Ki akar anyám dobni otthonról pont amikor kirugtak. Most
mit tegyek hogyan tovább?
Kérdés, hogy hány éves vagy, mennyit teszel bele a közösben, otthon milyen munkákat végzel. Ha semmit akkor feltételezem felnőtt gyerekét nyugodtan kiteheti.
2019. okt. 16. 10:57
2/10 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok. Tudom jogilag megteheti. A rezsi felét én fizetem és a számláimat magamnak. Élelmiszerbe is beszálltam. Házimunkát is csináltam. Tervben volt az albérlet is már, de így semmi esélyem sincs most erre. Nem azt akartam h eltartsanak. De amíg most újra talpra állok addig segíthetne kicsit aztán elmennék
Menj be a Polgármesteri Hivatalba és kérj segítséget. És ha végre talpra állsz, javaslom, hogy ilyen anya az érdemli, hogy többé a büdös életben rá ne nyisd az ajtót. Ha szomjan vagy éhen hal, akkor sem. Soha ne állj vele többé szóba. Kérj segítséget rokontól, apádtól, szociális intézménytől vagy a Munkaügyi Hivataltól.
Aki a másikat épp a legnagyobb bajban hagyja el, vagy hagyja cserben, akkor húzza ki a talajt a talpa alól, amikor arra a legnagyobb szüksége volna, az embertelen, gonosz szörnyeteg.
2019. okt. 16. 11:05
Azt tudod/sejted, hogy miért viselkedik igy?
2019. okt. 16. 11:08
5/10 A kérdező kommentje:
Sose volt igazán jó a kapcsolatunk. Nagyon különböző a személyiségünk és a mamám halála óta mély depressziója van. Valamiért sose szeretett igazán. Minden gondját rám vetíti ki és veszekedik a legkisebb dolgokon is. Most apámmal haragban van ezért el is költözött ő most és nem érem el. 1 hetem van elmenni azt mondta anyám.
Ha valaki képes ilyet leírni, hogy "egy forintot se kértem mióta dolgozom", akkor böven érthetö az anya reakciója!
Egy "dolgozó" ember esetében az a természetes, ha ö ad be a közösbe és nem tekinti érdemnek, hogy nem "kér" még a szülötöl.
A "rezsibe is beszálltam" meg szintén annyit jelent magyarul, hogy mág a saját fogyasztását sem fizeti!
Meg gondolom, ennek azért van böven elözménye is!
2019. okt. 16. 11:17
2019. okt. 16. 11:19
8/10 A kérdező kommentje:
Vagyunk öten a családban. Nyilván nem adom oda minden fizetésemet. Albérletre spóroltam eddig végig. Rendesen tanultam, szakmát raktam és munkába álltam. Nem voltunk anyagilag sose rossz helyzetben h rá lennének szorulva a pénzre. Ennek ellenére szerettem volna éreztetni velük h nem akarok a nyakukon lenni és csak mama hotelben élni. Kb 3 hónapon belül mentem volna el. Ezt ő is tudta. Nem gondoltam volna h kirúgnak és majd mehetek isten hírével. Nem vagyok se lusta se nagy bulizós. Aludni járok haza csak.
Ha eddig albérletre raktál félre, akkor van pénzed. Az egyikopció, hogy ugyanúgy fizeted a rád eső dolgokat, amíg nem találsz új munkahelyet. A másik, hogy nem komplett lakást bérelsz, hanem csak egy szobát. Mi akkor a probléma?
2019. okt. 16. 11:50
2020. márc. 7. 19:25
Kapcsolódó kérdések: