Elköltöznél a gyermekeiddel egy számotokra idegen
országba?
Figyelt kérdés
A férjem nem európai származású volt,a gyerekeim félig szintén nem azok. Emiatt pedig rengeteg bántást kaptak igazságtalanul az évek során, rövid életükben valószínűleg több attrocitás érte már őket,mint mást a 70-80 éve alatt. És egyszerűen belefáradtam, hogy nézzem, ahogy próbálnak túlélni. Ezért fordult meg a fejemben, hogy kiköltözöm velük az apjuk hazájába. Az ő ágáról ott él a rokonság,szóval nem is teljesen idegen, igaz, én csak néhányszor jártam ott, a gyerekek pedig csak nagyon kicsi korukban. Azóta csak viszonylag ritkán, telefonon,interneten tartjuk a kapcsolatot, de kedves,családszerető emberek,szeretettel várnának minket. Valószínűleg a gyerekek is hamar beilleszkednének, kevesebb megkülönböztetés érné őket. A nyelvet beszéljük, munka lehetőség nincs olyan sok, de azért lehet találni. Érdemes lenne belevágni az ő érdekükben?
Nem hogy büszkék lennének arra, hogy különlegesek. Nekem 2 félvér csoporttársam volt egyetemen, mi inkább irigykedtünk rájuk a szépségük miatt, és mert mind a ketten az átlagnál több nyelvet beszéltek folyékonyan, de soha egy rossz szót nem hallottam egyik lányra sem senkitől a származásuk miatt. Afrikába nem költöznék, ha mindenképpen menni akartok, akkor tőlünk nyugatra egyik országban sem fogja a lőtéri kutyát sem érdekelni, hogy hogy néznek ki. De már szerintem Pest is van ennyire nyitott.
2019. nov. 17. 21:27
14/40 anonim válasza:
Onnan is kilógnának a sorból.
Jelenlegi politikai helyzetet figyelembe véve nem mennék.
Valószínű neked lenne kibírhatatlan.
Menjetek inkább egy olyan országba, ahol befogadóbbak az emberek.
Angliába?
2019. nov. 17. 21:34
15/40 A kérdező kommentje:
Angliába nincs senkink, és ott is van rasszizmus.
Nelem biztosan nagyon rossz lenne, de a lányaim miatt átvészelném.
2019. nov. 17. 21:36
16/40 anonim válasza:
Ne akarj áldozatot hozni a lányaidért bizonytalanra, már majdnem felnőttek, ha eddig kibírták a rasszizmust, akkor felnőttként kevésbé fogják őket zaklatni. Olyan környezetbe kell költözni, országon, de legalábbis Európán belül, ahol nem primitívek az emberek. Hamarosan kirepülnek, családot alapítanak, élik a tőled független életüket. Te pedig éld a sajátodat! Ne mártírkodj!
2019. nov. 17. 21:44
17/40 A kérdező kommentje:
Emiatt is aggódom, hogy itt nem fognak tudni rendesen ismerkedni, és az ő gyerekeiknek is el kell majd viselni ugyezt a sok rosszat amit nekik.
2019. nov. 17. 21:53
18/40 anonim válasza:
Szia! Melyik nyelvet beszelik? Holland, angol vagy valami mas? Hova koltoznetek? Pretoria vagy vmi varos?
2019. nov. 17. 22:07
19/40 anonim válasza:
Ott ugyanez lenne a helyzet, mert ott is félvérek, semmivel nem lesnnének elöbbre.
Viszont az mindenképpen hátrány lenne számukra, hogy sokkal primitívebb körülmények közé kerülnének, teljesen idegen társadalomba, ismeretlen szokáskörbe, azaz ott még jobban kilógnának a sorból.
Igazán nem tudom, konkrétan hol éltek, de városi körülmények közt nem tudom elképzelni, hogy ennyire negatív hozzáállású emberek közt lennétek. Inkßabb kisvárosra vagy falura tudok gondolni.
A helyedben legfeljebb (Magyar)országon belül keresnék elfogadóbb helyet, de egy idegen, ismeretlen kultúrájú orszagba semmi esetre sem mennék!
2019. nov. 17. 22:09
20/40 anonim válasza:
Így nem. Ott sem lelnék a helyüket,mert ott meg a fehér-részük miatt lennének piszkálva. Te meg potenciális áldozat lennél egy iylen országban. Ajánlanék egy liberál országot itt Európában,ahol imádják a bevándorlókat és a fele-fele embereket. Bár igazából mindenütt egzre erősebb a nemzetiszocializmus-hiába tagadják-így sajnos lesz még ilyennel dolguk a gyermekeidnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!