Szerintetek az Elizabet nagyon idegen hangzású név?
Általában nem tetszenek a magyarosított nevek, de a férjem felvetette ezt az ötletet, és egyre jobban tetszik. Így egyben, és Eliza, Lizaként becézve is. Szerintetek nagyon idegen ez a név Magyaroroszágon?
A vezetéknév nem tipikusan magyaros, de nem is furcsa hangzású. Olyan mint pl az Ivády, Váradi.
Szerintem eléggé idegen hangzású, de nekem az nem baj, viszont az, hogy rengeteg kislánynak adják ezt a nevet mostanság, zavarna.
Amúgy meg nektek kell tetszenie, ha szerintetek szép, adjátok ezt.
Nem.
Sokkal jobb mint az "Ööörzsi".
Igen. Az angol Elisabeth-nek az Erzsébett a magyar megfelelője és nem az Elizabet. Mindigis úgy voltam vele,hogy ha van egy név és annak vannak becézett formái amik nevekké alaultak, akkor adjuk a teljes formát,de ebben az esetben Elisa magyar formája Eliza. Én úgy adnám. Másképp menne az Erzsébett.
Nekem nagyon idegen,és erőltett,pont minr a Dzsenifer és Dzsesszika. De ha te ezt szeretnéd adni ezt adjad és ne érdekeljen más véleménye.
Szerintem is inkább akkor vagy Eliza vagy Erzsébet.
Külföldön szép, de itt, magyar szülőkkel, eléggé erőltetett. Bár azért még nem olyan rossz, mint a Dzsennifer és társai...
Szerintem inkabb cigányos. Én roma vagyok, és még így sem adnám a lányomnak.
19l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!