Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya elvette a szemüvegem,...

Anya elvette a szemüvegem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy régi 4,x-es diopriás szemüvegem, szép kerettel, jól is áll, de augusztusban elmentünk szemészhez aki 1 dioptriával rosszabbra

"Mérte" .Anya rámerőszakolt egy olcsó, négyzetes keretet, nekem úgy ahogy tetszett, (alig láttam magam a tükörben) így megvettük.Amikor elkészült, és már rendesen láttam magam akkor borzasztó volt.Túl kinyújtja a fejem,összenyomja a szemem, túl vékony a kerete stb.

Azóta csak itthon hordom,suliba a masikat viselem.De anya ma elvette, és nem is akarja visszaadni, akárhogy könyörgök.Szerinte jól áll, én utálom,undorítóan mutat, így válaszoltam hogy "nem a te arcodon viseled 17 óráig egyfolytában".Erre azt mondta hogy én választottam, és ordítozott.

A másikat szerintem eldugta.Én így nem akarok emberek közé menni,mi legyen?

2018. okt. 17. 20:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
61%

Ne rontsd a szemedet egy rossz szemüveggel! Anyádnak igaza van!

Ha nem tetszik, ami van, akkor diákmunka és csináltass másikat!

2018. okt. 17. 20:12
 2/16 A kérdező kommentje:
Az illegális lenne még.Zsebpénzt nem adnak
2018. okt. 17. 20:15
 3/16 anonim válasza:
30%
Hány lves vagy, hogy a diákmunka illegális lenne? 13?
2018. okt. 17. 20:18
 4/16 anonim válasza:
21%
*éves
2018. okt. 17. 20:18
 5/16 anonim ***** válasza:
65%
Fontosabb, hogy "szép" legyél, mint hogy jól láss?!?!?!
2018. okt. 17. 20:31
 6/16 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként én úgy tudom, lehet vinni az optikákba régi szemüvegkeretet/szemüveget és abba berakatni az új lencsét. Mondjuk ha már megcsináltattátok a másikat, ugyanúgy ki kéne fizetni és nem tudom, a szüleid mit szólnának hozzá :/ Esetleg rákérdezhetsz, mennyiért csinálnák meg és ha legközelebb a szülinapodra/karácsonyra/akármire kapsz mondjuk pénzt rokonoktól, hátha kitelik belőle.
2018. okt. 17. 21:41
 7/16 anonim ***** válasza:
31%
Mondjuk a régi keretbe is lehetett volna az új lencsét tenni, de te a hisztériát választottad.
2018. okt. 17. 21:41
 8/16 anonim ***** válasza:
40%
Amennyibe egy szemüveg kerül manapság... anyukádnak igaza van. Kicsit bírd ki evvel a kerettel, aztán közeledik a karácsony, kérd meg a családot, hogy dobjanak össze neked rá egy új szemüvegre, ami jobban tetszik.
2018. okt. 17. 22:29
 9/16 anonim ***** válasza:
53%

Kicsit sem értem az egészet.

Hogy lehet "tul vékony a kerete egy >4 dioptriát is befogadó keretnek?

Pontosabban, valami 5! dioptriás szemüvegröl beszélünk, ha jol értem?

Azt kell hogy mondjam, hogy szerintem ebben az estben ne azon parázz, hogy kinyujtja-e a fejed, hanem hogy mit fogsz csinálni, amikor már megvakultál.. -_-

2018. okt. 18. 13:12
 10/16 anonim ***** válasza:
90%

Egyáltalán miért merült föl, hogy új keretet vesztek?

Neked volt szemüveged, az tetszett. Hát miért nem abban cseréltetek lencsét?

Tanácsom: ilyen erős szemüvegnél amúgy is kell tartalék szemüveg. Hogyha netán eltörik, akkor addig a pár napig (vagy pár óráig), amíg kicserélik, tudj pl. utcán közlekedni. Szóval: a régi keretbe rakassatok be olyan lencsét, ami most kell. Ezután legyen az a mindennapi szemüveged, ez a csúnya meg legyen eltéve tartaléknak. Ha mondjuk egy év múlva még egy dioptriával erősebbet írnak, a tartalék szemüvegben nem is kell lencsét cseréltetni, mert addig a pár napig nem fog problémát okozni a kicsit gyengébb lencse. Viszont hosszú távon tényleg olyan lencsét használj, ami az aktuális állapotodhoz passzol.

És még valami: talán előbb-utóbb már egyedül mész szemészorvoshoz. Amikor így lesz, kérdezz rá a lézeres szemműtétre. Hogy a te esetedben várható-e végleges látásjavulás tőle, ill. mikortól érdemes elvégeztetni (pl. mikorra várható, hogy megáll a szemed romlása). Ha pozitív válaszokat kapsz, akkor utána, ha diákmunkázol, ne szemüvegkeretre spórolj, hanem lézeres szemműtétre.

Saját tapasztalatból beszélek: 25 évesen -5 ill. -5,5 dioptriás szemüveggel (tehát távolra láttam rosszul) elvégezték rajtam a lézeres szemműtétet. Akkor is drága volt az akkori fizetésekhez, biztos most is az a mostaniakhoz. De azóta eltelt 20 év, és -0,5 ill. -1 dioptriás szemüvegem van, ami praktikusan azt jelenti, hogy nem is nagyon hordom. A jogosítványomat mindig úgy újítják meg, hogy szemüveg nélkül vezethetek.

De most, aktuálisan, a tartalék szemüveg szükségességével érvelj anyukád előtt, ahogy írtam!

2018. okt. 18. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!