Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elköltöznél a gyermekeiddel...

Elköltöznél a gyermekeiddel egy számotokra idegen országba?

Figyelt kérdés
A férjem nem európai származású volt,a gyerekeim félig szintén nem azok. Emiatt pedig rengeteg bántást kaptak igazságtalanul az évek során, rövid életükben valószínűleg több attrocitás érte már őket,mint mást a 70-80 éve alatt. És egyszerűen belefáradtam, hogy nézzem, ahogy próbálnak túlélni. Ezért fordult meg a fejemben, hogy kiköltözöm velük az apjuk hazájába. Az ő ágáról ott él a rokonság,szóval nem is teljesen idegen, igaz, én csak néhányszor jártam ott, a gyerekek pedig csak nagyon kicsi korukban. Azóta csak viszonylag ritkán, telefonon,interneten tartjuk a kapcsolatot, de kedves,családszerető emberek,szeretettel várnának minket. Valószínűleg a gyerekek is hamar beilleszkednének, kevesebb megkülönböztetés érné őket. A nyelvet beszéljük, munka lehetőség nincs olyan sok, de azért lehet találni. Érdemes lenne belevágni az ő érdekükben?
2019. nov. 17. 20:43
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
89%

A férjeddel élnél kint? Vagy ő hol van? Mert tök egyedül nem lenne könnyű, hiába vannak rokonok. Persze te tudod, hogy milyen viszonyban vagytok.

Ha nekem kellene döntenem és a férjemmel élhetnék, én mennék. ( Az én férjem sem európai.)

2019. nov. 17. 20:49
 2/40 anonim ***** válasza:
83%
Atti füo, mely országról van szó.
2019. nov. 17. 20:56
 3/40 anonim ***** válasza:
99%
Igen, nem mindegy hova mész.
2019. nov. 17. 20:57
 4/40 A kérdező kommentje:
A férjem 15 évvel ezelőtt elhunyt. Egyedül nevelem a 2 lányunkat.19 és 16 évesek.
2019. nov. 17. 20:57
 5/40 anonim ***** válasza:
99%
Ha ennyi idősek a gyerekek, akkor már ők is el tudják mondani mit gondolnak. Ha részükről rendben van és ezt szeretnék mennék.
2019. nov. 17. 20:59
 6/40 anonim ***** válasza:
96%
Részvétem. S valóban nem mindegy, melyik ország. Gyermekeid mit mondanak?
2019. nov. 17. 21:00
 7/40 anonim ***** válasza:
97%
El ne költözz Afrikába vagy Ázsiába! Mindig idegen leszel, és nem lesz senkid! De dőlj be a kedves rokonoknak, ők idegenek! A gyerekek, majd ha felnőnek, kiköltöznek, ha akarnak. De ott is idegenek lesznek félig fehéren!
2019. nov. 17. 21:03
 8/40 A kérdező kommentje:

Dél-afrikai Köztársaság.

Nem emlékezne semmire az ott töltött időből. Úgy látom rajtuk szeretnének egy elfogadóbb közösségbe tartozni, ahol nem tűnnek ki, csak félnek az új élettől, új ország,új iskola,mindenből új. De szerintem ha megszokták jobban éreznék ott magukat. Vannak velük egyidős rokongyerekek, feltalálnák magukat az iskolában is, és idővel szerezhetnének új barátokat. Itt szinte nincsenek is barátaik szegénykéimnek.

2019. nov. 17. 21:07
 9/40 anonim ***** válasza:
12%

Nem, mert

"Bármilyen barna is az a kenyér.

Itthon sokkal jobb ízü énnekem

A fekete, mint máshol a fehér."

A bántásokról nekem is minimum annyi lenne mit beszélnem, mint neked, de maradtam, pedig kussolni kellett. És költözködni is költözködtem két gyermekkel. Ők sínyledték meg az egész cirkuszt a legjobban, pedig csak egy másik, közeli városba költöztünk. Nálad még a nyelvismeret is kérdéses.

2019. nov. 17. 21:14
 10/40 anonim ***** válasza:
0%
:'(
2019. nov. 17. 21:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!