11 éves fiam azt mondja csúnya vagy nem jöhetsz velem, de azért szeretlek! Nem értem és nagyon elszomorító ez az egész számomra 😖😭 Mért mondhat ilyent?
Valami konkrétumot tényleg írhatnál. Én még azt is eltudom képzelni,hogy azért mondta,mert ahová ő szeretné menni,ott te akárhogy is nézel ki,égő lenne számára az anyukájával mutatkoznia.
Nekem volt egy osztálytársam általánosan,és míg ő szép ruhákban tisztán járt iskolába,addig az anyukája kopott farmerben kinyúlt pulcsiban volt mindig. Mégis büszke volt az anyjára,és szerette,mert valahol érezte,hogy ha az anyja magának venné meg a szép ruhákat,akkor ő járna slamposan. De gondolom,neki ezt otthon elmagyarázták.
Le vagyok döbbenve némelyik válaszon.
Egy gyereknek az anyukája a legjobb és legszebb normál esetben,az egy dolog hogy sok esetben őszinték de egy gyerek aki szereti az anyukáját sose mondana ilyet magától.Akkor mondhat ilyet ha valakitől hallotta vagy ezzel húzzák pl suliban. Azért érdekelne az ok vagy a kérdező kicsit bővebb magyarázata mert ez így édes kevés infó.
lassan 11 éves fiam van én egy kicsit molett vagyok de ha magamra azt merem mondani hogy hú fogynom kell vagy valami,mindig mondja,hogy ne mondjak ilyet nem vagyok az stb. Illetve akkor is én vagyok neki a tökéletes ha megszidom. 11 évesen még nem akkora kamasz.
Kérdezd őt meg miért mondja ezt,mert neked nagyon rosszul esik.
Az okot kell megtudni, miért mondta, milyen érzések vannak benne.
Nem, nemkell "visszavágni", mert egyrészt ez ovis szint ("hú ha most rosszat omndtál rám én is rosszat mondok rád"), másrészt sehova sem vezet és csak azt tanulja meg, hogy bármilyen érzelemnyilvánítás büntetendő, nem kell egyenesen viselkedni, kerülőutas megoldásokat kell használni a cél érdekében.
Hát szerintem meg egy 11 éves véleményét nem kell véresen komolyan venni, ő még azt sem tudja ki a szép és ki nem...
Igen, tőle kéne megkérdezni. Meg az is tegyen fel magának pár kérdést aki egy taknyos 11 éves miatt kezdi el megváltoztatni a külsejét...
11 éves kiskamasz. Kezdődik a leválás a szülőkről.
Már kezdik látni, hogy a szülő nem tökéletes és nem tévedhetetlen.
Jönnek a kritikák, beszólások.
Ez a kamaszkor része. Biztos vannak gyerekek, akik ilyenkor is királylánynak látják az anyjukat, de ez igen ritka.
Kérdező! Biztos a külsőddel van valami, állj már kritikusan a tükör elé - mellőzve a fogadd el magad minden áron igénytelenségét - és nézd meg, mi is lehet az ok?
Kifejthetnéd bővebben, te látsz problémát a külsődön?
Egyébként tényleg, ha igénytelen az ember, akkor szokták ezt mondani a kamaszok, nem megváltoztathatatlan dolgokra...
Az én anyám is képes úgy felöltözni, hogy elképesztő, ez tiniként nagyon zavart. Mostmár lszarom, de akkor azért nagyon kellemetlen volt, főleg, hogy mindenki leste, kinek kik a szülei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!