váltak stb.
A Nagyszülők azok más generációk voltak. Ők örültek a sikereimnek támogattak is ès a hülyesègeket csináltam se ítèltek el.
Egyèbkènt párom szülei is ilyen irígyek.
Azèrt útálnak is ,mert a lányuknak rendes megbecsült fizető állást szereztem.
Mert ők azt szerettèk volna ha a saját lányuk belebukik az èletbe ès mondhatnák.
(,"Hogy èn megmondtam! )
Sőt azt szerettek volna igazán hogy a minimálbères fizetèsből tengődjön ,mert akkor remek kis házicsicskát tudtak volna csinálni belőlle. Meg ők lettek volna a bárók.. (Főiskolával a szemèttelepre akarták küldeni válogatónak) "Engem meg apám napszámosnak..
De szerencsère találkoztunk ès nem így lett. Most külföldön dolgozunk 8x annyi pènzèrt mint ők.
"Termèszetesen ez nekik nem jó. (Öri hari van,persze mi vagyunk most is a hülye tacskól)
Mikor anyamnak megmutattam hogy milyen autot akarok, vagy epp milyen hazat, vagy hogy melyik boltbol vettem a ruham. Vagy hogy megmondtam hogy ezek mennyibe kerulnek. A valasza az volt hogy "minek az, ki fizet ennyit erte, nekem biztos nem kene, vegyél egy rosszabbat, majd ki csinosítod, neked is ugy kene élned szegénységben/nyomorúságban mint ahogy mi éltünk mert nagyképű ember vagy, megkene tanulnod hol a helyed, es hogy úgyis sz.. eleted lesz".
Ennyit a jo akaró szülőkrol. Ő most is allitja hogy ezekkel csak jót akar nekem. Vagy hogy miert nem találtam szegenyebb pasit, így sose tudom meg milyen keserű az élet. :D
Szerintetek normalis? Mert szerintem nem. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!